Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Discussion in 'Мандри' started by Кольорова, Jun 13, 2011.

1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

я вже писала раніше, що мій чоловік і наші друзі їхали з шенгенами і 2 і 3 роки тому. На кордоні жодних питань не було. Тому не розумію.чому то раптом цього року це стало такою новиною.

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ні, турфірми за це нічого не беруть. Просто з 1 травня планували відкрити болгарський візовий центр і брати за послуги додатково 200грн, так як у нас в польському. Планували з 1 травня, але так як цього закону наразі не прийняли візи і досі коштують лише 35Є.
    Туритсичні агенції можуть брати за послуги відкриття болгарської візи якщо ви просите зробити ЛИШЕ візи, а якщо замовляєте дорогу або проживання тоді віза коштує чистих 35Є.

3. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну якщо ви читали мій допис , то я написала те саме:girl_cool:

4. tanchyk

я дала відповідь на це запитання! :girl_in_love:

5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ні, ви дали відповідь, яку вам було зручно;)
    Кася ніде не написала, шо буде бронювати житло через турфірму
    питання стосувалось ЛИШЕ візи (тобто виготовлення і послуг за неї);)

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

я таки думаю, що навіть якщо діятиме візовий центр, то при зверененні ЛИШЕ ЗА ВІЗОЮ будуть додаткові послуги оплачуватися.
    тобто візи буде 35є+20є (візовмй центр) + ???? грн ( послуги тур фірми).
    з автомобілістів - завжди більше "здирають"

7. tanchyk

Я дала відповідь, на це запитання!
    Богданко в чому моя вигода? сказати Вам скільки ви маєте платити щоб не переплачувати?

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

Так точно буде, так як оплачуються кур"єрські послуги до Києва, тому і беруть.

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:41 ----------

Людина і сама може відкрити болгарську візу в Києві, якщо мати підтвердження готелю, просто дорога до Києва візьме більше коштів, так треба їхати два рази: на подачу і на отрмання!

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

спокійно.
    ви не дали відповідь на моє питання, ви повторили все, що я написала.
    але це не варте обговорення.

9. Galysik

Galysik Well-Known Member

У мене питання до тих (екстремалів), хто їздив у Болгарію з дитиною 1р.4міс. автобусом та жив у готелі. Як усе пройшло? В першу чергу цікавить дорога та їжа для дитини.

10. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Маю делікатне питання. Ми в Болгарії підсіли на їхню сировялену ковбасу (суждук/сушеніца) і на розове варення. Чи міг би хтось мені його привести? Я заплачу скільки треба чи авансом, чи постфактум. От в нас сиров’ялена ковбаса, вроді, як є, а не така. Та й варення їхнє смачніше. Там ковбаска по 1,5-2 лева за палку, а варення 3-4 лева. В Болгарію ми найближчим часом не потрапим, а так хооооочеться їхньої смакоти.... Може, хто має можливість привезти, або знає, то возить на продаж?

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

12. yusha

yusha New Member

Дівчата, хто що може сказати про турфірму "Грін-тур"?

13. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

власного досвіду нема щодо Грінтуру, але коли збиралася в автобусний тур по Європі, планувала їхати з ними. але мене відрадили. чула відгуки від кількох людей, і далеко не найкращі - починаючи від готелів і закінчуючи автобусами їхніми... тому передумала... хоча ціни в них були менші, ніж в інших турфірмах.

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

кажуть, що як переживемо євро то в липні-серпні ймовірно будуть літати чартери до Бургаса зі Львова (в інеті ніби є інфо, що літають з Харкова і з Києва)...
    деталей ніхто з Вас не чув?

15. yusha

yusha New Member

найнижчі ціни в "Моноліті". А автобусами там всі пов'язані. Одні турфірми перекидають місця іншим. Мене цікавить не "хтось там казав" ,а чи справді їздив хтось конкретно від них. Думаю ,у будь-якій турфірмі є свої переваги і недоліки.

16. Aster

Aster Well-Known Member

Чому зразу "екстремалів"? В Болгарію з кожним автобусом їде купа малечі, і ніц в тому страшного чи незвичного. :)
    Ми їздили коли малому було 2,2 роки. Їхав в автокріслі (чудово припасовується в автобус) і все було абсолютно нормально. Спав, бавився чи дивися у вікно.

Їжа - теж без проблем. Брали з собою розчинні кашки та пюре. В готелі малий їв каші, зупки, картоплю. Каші розчиняли гарячим молоком (в готелі його дають).

17. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

Дівчата, зорієнтуйте на ціни на харчування в Болгарії- кафешки, піцерії, вино

18. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Шкода, ми чеки викинули. Загалом, ціни такі ж як і в нас, а часом і дешевше. Комплексний обід (перше, друге, десерт, без напою), на дві особи - 11-12 лева. І порції там такі, як вдома, а не як в ресторані (хляпнув і розмазав). Шопська салата - вага від 0,3 до 0,5кг, а ціна в межах 5-6 лева. 1лев=6грн. Вино, є і по три лева і по 30. Чим дорожче, тим краще. Загалом, більшість вин - сухі.

19. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дівчата, а хтось резервував готелі самостійно через інтернет? Наскільки це безпечно, і чи те що на фото відповідає дійсності?
    Задумалась, бо напряму резервувати майже вдвічі дешевше, але страшнувато так, і як бути з візою - там ніби потрібна бронь готелю...
    Може порадите сайти і готелі, де Ви відпочивали , бо важко визначитись з вибором...

20. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

можете забронювати на сайті booking.com готель, в якому безкоштовна ануляція бронювання за добу до поселення (таких багацько) - так і бронь для візи матимете і не втратите гроші, якщо відмовитесь від того готелю :girl_yes: ми так пару раз робили