Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а тицніть де саме написано і чому так?
    Ровіньєта це ж фактично плата за право проїзду по румунським дорогам на певний термін.
    І не важливо в яку сторону, туда чи назад.
    Наприклад ситуація, коли на зворотньому шляху зупиняє поліцай, і перевіряючи документи просить показати ровіньєту, а вона оплачена на 7 днів які вже минули. І дальше як? Штраф до речі за неоплату ровіньєти від 60 до 120 евро)), а вартість ровіньєти 3 євро на 7 днів/ 6 евро на 2 тижні і аж 7 евро на місяць :)
    То ж не такі великі гроші щоб шукати собі пригоди в чужій країні, зажавши нещасних парочку евро, в той час коли на відпочинок при цьому витрачається в рази більше)
    --- дописи об"єднано, 15 Червень 2015 ---
    на місяць, мало лі шо)

Останнє редагування: 15 Червень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. VERO

VERO Well-Known Member

Ви самі на своє питання відповіли) Вдень- корки. Вночі і у вихідні дні- досить вільно на дорогах. Залежно від часу доби і дня тижня. Ми їхали в неділю в обід, то вулиці були практично порожні.

3. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

мені треба взнати ціни на білети авіа і автобусні рейси на Болгарію - підкажіть номера тел. провірених, пліз)
    І минулого року читала і десь даже мала ном. тел. тут писали, недорогої фірми по відкриттю віз... теж шукаю номер....
    Підкажіть будь-ласочка) Може хтось знає скільки точно то коштує...)

4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В березні повертались додому через Румунію,зупинила нас поліція і перевіряли ровіньєтку.В Болгарії 2 роки тому нас оштрафували на зворотньому шляху-зупинила дорожня поліція,а віньєтка була протермінована пару годин-брали на 14 днів,а то вже 15 доба почалася,і штраф був солідним. Так що не раджу з тим легковажити-то ж плата за дорогу,не важливо в який бік їдеш.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

60-65 євро вартість автобусом на 1 людину в обидва кінці
    візи стандартно 35 евро + консульський збір ( 200-280 грн)
    Візи дітям і пенсіонерам безкоштовні, за них лише консульський збір.
    Вартість автобусів +/- всюди однакова, візи також.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. VERO

VERO Well-Known Member

Вже по-різному шукала і знайти той допис не можу. Перечитувала сьогодні всю темку на ЛФ) Ще сама здивувалася. Він це аргументував тим, що вже за ці дороги сплачено. І йому так при купівлі віньєтки пояснили.

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я на початку теми знайшла, що якщо там сидіти довго, то можна купити ровіньєту на дорогу туда, а потім будучи в болгарії купити ровіньєту на дорогу назад, щоб не на весь час відпочинку оплачувати їх дороги, а фактично лише за пару днів.
    А так щоб купити на тиждень, відпочити 2 тижні і розраховувати безперешкодно по ній проїхати ще раз, боюсь що тому хто так казав просто законало, бо я більш ніж впевнена що якби раптом поліцаї його зупинили, було б так сами як у Олі-льолі

8. octavia

octavia Well-Known Member

Моїм сусідам так 5 разів везло ,аж перестали в Болгарію їздити. В кінці липня початок серпня вірус то обовязковий бонус Болгарії, погортайте дописи 2 річної давності.

9. VERO

VERO Well-Known Member

Були 2р. тому на початку серпня в Болгарії. Молодша доця тоді мала 2р. Ттт жодних проблем із здоров'я ні у діток, ні у нас не було. Їсти я їм готувала частіше. По кафешках їли рідко. Дітям не смакували нац. приправи. Купували воду бутильовану.

Підкажіть, скільки левів коштує болгарська віньєтка. Залишились у нас з минулої поїздки левики.

Свіжий допис із Болгарії від 12.06.
    Знайшла такі курси: 1дол-1,73леви, 1 євро- 1,91-1,95леви, 1лев-12,50грн.
    На карточці проходить подвійна конвертація +1% за обготівлення.
    Ми нарахували, що можна просто гривні з собою брати і не купувати валюту. Різниці суттєвої не бачу. Ми минулого разу брали гривні. Нічого не втратили. Хіба якщо є можливість за хорошим курсом скупити.

Останнє редагування: 16 Червень 2015
  10. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

тобто карткою з гривнями розраховуватись?

11. VERO

VERO Well-Known Member

На рахунок картки картку я писала. Тарифи, якщо я не помиляюсь, приватівські. буде подвійна конвертація+ за обготівлення. Карткою не на кожній заправці розрахуєтесь. Але знайдете, якщо пошукати. Можна прямо в канторі обмінювати гривні на леви. В Помор'ї в частина обмінних пунктів приймали гривні. Бажанно з собою мати дрібні єврики на дорогу. На віньєтку/каву/паром/міст... Здачу повертають дуже неохоче або взагалі не віддають. Курс обміну на кордонах завжди занижений і теж з крупних купюр "не мають здачі".

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Мені не треба гортати дописи 2 річної давності, бо я там була особисто і 2 роки тому і рік тому, але так, я знаю що там кишкові вируси в другій половині літа, тому їздимо кінець червня-початок липня.
    Ну і цей обовьязковий бонус, як ви кажете, це не секрет взагалі ні для кого, і чесно кажучи не розумію для чого туди їздити 5 років підряд в такий кишково-вірусний період, хапати той вірус і потім розчаруватись в країні, яка впринципі не винна в тому що то вірус по узбережжю. Ну але кожному своє.

--- дописи об"єднано, 16 Червень 2015 ---

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  13. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

• Оптимістично Оптимістично x 1
  14. VERO

VERO Well-Known Member

15. octavia

octavia Well-Known Member

Ми ніколи не користуємось загальним харчуванням в Болгарії , вода питна бутильована і мінеральна Моршинська. При чому тут гігієна рук коли в морі плавають памперси з вмістом .
    Тому що в людей можливість відпочивати виключно в серпні і подобається пісочний пляж і тепла вода і не переносять перельотів.
    В тому то справа ,що інших країнах все в порядку Чорногорія, Хорватія напевне тому що холодна і солоніша вода не дає вірусу поширюватися.
    Я не люблю пісочного пляжу , діти виросли і їм він потрібен , заради теплої води не їду в Болгарію . Буду купатись в холодній Адріатиці.
    Дискутувати більш не буду з Вами . Гарного відпочинку.

Останнє редагування: 17 Червень 2015
  16. VERO

VERO Well-Known Member

17. Nana11

Nana11 аспіранточка

А мені здається що залежить. НІ в мене ні в чоловіка не було ротавірусу на відпочинку ніколи, і мала минулого разу в Чорногорії з нами була все було добре, а в Болгарії і чоловік і мала і всі по колу пройшли. Зрештою, це ніяк не вплинуло на моє ставлення до країни. (Болгарія просто не моя країна, взагалі, ротавірус тут ні до чого). Хоча вимучило мене добряче.

ВИдно є якісь специфічні умови, які власне дозволяють тому вірусу саме в липні-серпні в Болгарії розгулюватися, бо скидати на те що багато людей - так їх на морі завжди багато. Воду, ми наприклад, пємо тільки бутильовану.

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

умови є: Болгарія- найпопулярніший сімейний курорт. Чим більша концентрація малих дітей на квадратний метр- тим більший ризик виникнення і розповсюдження інфекції. Липень-серпень- відпочиваючих найбільше. Дітей також. Які між собою спілкуються, разом бавляться.Т повітря та води- аналогічно. Діти в основному купаються на мілині. На мілководді патогенна флора Чорного моря плодиться неймовірно . Ще одна умова- це басейни при багатьох комплексах. Системи очистки ( а літом, коли наплив відпочиваючих, вони і так кульгають) не діють на кишкові віруси, які передаються повітряно-крапельним шляхом і через водні процедури.
    --- дописи об"єднано, 17 Червень 2015 ---
    тому що акваторія Адріатики має зовісм інші природні умови ( система самоочистки моря йде по іншому. Соленість води - 30-38%, а Чорного моря- 16. . Чорне море- відносно "закрите" і має поганий водообмін. Адріатика ,як і інші моря Середземноморського басейну - відкритий водообмін). Плюс тут не така велика концентрація дітей. Проживання йде в основному в невеликих апартаментах. Та і що рівняти по кількості відпочиваючих ту ж навіть Будву і Сонячний Берег чи Золоті Піски.

Останнє редагування: 17 Червень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Ми три роки поспіль відпочивали Болгарії в червні- перші числа липня ( максимум до 4-5). Відпочивали в великому комплексі в приватних апартаментах. Готували виключно самі, тоді були дуже дрібні діти, то в кафе/ ресторани і не ходили. Вода виключно бутильована для готування і бутильована наша для пиття. Перший раз ніби нічого. Але були дуже рано- якось з 10 червня. Наступних два рази діти пройшли той ротавірус. чоловік теж мав, але в нього трохи по- іншому- височенна температура і ніби " стоячий" шлунок. Все тривало по 1-2 доби і завжди 9-10 день. Виходило , що кожен наступний рік гірше з тим. В чоловіка на тому ж морі , але в Криму, такого не було. При чому теж відпочивали три чи навіть чотири роки поспіль і з харчуванням.
    Знайомі далекі, які і були власниками тих апартаментів, вже років з10 відпочивають там по місяцю. Кожен раз теж день на 10 мають ротавірус. І кожен раз гірші прояви.
    Тому ми для себе питання Болгарії закрили.

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Не думаю.
    Є набагато тепліші води і все окей. Теж думаю, що кількість людей дає отаке.