Бойкот російських товарів

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем whisper, 16 Березень 2014.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: Бойкот російських товарів

Постійно її купую. А порошки ні, беру італійські

2. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Якщо виробник, припустимо, Польща, код польський, а дистриб"ютор - росія, то не купуємо?)
    Я ніби розумію, але мушу підстрахуватися відповідями знавців))

3. ljudviga

ljudviga Active Member

Моршинська - укр. виробника - код 482, м.Моршин, www.morshinska.com.ua. Також у цьому переліку значиться як укр.:
    http://delo.ua/business/ekonomiches...hodja-iz-supe-228875/?supdated_new=1396051223

Хто скаже, L'Oreal Elseve - Виробник? Код 360, щось сумніваюся, що прямо у Франції для нас виробляють

4. Муська

Муська Well-Known Member

Компанія Ельфа -це український виробник. Користуюсь їхнім милом "Зеленая аптека", досить хороше . Знайшла їх сайт досить широкий асортимен товарів. Шампунь від "Зеленої аптеки" також непоганий.

5. Masja

Masja Well-Known Member

А крім "Зеленої аптеки", які шампуні порадите? Бо мені підходить, а моїм домашнім - ні..Тому треба ще щось шукати)

6. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ну та, українська.
    То може хтось наплутав.... бо півтора-два роки тому на моршинський завод здійснювались рейдерські атаки, цей бізнес хотіли собі регіонали забрати, але чи забрали.. говорили, що так. Хоча в бойкоті регіонів моршинської не було (ну там ясно, не всі були, деякі "скрито" регіонівські).
    Те саме відбувалось і з Трускавецькою, і з Миргородською..

7. fiesta

fiesta Well-Known Member

В Моршинської, здається, власники росіяни...

8. boshik

boshik New Member

Моршинська, Трускавецька і Миргородська це компанія ІДС груп http://uk.wikipedia.org/wiki/IDS_Group, власники живуть в Моршині (правда рідко бувають вдома)

9. Princess

Princess Well-Known Member

виник дисонанс з йогуртом Данон (Активія). на упаковці виробник Україна, на замовлення Україна. ще й окремо на пакуванні пише "зроблено в Україні". штрих-код російський, хоча я слабо розумію чому: сам бренд-то французький. читаю пояснення від компанії і все-одно не розумію http://mysupermarket.org.ua/news.php?note=61 вони "з нами" чи ні? :)

---------- Додано в 18:00 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

в АХА широкий асортимент, напевно можна підібрати потрібне. це скандинави (Лантманнен Акса) виробляють в Україні

10. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Мій улюблений шампунь це Фіторицид! Просто в захваті. Ціна 19 грн але моє волосся після нього краще ніж після будь-якого розкрученого бренду типу ельсеф пантін і т.д. :girl_emo:

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ні, там прямо вказано. що вироблено філією у РФ по ліцензії ( тому і кож стоїть Франції).От щойно повернулася з ДЦ і передивилася шапмуні Ельсев. Дав. Нівея, Гарньє, Гліс Кур, Шаума- коди стоять різні ( не РФ). але написано. що "произведено... РФ, по лицензии....). От дивіться. як пишеться на коробці фарби "Гарн є " ( код стоїть польський). але написано "виробник- див. на упаковці і далі- "філіал "Лореаль у Калузькій обл....." Шампунь "Шаума" ( код німецький), але " "изготовлено ЗАо"...." , г. Москва..."
    Інколи вказано на етикетці перелік дистриб юторів у різних країнах. і там не лише РФ у переліку. Тому не факт. що нам цей товар поставили через дистриб юторську мережу РФ, а не Білорусі чи ін. Тут важко розібратися звідки надійшов товар.

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:15 ----------

не перший раз в Сільпо купую пластівці німецької марки Wurzener-вони і по ціні приблизно як Нордік і теж мають кілька варіантів грубості помолу ( для різної тривалості варки). Продаються в тих же рядах. лише не в твердій коробці, а в паперовій упаковці)

12. ljudviga

ljudviga Active Member

Если объявлять бойкот российской продукции с маркировкой 460 - 469, то надо помнить, что это только те товары, которые производятся в России, но есть и такие продукты, которые производятся в Украине, но принадлежат (в лучше мслучае частично) России.

Они отлично замаскированы под украинские и производятся на территории Украины, а деньги от их продажи уходят в страну-агрессора.

Для начала Вимм-Билль-Данн! Уже подзабытое название, но бренды наслуху:

Молочка: Веселый молочник, Чудо, Словяночка

Напитки:Lipton Ice Tea, 7 Up, Pepsi

Чипсы: Lays

Детское питание: Агуша

Компания Nestle - швейцарская, но и в России есть своё производство

Кофе: Nescafe

Корма для животных: Friskies, Gourmet

Компания Марс

Жвачки и конфеты: Орбит, Эклипс, Скитлз, Хуба-буба, Марс, Баунти, Сникерс, МэндМс, Твикс

Корма для животных: Китикет, Педигри, Роял Канин (по последнему бывает российский и французский - смотрите страну производителя)

13. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Вихідні активістів Бойкоту:
    Нині з Ігорем Страмиком трошки роздали листівок під Ашаном. Перед тим я на "огоньок" заскочив з "хуліганським" намірами в Сільпо. Знижки все ростуть. Скоро будуть доплачувати за те, що ти жереш російське.) Але наша мета не зменшення попиту і тд. Як і з регіоналами... Цілковита відсутність товарів Made in Putin в Україні - наша мета. У Львові - точно, це програма максимум і мінімум. Листівки є в мене на Науковій і в Ігоря в центрі.
    Oleh Radyk via Економічний бойкот регіоналів. Львів
    Кияни і Україна - беремо приклад!

14. sanches

sanches Well-Known Member

На баночках пюрешек bebivita код 900, а виробник - Калінінград, Росія

15. cooLucia

cooLucia New Member

А як щодо бойкоту білоруських товарів? Білорусь же підтримала анексію Криму... а в Україні вже кілька років триває "аншлаг" на продукти з цієї держави..
    та й не так давно попався мені в фейсбуці пост про те, що насправді собою являють так звані "якісні продукти" з Білорусі... (авторами відео вказані Євромайдан-кіно). після перегляду я навіть без бойкоту ніколи б вже не купувала тих продуктів.

і до речі, щодо альтернативи російським шампуням, миючим засобам і іншій побутовій хімії.

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в ДЦ з 28 по 30 березня були 30% знижки по чекам. Так от, наш народ, по ним вигрібав усе, не дивлячись на те, що це- російський товар. Тому оце "Знижка" добре діє на покупця. В тому ж ДЦ на Південному у суботу, в р-ні 17 години реально були майже повністю пусті полиці із шампунями ( усі відомі торгові бренди, з вииробництвом у Росії), вигрібали фарби для волосся ( аналогічно), креми і предмети гігієни. Тому чарівне слово "знижка", особливо ще з цифрою 20-40% і люди забувають про бойкот.

17. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Ми про це говорили кілька сторінок тому. Товари про які Ви говорите, здебільшого завезені нелегально, не розмитнені і з них не сплачують податки. Тому купівля таких товарів така ж "шкідлива" для укр.економіки і розвитку, як і купівля рос.виробників.

18. Freitag

Freitag Active Member

Погортала новий каталог космо: 80% знижок/акцій припадають на товари, які виробляє або розповсюджує Росія.

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Саш, а я їх щось не терплю, смак такий..хімічний..в Антошці мені казали, що туди загущувачі дають, власне як і деякі закордонні..Гербер беру і Хіпп..дорожче, звісно, але і смачно, і нічого крім основного продукту+вода, максимум олія

20. sanches

sanches Well-Known Member