Бойкот російських товарів

Discussion in 'Що у світі чувати?' started by whisper, Mar 16, 2014.

1. Inglor

Inglor Well-Known Member

Відповідь: Бойкот російських товарів

Маю засіб для зняття лаку з нігтів Salon. Стало мені цікаво чи справді Україна виробник. Вичитала, що виробник Німеччина на замовлення " Ельфа лабороторії".
    Назріло питання, чи так само може зомовити Росія цю марку, чи ні? Тобто чи можна купляти не перевіряючи, чи все таки бути обережною і перевіряти? Як думаєте?

2. Відповідь: Бойкот російських товарів

Номер штрих-коду означає не лише країну - виробника. Він також може позначати країну, в якій знаходиться найбільша кількість споживачів товару. Наприклад, виробник - Польща, але найбільший ринок збуту - в Росії, тому код 460. Ось чому варто зважати не на штрих-код, а на те, хто є виробником.

3. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Але ж я лох! Така зла на себе, і ще трохи зла на Арсен (за те що не маркують і половини російських товарів). :girl_devil:
    Сьогодні в супермаркеті розказувала своєму мужу щоб не вздумав купити чай і шампунь російський (на цінниках прапорців не було!), а потім пішла за підгузками і здуру чогось «для експерименту» взяла не Памперс (як завжди), а Хаггіс. Вже коли прийшла додому то вичитала на пачці що їх роблять в московській обл. :girl_cray: Але чоловік з мене сміявся! А в супермаркеті малий почав скандалити – то я тільки на розмір глянула, схопила і побігла швиденько. Блін, ну невже ніхто не перевіряє ті їхні цінники – чому навіть на половині товарів немає тих прапорців? Але то, напевно, риторичне питання...

4. Ma Cherie

Ma Cherie Нонконформістка

Продукція "Ельфи" до Росії не має жодного відношення, косметика виготовляється або безпосередньо у Коростені (засоби з серій "Зелена аптека", "Fresh Juiсе", "Домашний доктор", "Dr. Sante"), або в Польщі чи Німеччині.
    До речі, зла на "Ашан": таке враження, що вони там те маркування начіплюють, аби було, не розбираючись, що і де виготовлене. :girl_devil: Наприклад, бачила рос. прапорці на цінниках біля кремів для рук українського виробника, зате біля "Сто рецептов красоты" і "Бархатные ручки" їх і близько не було. І таке зустрічалося на багатьох товарах. :girl_devil:

5. Demetra

Demetra Well-Known Member

Я купляла сьогодні в Ашані. Написано, що виготовлено в Україні, але це щось підозріло...

6. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Вироблено то в украіні, але імпортер росія, ім бабло теж йде.

7. Ная

Ная Well-Known Member

Чи існують якісні акварельні фарби не російського виробництва ? Нам на гурток дуже потрібно. З тих шо пропонували в магазинах - німецькі і польські - суха акварель, така не підходить. Українські звичайні теж не підходять бо мають надто мало пігменту, як сказала вчителька. Старші діти на гуртку малюють малюнки на тему війни (АТО) для виставки і малюють російськими фарбами, парадокс... як би знати виробника, то я б десь за кордоном шукала можливість купити, бо ж не лише російськими фарбами цілий світ малює.., є художники на ДП? Порадьте, будьласка.

8. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

А я тепер "внадилася" в магазини побутової хімії з Європи. Вже там купила Доместос і прокладки Натурелла польського виробництва, і зубну пасту німецьку.
    В Ашані- всі пасти російські, і моєї улюбленої французької (власне марки "Ашан")чомусь не було, як і прального порошку, який під їхньою маркою, до речі, в Україні виготовляють, і досить непоганої якості... Дивно, чому зникли з продажу продукти, які би мали зараз більший попит?

9. allusya

allusya Well-Known Member

Вибирала сьогодні шампунь у ватсонсі. Жах, всі 99% Росія. А на одному писало, що 1 грн йде на допомогу постраждалим. Сумно. Але я маю надію, що інших виробників мало, бо купляють, а залишаються тільки російські.

10. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

на Dove таке бачила, то мене то так розізлило(( взагалі мені ця фірма дуже подобається і підходить, але, але..шукаю альтернативу тепер

11. raspberry

raspberry Well-Known Member

Нахвалила мені подруга підгузники Ліберо, я купила на пробу, потім вичитала, що вони російські. Зла на себе, що до покупки не перевірила:girl_mad: А ще мою улюблену Рексону довелось на Гарньєр поміняти і Акс чоловіка на Нівею. Мама Лонду на Палет поміняла.

12. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А я усвідомила, що нафіг нам руска побутова хімія. Дівчата - найліпші миючі засоби німецькі. Ще італійські непогані (купила недавно в магазинчику "Товари з Європи"). А шампуні можна навіть польські знайти. Ще цікаво про бьойкотування - змість в тому щоб наші торгові мережі побачили що руське невігідно везти, бо те що вони продають вже і так москалям пішло в прибуток, і їм лишається то все спродати населенню.

13. raspberry

Вони так і роблять, помітила, що на російські товари всюди акціі, щоб розпродати поскоріше. На прилавках вже не бачу Тьому, який для Данона в Московській області виробляли. А ще немає хлібців, які я завжди чоловікові брала. То ж маю надію, що так все російське в нас зникне.

14. Materynka

Materynka Well-Known Member

Тут радять переходити на німецькі, італійські, польські товари, а я тепер і іх купувати не хочу. Зустріла на днях знайомого, який возить хімію з Польщі, то казав, що на митниці все схвачено і проплачено. Далі люди наживаються. Комусь війна, а комусь...

15. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

а наші люди на той ласий шматочок кидаються! Та й все одно, російських товарів купа. Ті ж шампуні в магазинах не позникали з прилавків(((

16. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Палєт теж російська в основному (там потрібно дивитися на буквочку біля дати виготовлення), хоча зустрічається і європейська.

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ----------

а мені зараз подобається наш львівський Olli - на скільки розумію, випускається недавно, тож і ціна і якість наразі супер.

---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

а Гамма вам не підходить? Загалом це якісні фарби (купувала гуаш, сподобалася) українського виробництва.
    http://www.gamma.ua/ua/menu-left/aquarell.html

17. Sitara

Sitara Active Member

Чи Оlio? Щось Оlli не зустрічала.

18. Vendy

Vendy Active Member

В мене похресник (5 років) теж заглядає чи нема 46 на штрихкоді))
    Була кілька тижнів тому в Епіцентрі, то в них вже не було на цінниках позначок де російський товар, бо раніше позначали, напевно продажі впали, вирішили тими позначками не відлякувати людей. Замітила, що в більшості магазинів товар не позначають, а жаль.

19. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

точно, Olio, трохи переплутала, вибачайте. Але мені сподобався і їхній плин і рідина для вікон.

20. raspberry

Я тоді була з мамою і сама все вичитувала. То ж точно не російську купили :)
    Не лише штрихкод дивитись треба, але і читати, хто виробник і хто імпортер.