Богослужіння, важливі події: коли, де і що

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем галичанка, 13 Квітень 2009.

1. karioka

karioka Well-Known Member

пошукайте інфу, десь бачила ,що в часі Великого посту все ж є доступ вірянам до цього образу у Ватикані...(ніби 5 субота)

• Інформативно Інформативно x 2
  2. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Ми помолилися Нерукотворному образу. Нещодавно тільки повернулися додому. У черзі - 10 годин, але враження дуже світлі. Звичайно, була тиснява і втома, але неадекватних людей, дітей на прокат - і близько не було, усі дуже щирі, усі ревно прагнули до образу помолитися, дуже багато чоловіків, молоді, старших людей. На все життя запам'ятаю ту спільну масову "Нову радість" з "кінця черги" і вервицю вголос за мир в Україні. Молитва - то таки наша єдина надія на мир і спокій... Я дуже щаслива, що у цей важкий час була там...

• Подобається Подобається x 16
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Mjakushka

Mjakushka New Member

Дівчата ми з малим щойно з церкви приїхали.Пройшли без проблем без черги.Там і загальна черга була години на 2 .Знайомий согодні в 9 ранку пройшов за пів години загальну чергу.Я сама вже не надіялась потрапити ,а тут так пощастило)Чергу займають люди і далі ,вона дуже швидко йде.Напевно продовжили всетаки)

Останнє редагування: 15 Лютий 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Реліквія з Ватикану буде у Львові ще декілька днів

Римський Апостольський Престол, як виняток і знак особливої уваги до України, продовжив перебування реліквії до вечора четверга 19 лютого 2015 року.

Таке рішення у Ватикані прийняли на уклінне прохання окремих категорій осіб (сім’ї загиблих в АТО, поранені, військові, неповносправні, діти з особливими потребами, особи з обмеженими можливостями), а також інституцій, що звернулися до Церкви з проханням про можливість помолитися перед Нерукотворним Образом Господа Нашого Ісуса Христа.

http://tvoemisto.tv/news/relikviya_z_vatykanu_bude_u_lvovi_shche_dekilka_dniv_68815.html

• Інформативно Інформативно x 9
    • Корисно Корисно x 1
  5. Virna

Virna Well-Known Member

мама дзвонила щойно, що теж з татом були біля Образу, прийшли просто на службу, навіть не сподівалися, що протоявши в черзі 2 години, попадуть.

• Подобається Подобається x 1
  6. Retaret

Retaret Well-Known Member

але очевидно доступ до неї для загалу буде закритий. Принаймі написано в повідомленні, що буде доступ обмежений. Бо я отут почитала ваші дописи і погнала до собору, простояла хв 10, черга рухалася дійсно швидко, але десь в 15 год оголосили, що ті, хто стоїть в черзі і ще не зайшов на подвір'я храму, то хай займають місця в секторах, бо вже ітак до 16год. не встигнуть доступитися. Хлопці-волонтери-семінаристи казали, що нічого про продовження не знають , і якби можна було йти і далі, то вони б нікого не перепиняли.

То може і справді продовження стосуватиметься

7. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Ми теж не попали. Питала в семінариста, то сказав що будуть забирати.

8. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

забирати не будуть 100% : дзвонила чоловікова сестра, що вони завтра із всім своїм класом після уроків йдуть до церки Юра до Образу, а веде їх вчителька катехизму

У Львові тисячі людей молились за мир до Нерукотворного образа Христа

Сьогодні, 15 лютого, у Львові тисячі людей молились за мир в Україні. Віряни зібрались на площі перед собором Святого Юра, де від 30 січня перебуває унікальна реліквія з Ватикану – Нерукотворний образ Ісуса Христа.

В Україні святиня мала пробути до 15 лютого. Втім, як сьогодні повідомили у прес-службі Львівської Архиєпархії УГКЦ, Римський Апостольський Престол, як виняток і знак особливої уваги до України, продовжив перебування Нерукотворного образу Ісуса Христа у Львові до вечора четверга 19 лютого 2015 року.

При цьому доступ до ікони обмежать. Впродовж цього часу у Архикатедральному Соборі Святого Юра богослужіння відбуватимуться за графіком, а храм буде відчинений до 23:00.

http://zik.ua/ua/news/2015/02/15/u_...za_myr_do_nerukotvornogo_obraza_hrysta_564686

Останнє редагування: 15 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. FeaT

FeaT Member

Чи хтось має інформацію чи сьогодні ще можна приступити до Нерукотворного образу.

10. Naturals

Naturals Well-Known Member

Образ, ще є, але до нього на пряму не пускають і він накритий. Можна хіба що стати з боку помолитися.

• Інформативно Інформативно x 1
  11. FeaT

FeaT Member

Були ввечері, образ накритий, церкву в 21 год.вже закривали. Жіночка, що записує намірення на Службу, казала, що до образу будуть пускати тільки окремі категорії людей.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

А які то категоріі комусь відомо?

13. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Сьогодні, здається, священники з родиною відвідуватимуть храм (принамі вчора на Службі отець наш так казав).

14. FeaT

FeaT Member

Сім’ї загиблих в АТО, поранені, військові, неповносправні, діти з особливими потребами, особи з обмеженими можливостями), а також інституції, що звернулися до Церкви з проханням про можливість помолитися перед Нерукотворним Образом Господа Нашого Ісуса Христа.

15. Turtle

Turtle Member

Подзвонили знайомі,що є вільний доступ до образу. Прийшли з малим близько одинадцятоі,люди стояли в черзі вздовж стіни. Біля виходу зібралися батьки з дітьми та священники з сім'ями. Нас пропустили відразу (дитині 4 місяці). Всередині церкви було дуже багато людей,якраз Служба правилась. Черга в церкві велика була,але нас люди пропустили до образу поза чергою. Наскільки я зрозуміла,сьогодні доступ до образу мав бути для священників, але зранку пускали всіх. Дуже щаслива,що вдалось приклонитися до образу з синочком.

• Подобається Подобається x 2
  16. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

І ми сьогодні були. Загальна черга є вздовж стіни, окремоі з дітьми не бачили(напевне немає).
    Ми проходили з прикордонниками (чоловік служить), то там була окрема черга вже на сходах. Все дуже швидко і організовано. В храмі людей не багато, можна трошки побути і помолитись.

Останнє редагування: 16 Лютий 2015
  17. Звернення о.Ореста Фредини до тих, хто ще не всиг приступити до ікони нерукотворного образу Христа

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  18. Nica

Nica Well-Known Member

Щойно повернулася, черга є, але дуже швидко проходить, десь за пів години я пройшла від середини муру до храму. До образу не можна підійти близько, метрів 50, до храму запускають по групах з 50 людей, отець каже молитву і кропить, потім всі проходять попри загорожу і дивляться на образ! Все відбувається дуже швидко і якби так організували від початку, то не довелося б стояти по 20 годин!

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

жаль що більше не можна доторкнутися. сьогодні ввечері теж поїду, хоч подивлюся)

20. Linar

Linar невиправна оптимістка

І ми були, але я дуже розчарована. черга була до повороту муру. Я була з своїми 2-ма мацьопами. Нас не пропустили. Люди просили, але монах на брамі сказав, що тільки в загальну чергу. Там ще була жіночка на 9-му!!! місяці і з дитиною. Їх теж не пустили. Але черга дуже скоренько рухалась. Доки........не прийшла вся міськрада.
    Я не знаю до якої з цих категорій вони відносяться, але їх було десь 200 чоловік, які йшли без черги і їх допустили до ціловання. Знаєте, коли ти з дітьми стоїш "за парканом" і тобі Нічого не видно, тому що там допущена "еліта"(((((, я відчула себе таким другим сортом. Ну чому так?! Чому?
    P.S. При цьому одна жіночка з міськради голосно розповідала як вона вже третій раз йде.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Корисно Корисно x 1