Богослужіння, важливі події: коли, де і що

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем галичанка, 13 Квітень 2009.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

дуже дивний висновок, чесно
    невже не може бути інших причин, от тільки дві: життєва вдача і ідолопоклоніння?
    дійсно, люди приходять з різними намірами і поведінкою, але нащо всіх одним загрібати?
    багато хто сприймає це як хресну дорогу, хтось йде за сціленням, хтось за миром, колядують, моляться...

слів немає

• Погоджуюся Погоджуюся x 15
    • Подобається Подобається x 6
  2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Трохи занадто. Не нам вирішувати які в людей причини піти. Я впевнена є люди яким то необхідно

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

дівчата, а що ви так на мене одразу наїхали, ніби я всіх в одно мішаю? Я процитувала допис і написала, що я в шоці , в шоці від поведінки людей, про яких тут пишуть. Те, що ікона чудотворна і важлива, то зрозуміло. але оті штовханини, лазення поперед інших, крики, про місце в черзі за гроші взагалі мовчу.. Це є не нормально. Такі люди певно сприймають то як миттєве чудо-побачу і буде мені добре, духовного вони відчувати не можуть, бо інакше би чекали своєї черги сумлінно. В тому, щоб вичекати стільки теж щось є. І за той час певно людина має обдумати своє життя, якісь певні речі, які хоче і має змінити, а не штовхатися в черзі, аби тільки побачити...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

ніхто не каже, що це нормально,
    такими є частина наших людей, суспільства, і з нею треба якось співіснувати, не опускаючись до їхнього рівня
    але давати такі оцінки про ідолопоклонення також зайве...
    я прочитала, між іншим про всю чергу, тому і сприйняла це як осуд всієї черги

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  5. Arabika

Arabika Well-Known Member

Щойно дзвонила моя сестра, що нарешті вистояла ту чергу, вже їде додому. Розказувала, що дітей здавали в оренду за 200грн, що один хлопчик вже плакав, що не хоче туда йти вже в 5й раз. Я просто в шоці.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Afrika

Afrika Well-Known Member

Були сьогодні з малою .На стіні оголошення,що дитячої черги нема, хоча отець вже на території сказав, що є окрема черга для дітей й інвалідів.У ніби-то дитячій черзі стояли і з дітьми, і без дітей. Хаос!Казала знайома, що їздили з дітьмипісля 10 вечора, їх міліція пропустила без черги, бо з дітками майже нікого не було.

7. solomka

solomka Active Member

Ходили до Образу у вівторок. Чоловік зайняв чергу (дитячу) о 18 год. Спочатку черга ніби просувалась швидко, потім був період, що черга зовсім не просувалась, але вже о 22 год ми вийшли з церкви. Тобто простояли 4 год. Не скажу, щоб аж така була тиснява, стояти було нормально, але з однією дитиною йшло декілька дорослих і були такі, що пристроювались в "дитячу" чергу без дітей і вже перед самим входом. Зате в церкві все було організовано добре: волонтери скеровували людей і все відбувалось швиденько.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Мої домашні стояли по-черзі загалом 23 години, але дійшли... Займала свекруха о 17-30 вчора ввечері і сьогодні десь +-17 дня зайшли
    Справді дуже багато людей стоять по-менше часу, пхаються, щоб тільки потратипи чим пошвидше до церкви....
    Сестра почула кусочок розмови 2 хлопців, які вже виходили із церкви : "ну що відмитились, можна йти бухати((( "
    У мене в голові не вкладається : для чого це робити і туди йти, якщо тобі ЦЕ не потрібно, дай шанс іншим, які вірять і моляться, так ДЛЯ ГАЛОЧКИ У СВОЇЙ ГОЛОВІ...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. fmv

fmv Member

А я була в неділю з синочком. Мені повезло, оскільки черги з дітьми ще не робили і мене пропустили без черги. Все пройшло швиденько навіть дуже. Дійсно не розумію тих людей які стоять у черзі до Образу і грішать.

10. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Перебування Нерукотворного образу Христа у Львові завершиться спільною молитвою за мир

Доступ мирян до Нерукотворного образу Ісуса Христа у Соборі св. Юра буде припинено в неділю, 15 лютого, о 16:00. У зв'язку з цим львів'ян та гостей міста просять не займати чергу до собору із 15:00 суботи, 14 лютого.

о 16:00 у неділю, 15 лютого, біля Собору св Юра відбудеться спільна молитва за мир, на якій для публічного почитання буде представлено Нерукотворний образ Ісуса Христа.

http://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/59115

• Інформативно Інформативно x 5
    • Корисно Корисно x 1
  11. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Бідна дитина :sad: Та, є люди, а я людиська, в таких ситуаціях все дуже гарно виявляється. Сумно, що частина людей є любителями відвідати "надзвичайні святиньки" і отримати благодать настільки, що йдуть на дуже нехристиянські кроки. То так якби на одне виходить, нє? )).. Хоча, Богові, звісно, видніше, кому, чого і скільки відміряти ))
    Нам потрапити не вдалося через хворобу малого і останнім часом тотальну запрацьованість чоловіка. І швидше за все, вже не вдасться. Але вірю, що Бог чує і наші молитви, і тих людей, і допоможе нам всім.

12. tsyganka

tsyganka Member

Дівчата хто сьогодні був дитяча черга велика? і чи взагалі є? Плануємо сьогодні ввечір зібратись сімейством, але не знаю чи малий вистоїть, бо його взагалі тяжко заставити йти до церкви, 30 хв. то його максимум.:girl_sad:

13. Maksli

Maksli Well-Known Member

вирішила я сьогодні таки поїхати до церкви з двома дітками, пропустять то пропустять, ні, то помолюсь біля воріт і поїду додому.
    без черги сьогодні пускають тільки вагітних, воїнів АТО, та інвалідів I-ї групи, решта в чергу! є окремо дитяча черга і окремо для дорослих, йдуть паралельно, пускають по черзі з одної і другої черги приблизно по 5-10 людей.
    але шо там робиться біля "коридору" кудою виходять люди з церкви, то просто якийсь жах, деякі люди з дітьми пхаються як танки, бо вони з дитиною, звичайно є й такі, що підходять, питаються, чи ТУТ дитяча черга, чують, що ні, то йдуть і шукають де вона! я подивилась, що дитяча черга тягне тоже десь на 3 год., зрозуміла, що з двома я не вистою, то просто помолилась і пішла!
    що ще хочу написати, час від часу приходить монах з церкви збирає в людей, які стоять по периметру "загорожі" образки, медальйони, вервечки, молитвенники - прикладає до Нерукотворного образу і виносить назад людям, дехто таким чином прикладається до образу, адже ж головне віра!

Останнє редагування: 13 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 9
  14. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Як думаєте, якщо я з дитиною піду сьогодні після 10.00 вечора, без черги пропустять?

15. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

кума стоїть в дитячій черзі з малим зараз, але черга дуууууже повільно рухається. Вони ще перед обідом ту чергу зайняли і ще до церкви не потрапили..

16. Diana

Diana мрійниця

і нині планую йти десь на 22.00 год. з малою, може вдругий раз попаду.

17. Яська Березнева

Отже, звітуюся. Прийшли з малою до церкви на 21.50. Стояла окрема черга з дітьми різного віку, хоча у двох місцях було написано, що дитячої черги немає. Ми зайняли ту чергу, але нам сказали, що вона тільки для батьків з дітьми до року, а для старших дітей є інша. Пішли ми в ту іншу, вона паралельно до загальної стояла. Але підійшла волонтерка і сказала, щоб не займали, бо окремої черги для дітей нема. Пішли ми назад у ту "першу" чергу. Постояли з півгодини, а потім вийшли монахи і волонтери і почали казати, що беруть поза чергою тільки батьків з дітьми до року. Але тут почали сваритися батьки: прошу пана, а у вас діти є?.. чи їм реально вистояти 14-15 годин у черзі?.. Потім після довгих суперечок почали пускати без черги одного дорослого з одною дитинкою десь до 3 років, а також один волонтер або один монах вів з собою 5-7 старших дітей (таким чином пройшла і моя Яна, вона дуже хотіла приступити до Нерукотворного образа, і її мрія здійснилася). Я дала Яні образочки, аби вона притулила їх до скла і помолилася. Черга старших дітей пройшла дуже швидко, до 10 хвилин. І приблизно в 22.45 ми вже йшли додому. Шкода, що в "пільгову чергу" не пускали дорослих зі старшими дітьми, і батьки не змогли потрапити до церкви... Я спробую ще завтра окремо, в загальній черзі.
    Люди поводили себе по-різному. Одна старша пані почала кричати на батьків з дітьми, чого ви тут стоїте нам чергу забираєте, і взагалі... Ще одна старша пані побачила, що звільнився прохід, і рвонула вперед, її троє людей зупиняли. А люди з загальної черги так бігом бігли на церковне подвір"я, з таким полегшенням... Я їх розумію - стільки простояли...
    Яна вийшла з церкви аж просвітлена. Таке гарне відчуття "живості" охопило, каже, що кожен м"яз відчувала, кожну краплинку крові...
    Ну якось так)

Останнє редагування: 14 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 15
  18. Яська Березнева

Сьогодні тато зайняв чергу о 5.30 ранку. Стоїть дотепер. :girl_impossible:

19. pokytyanka

pokytyanka Active Member

Прочитала декілька останніх сторінок, і теж шокована поведінкою людей( Справді сумно. Мені получається дуже пощастило, бо я ходила з чоловіком і малим ще 4 лютого. Пішли в сам "час пік" після роботи. Пройшли два пропускних пункта і попали в церкву. До Образу теж пройшли досить швидко. Загалом це все зайняло 30 хв. Тоді черги для дітей практично не було, хіба в середині в церкві. Дітей пускали до 4 рочків. Тому можливості побачити як люди поводяться в черзі не мала. Читаю і дивуюсь, для деяких індивідів нічого святого немає, то місце в черзі продають, то дитину "дають в оренду". М-да. Але враження від Образу в памяті залишились самі світлі. З церкви вийшла з твердою вірою, що все буде добре)))

• Подобається Подобається x 2
  20. Категорично відмовлялась в це вірити- постояла в черзі -дійсно таке є, просто шокована поведінкою людей. Досих пір ше не відійла від побаченого. Сміття, цигани, попрошайки під "патронатом" міліціі і таки так- ходять пропонують тростинки інвілідні або дитину напрокат. Коротко кажучи- нічого святого. Я в депресіі від того.

• Інформативно Інформативно x 2