Бог "написав" Біблію й замовк назавжди?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Червень 2009.

1. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: Бог "написав" Біблію й замовк назавжди?

не знаю. Я над цим думаю і досліджую. схиляюся до думки що є. Але якщо є то чому Йов туди просився? (Йова 14:13) загалом я ще на багато питань не дала відповіді собі.
    Більшість з них мене знає в обличчя і оминає десятою дорогою. Коли вони починають діалог зі мною і в мене на нього є час то це може тривати годинами. Поважаю їх за те, що вони знають і досліджують Біблію. Не розумію їхнього власного перекладу Біблії який вони називають Новий світ. Не розумію і не поділяю деяких їхніх трактуваньі розумінь. Але в загальному то кожен з них читає Біблію, знає про що і де там написано. При розмові вони мені апелюють не словами когось, а власне Писанням. Мала нагоду нещодавно поспілкуватися з священником то той мені апелював якимось катехизисом (чого я не зрозуміла).

І повторюся ще раз. Те що я пишу то не осуд!!! Я просто говорю, що думаю і бачу.

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ви досліджували Біблію й очевидно, що читали книгу Левітів. Якби в той час були ровери, впевнена, що там і про них би написали. По-вашому, релігія - це виключно духовне?

Це вас ніяк не оправдовує. Ви заперечили собі й своїм переконанням. :girl_sad: Який сенс тоді говорити про інших, які щось роблять чи не роблять? Вони мають таке ж право на непослідовність, як і ви. :girl_wink:

А я пізнала Бога під час навернення, пізнала Його з присутності в моєму житті... Біблія була доповненням, а не основою в моєму наверненні. Господь не промовляє лише через Біблію, дуже часто він промовляє через інших людей. І те, як завдяки апостолам люди колись наверталися, мені дуже добре зрозуміле, бо я так само навернулася. Історії ж тих, хто навернувся, читаючи Біблію, мені відомі різні, багато з них доволі сумні...

ОГО! А ви знаєте, як це називається? Ворожіння на Біблії. :girl_sad:

Існування такого мене не дивує, бо люди, які вважають, що крім Біблії інших послань нема, самі відмовилися від стежок Божих і прирекли себе на вузеньке лезо ножа, яке вони ж собі й придумали.
    Я шалено люблю одну історію, що дуже добре ілюструє всю абсурдність такого явища.

Да, через Библию мы, действительно, можем узнать, как нам поступать! Так однажды, один молодой человек, решил узнать, что именно хочет от него Бог. Поэтому, помолившись, он открыл Библию на первой попавшейся странице, ткнув пальцем в стих, он прочитал: "и, бросив сребренники в храме, он вышел, пошел и удавился" (Матф. 27:5), сомневаясь в том, что это именно то, что хочет от него Бог, он помолился еще раз, еще раз попросив чтобы Бог четко открыл ему Свою волю. Второй стих, который он открыл, описывал место, на котором нужно было повеситься: "восемнадцать локтей вышины в одном столбе; венец на нем медный" (4Цар.25:17). Совсем расстроившись, он в третий раз открыл Библию и ткнул пальцем в первый попавшийся стих, на это раз его палец уткнулся во что-то еще более твердое, чем то, что было прежде. То, что он прочитал, просто "сбило его с ног". Написанное исходило прямо от Господа: "Иисус сказал ему: что делаешь, делай скорее" (Иоанна 13:27).
    взято звідси

:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

Вибачте за прямоту, але то, як кажуть в народі, "дурного робота". А я би ще то назвала надмірною надією на Бога...

Я розумію, що відсутність знань дозволяє говорити, що завгодно... Чомусь думаю, що тут руки мачали певні течії, бо саме читання Біблії до таких висновків не приходить, мусіла бути промивка мізків із боку якихось "доброчинців", а на тих, хто в болі та нещасті вони полювати люблять... :girl_sad:

То тільки вам не видно, що ви ображаєте та осуджуєте, на жаль. Це дуже добре з дописів пролазить. Виливається навіть... Що за дивна ненависть до людей?

Адріясю, в мене виникло питання, де ви ще бували поза Львовом, бо таке вже обмежене коло знайомих християн у вас, що мені аж дивно, де ви їх таких з надмірною надією на Бога зустріли?

О, а тепер прийшла черга говорити про проповідування на вулиці, я так розумію, й нав*язування своєї віри всякому й кожному... :girl_crazy:
    Починайте нову тему, то й поговоримо. ТУТ - не про це. :girl_smile:

Останнє редагування: 4 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

мені аж плакати хочеться... Я всього лиш розказала свою думку і зробили висновок, що я ненавиджу людей...
    та ні, я люблю людей. Чого ж мені ненавидіти їх. Коли мені подобається салатовий колір, а хтось любить червоний, то я не буду ненавидіти людину за те що у нас різні смаки.
    треба було тримати свою релігійну і біблійну точку зору при собі... а тепера пізно... понаписувала шо думаю... дурепа... Щей писати не вмію, певно зарізко висловлююся...
    А може дійсно зважаючи на обставини то вже якийсь фанатизм у мене? тільки я його і не бачу, а тако збоку проглядається...
    Не буду більше висловлювати своєї думки з тих питань, бо я певно занадто категорична...

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ти чого розклеюєшся? Просто треба обережніше писати, якщо про інших говориш, бо в результаті вийшло, що осудила поголовно всіх, хто ходить до церкви. І всі, хто в церкві у тебе вийшли не християни.

І ще. Не треба ні плакати, ні жалітися. Якщо починаєш дорослу дискусію, то й продовжуй її. Я могла би дискутувати, жаліючи тебе, але я дискутувала з тобою на рівних, бо бачила тверду позицію, інакше дискусія була б нечесною. А ти раптом розклеїлася. За свої слова треба відповідати. Я знаю, що кажу, я теж категорична щодо людей у церкві, але я свідома їхньої різноманітності. І я знаю багато історій навернення саме тих, кого ти так легко викреслила із християн.

Раз ти маєш думку й досліджуєш із 13-ти років, то відстоюй її! Чого зразу плакатися в жилетку? Що ж то за дискусія?

А фанатизм таки є. Тільки зважаючи на те, що дитину охрестила, мені він незрозумілий.

Дуже просто. Кожна людина має миті в житті, коли просить у Бога для себе найгіршого за покарання. Той же блудний син про що у батька просив?
    Ще би додали, що перекручують. Досліджувати - ТО Є НІЦ, повірте. Дослідити Біблію може будь-хто і це цілковито нічого для цієї людини не змінить і не означатиме.
    І що то дає? НІЧОГО. Вивчи Біблію хоч без пам*яті, омана й так лишиться оманою...
    Я знаю дуже багато добрих християн. І ті християни не проповідують на вулицях, не цитують Біблію на кожному кроці (хоча знають і читають, але не зубрять), але вони живуть ТАКИМ життям, яке є найліпшою проповіддю та свідченням, що лише можна собі уявити. Люди, які дійсно готові УСЕ віддати для ближнього, бо для них у кожній особі живе Христос!
    І щиро вам скажу, я фактично не знаю таких, про яких ви вже котру сторінку пишете.

Останнє редагування: 9 Червень 2009
  5. Sokil

Sokil New Member

Словами можна сказати набагато більше ніж клавіатурою, особливо коли йдеться про хід думок.))) Дякую, що Ви підняли таку важливу тему.
    Християни - люди які прийняли вчення Христа; Біблія - книга, яка є великим дороговказом, інструкцією на шляху до спасіння, шляху до Бога. В кожного це свій шлях, але обов"язково важкий і тернистий, тому що тільки такий веде до спасіння, на відміну від широкого і просторого, який веде на погибель. Тому надзвичайно важливо виконувати вчення, а не прискіпуватися до кожної літери в ньому. Власне Біблія була написана і впорядкована саме батьками церкви і з історії ми знаємо яку рецензію і дискусію отримувала кожна глава Біблії перед прийняттям. І пізніші праці багатьох християн, які не є частиною Біблії тільки збагачують нас, так як містять багато практичних порад, методичних прикладів та пояснень. І фактично не суперечать Біблії. Зрештою, ми можемо почитати, проаналізувати і в цьому переконатися. Особисто я почав свій шлях до Бога з праці Антонія - засновника чернецтва. Звичайно впродовж віків Церква Христова піддавалась нищівним ударам з боку лукавого, через це занепала і дезорієнтувалась, через що тепер дуже важко знайти порозуміння між християнами. Та зрештою так і має бути аби справдилось пророцтво. Та головне пам"ятати Бог - це любов, і якщо буде в нас віра як гірчичне зерно, то скажемо горі відійди і вона відійде, адже віра без діл мертва. Тому давайте вірити, любити, і виконувати свої християнські обов"язки. А починати необхідно з себе. В оці брата тріску бачимо, а у своєму колоди не помічаємо. Шануймося.

• Подобається Подобається x 3
  6. jimbonjo

jimbonjo New Member

\\\"\\\"адже в Біблію не всі книги увійшли...\\\"\\\"

отож бо. біблія - це дуже мудра книга, яка писалася купу сотень років. але чомусь в сучасну версію біблію внесли тільки чотири євангелія, а решта просто напросто не підійшли тогочасній владі.

до мене додому одного разу прийшов свідок єгови і пропонував почитати книгу: як нам розуміти біблію?. я йому кажу - а чому це я маю керуватися чужими настановами по розумінню біблії? тут він і замовк. а потім йому ше сказав, замість того щоб отут шаритися по людях, пішов би і зробив шось корисне, тоо в нього ті книжки ледь з рук не повипадали.
    так шо друззя - Бог \\\"написав\\\", а ви то розумієте так як вас навчили, пропускаєте через призму своєї сформованої чи не дуже особистості.