Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Iwka

Iwka Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Уся нарахована з/п - то точно
    Ще й крім того враховується розмір соціальної допомоги, яку отримуємо.

2. glasses

glasses Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Дівчатка, потребую допомоги.Підкажіть найкращий вихід з даної ситуації.
    Я працюю у ПП. Сказала, що вагітна сказав писати в кінці вересня заяву на звільнення за згодою сторін. Бо йому через мене прийдеться наймати цілого бухгалтера в штат. І водичка такого типу полилась.
    Працюю я по контракту і як виявилось наш контракт дійсний до 1 квітня. Як бачите в мене зараз 14 тиждень, 70 днів дородової відпустки, припадає десь на середину грудня.
    Працюємо ми на мінімальну зарплату офіційно, все решта в конверт. В нас погодина оплата праці. Кожні два тижні ми отримуємо 1)аванс 2)зарплату. Кожні два тижні із неофіційної зарплати в нас вираховують 200грн при нарахуванні, що ми там заробили за ці 2 тижні.
    Лікарняні нам ніколи не виплачують, взагалі в нас немає такого поняття як лікарнянні.
    Ми навіть якщо були хворі ці 2 тижні, приносимо з дому свої 200грн, щоб заплатити податок.
    Відповідно дочекатися від нього виплати по допомоги нереально. Як виявилось, ми незастраховані особи.
    Питання в тому, я думаю з жовтня йти на біржу, що скажете?Які можете дати поради. Що краще зробити, які ще є варінти.

3. Nola

Nola Member

оо, так, так...вона і це також перераховувала до розрахунку!

4. Samilla

Samilla New Member

Дівчата ! Я оформила дпомогу при народженні ще 28 числа липня, досі немає.... Йти в СОБЕЗ чи то вони нараховують через 2 місяці?

5. Андріана

Андріана Well-Known Member

Кажуть, що до 2х місяців. Я от оформляла допомогу при народженні 15го червня, а в серпні ще не було, то мене вже почало хвилювати, видзвонила бухгалтерію, виявилося ,що я отримала гроші ще в липні, але вони тлумки скинули мені на старий рахунок, з яким я отримувала з дочкою і не бачили що я подала новий рахунок іншого банку!

6. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Значить застраховані і навіть не піддавайтесь на провакацію соцстах платить лікарняний і податки не знімає єдине що треба підпиємцю заповнити заяву і віднести в соцстрах і один раз здати потім звіт за квартал він зобов*язаний вас відправти в декрет

7. Iwka

Iwka Well-Known Member

І не він платить декретні (доі після родові) а відділ соц захисту - його завдання - тільки заповнити папери.
    Інше питання - що він не напрягається найняти бухгалтера.

Ще такий момент - зверніться в соц страх - може вони порадять щось.
    Мені дуже здається що Ви можете отримати допомогу на основі довідки про доходи і лікарняного вже безпосередньо там.

8. glasses

glasses Member

Він сам нам сказав, що ми незастраховані, коли ми спитали. Як мені пояснила одна людина, що якщо я не застрахована, то виплати, та всі лікарняні виплачує він, а не держава і коштів йому не повертають. А якби ми були застраховані, він би виплатив держава б йому повернула. Я не знаю на скільки це правда. Тому він і не хоче мене тримати, а так ад"ю і все.Баба з воза, коням легше. То він на мене такими очима дивиться зараз, що таке враження, що я йому мільйон винна.
    Дівчата, ще таке питання, чи не знаєте Ви?Чи можна зареєструватися в ЦЗ не по місцю прописки?

9. Iwka

Iwka Well-Known Member

Якщо з Вашої з/п сплачується податок з прибутку і внесок в пенсійний фонд - то Ви застраховані.

Але щось мені зовсім не зрозуміло що це за податок?
    Якщо це 18% (з доходу і в пенсійний) то оф. зарплата мала б бути 1300 грн приблизно і Ви застраховані - і маєте всі блага...

10. glasses

glasses Member

А це ми сплачуємо податок за себе і за нього.

11. Оленка

Оленка Well-Known Member

В мене така проблема. Виходити з дикрету треба 29.10.2012. Якщо я вийду 1.10.2012 мені нарахують допомогу по догляду за дитининою за жовтень?

12. silvia

silvia Well-Known Member

- лише при умові, якщо ви вийдете на неповний робочий день. - менше 8 год. в день. хоть 7 год.

13. LuBimaya

LuBimaya New Member

або якщо Ви вийдете офіційно наказом з 29-го, а з/п отримаєте не офіційно.

14. Оленка

Оленка Well-Known Member

І тоді за жовтень я получу допомогу в повному розмірі? Мені потрібно ще якісь документи в фонд заносити?

на тій роботі так тоно не получиться :)

15. LuBimaya

LuBimaya New Member

так, все отримаєте. заносити нічого не треба, це тільки в тому випадку, якщо вони самі вимагатимуть від Вас довідки, що Ви той місяці працювали не повний робочий день.

16. Оленка

Оленка Well-Known Member

А коли дитині виповниться 3 роки виплати припиняються автоматично і також з довідками носитися не треба буде?

17. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Дівчата, підкажіть хто компетентний в цьому питанні- щомісячні 130 грн. і 900 грн. то все нараховують на одну картку чи як? Бо сестра здала документи після пологів, то їй сказали що нарахують спершу 130, тоді дозбирає довідки про малозабезпечену сім"ю і їй нарахують ще якісь кошти, але що пів року треба поновлювати.
    А як же ті 9 тисяч (приблизно) одноразово і по 900 щомісячно до 4 років що на другу дитину ? То інша парафія, чи разом дають?

18. Оленка

Оленка Well-Known Member

130 грн будуть давати доти, доки не подасть всі документи про малозабезпеченість + на цей ж рахунок будуть нараховувати кошти допомоги по народженню дитини . Кожні пів року потрібно подавати документи на допомогу по доходах (для малозабезпечени)

19. Oberig

Oberig New Member

Скажу Вам, як приватний підприємець, у якого вже мало не весь штат найманих працівників перебув у декреті :)

Не може бути такого, що Ви офіційно оформлені на роботу, але "не застраховані".
    Нарахування на з/п Ваш працедавець зобов'язаний сплачувати, і в їх число входять також відрахування у фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Як уже правильно пояснили вище, все, що від нього потрібно - це оформити документи, а гроші виплачує той самий фонд. Більше того, коли Ви будете в декреті, він не нараховує Вам зарплати, а отже, не платить за Вас жодних податків і зборів. "Цілого бухгалтера" для цього наймати не потрібно.

Інша справа, що постає питання, як добитися від працедавця того, що Вам належиться. Тут важко щось порадити, не знаючи ситуації зблизька. Але мені здається, що звільнятися за згодою сторін - не найкращий вихід. Якщо звільнитися у вересні, то дохід за жовтень-листопад-грудень "провисає", а отже, сума лікарняних виплат значно зменшиться.

20. Kryhla

Kryhla Member

Скажіть будьласка, я збираю документи на збільшення допомоги по догляду за дитиною (зараз маю 130 грн.). Чи потрібно мені з роботи знову копію наказу про те, що я у декретній відпустці і копію трудової книги, якщо я вже їх здавала у райадміністрацію? Чи то треба довідку про доходи (нульові) з моєї роботи?

Статус теми:
Закрита.