Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. allja

allja Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Ще мені, будь-ласка, підкажіть...Якщо я навчаюсь заочно, але на державному замовленні і ніде не працюю, в ЦЗ не зареєстрована, то мені виплати будуть рахуватись як безробітній чи як студентці? Чи зміниться сума виплат, якщо я зареєструюсь в ЦЗ? Чи дійсно там реєструють тільки до 26 тижня вагітності? Раніше я не могла зареєструватись в ЦЗ, тільки тепер сказали приходити, що зареєструють, а я тепер думаю чи це щось змінить чи ні? Наскільки знаю, то студентам держзамовлення виплати рахуються від стипендії, але я її не отримую...Не знаю, що мені робити, можливо хтось щось підкаже?

2. LuBimaya

LuBimaya New Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

в бухгалтерії закладу Вам мають дати довідку, що стипендії Ви не отримуєте.
    Я з першою дитиною була студенткою і отримувала допомогу як безробітна.

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

ще має бути папір що ти не є приватним підприємцем.

4. Oriana

Oriana Well-Known Member

А де його брати?
    І ще одне - я прописана в іншому місці ( десь 200 км звідси) а проживаю тут, за місцем прописки чоловіка. Як мені всі необхідні довідки отримати? Не можу ж я на 8-9 місяці вагітності кататися в своє місто. Може соцзабез може сам якось подати письмові запити куди треба про те, що їх цікавить?

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

А якого ЖЕКу - того, де я прописана чи чоловіка про його склад сімї?

Маю карточку приватбанку, звичайну, чи можна її використати чи треба відкрити нову?

5. Made in USSR

комерційна палата здається воно називається....

може, але їм впадлу...
    чоловіка, але ще має бути акт спільного проживання вас з чоловіком (якщо не прописані) з підписами сусідів. для того йдете в ЖЕК і замовляєте складення акту.

має бути Ощадбанк

я так розумію, Ви хочете отримати дородові гроші? я би не радила зараз тим займатись (хіба нагально треба). чому? бо після народження дитини для оформлення допомоги треба буде збирати папери по новому, а так зможете отримати все одним махом, і дородові, і післяродові. і допомогу на дитину.

6. allja

allja Well-Known Member

Наскільки я знаю, то можна, але як мені пояснила працівниця банку: для соціальних виплат в приватбанку є якісь спеціальни карточки, на які нараховуються соцвиплати. Тобто там не знімаються якісь відсотки, а на звичайні картці при нарахуванні соцвиплат знімаються якісь відсотки...Точно вже не пам"ятаю, потрібно уточнювати в банку. Просто як я відкривала звичайну картку, то думала, що на неї буду отримувати ті виплати, але працівниця порадила відкрити спеціальну картку для соцвиплат. Можливо хтось детальніше знає...

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

В мене багато знайомих отримують гроші на картку привату, я теж зробила, просто як буду оформляти маю в соцзабез занести довідку, що хочу отримувати виплати на такий то рахунок...чи можливо ми не за ті самі виплати говоримо?

7. SoLana

SoLana Well-Known Member

Є така спеціальна картка, так і називається - соціальна, в Приваті все пояснять, і які документи потрібні.

8. Made in USSR

не буду сперечатись. просто мені сказали що має бути так і не інакше, але в нас та соц. працівниця трохи....хм....дивакувата, скажемо так

9. Samilla

Samilla New Member

так сьогодні і зробила,все мені прекрасно пояснила!

10. LuBimaya

LuBimaya New Member

дійсно дивакувата... банк може бути будь-який... Приват - найкраща альтернатива, як на мене, бо банкомати на кожному боці...

11. Clementina

Clementina Well-Known Member

Дівчата, а якщо я приватний підприємець, то на які вилати я можу розраховувати?

12. allja

allja Well-Known Member

Дівчата, маю ще таке питання, можливо хтось знає...Якщо я оформлюсь на роботу офіційно, то допологові та післяпологові виплати хто має мені оплатити: соцзабез чи роботодавець?

13. Iwka

Iwka Well-Known Member

перераховує на спеціальний рахунок роботодавця, а бухгалтерія переводить на зарплатну картку або видає особисто. Нараховує бухгалтерія.

14. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Дівчата, а якщо я приватний підприємець, то на які вилати я можу ро
    зраховувати?
    На дородові і на одноразову допомогу.

15. SoLana

SoLana Well-Known Member

Дородові - тобто допомога у зв'язку з вагітністю і пологами. І ще можете перечитати тут і тут

16. Бісеня

Бісеня Member

Знайшла дуже корисну інформацію для не працюючих вагітних жінок про виплати.

Куди повинні звертатися непрацюючі жінки?

Право на допомогу по вагітності та пологах мають і безробітні жінки. Вони можуть бути зареєстровані в ЦЗ, а можуть і не стояти на обліку. Різниця полягає тільки в сумі виплати та документах, які необхідно надати до Управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Безробітним, зареєстрованим у Центрі зайнятості, нараховується 100% мінімального розміру допомоги по безробіттю. Отримавши лікарняний лист, жінка знімається з обліку в ЦЗ і надає документи в УП і СЗН.

Студентки отримують декретні в розмірі місячної стипендії. Ті, хто не отримує стипендію, за допомогою з вагітності та пологах звертаються до УП і СЗН за місцем проживання.

Непрацюючі жінки також оформляють допомогу в УП і СЗН. Непрацюючим жінкам, які не перебувають на обліку в Центрі зайнятості, нараховується 25% прожиткового мінімуму для працездатної особи з розрахунку на місяць

Для отримання допомоги необхідно надати заяву, трудову книжку, лікарняний лист і довідку з Центру зайнятості про те, що ви не отримуєте в них допомогу з безробіття. Крім того, треба оформити банківську картку, на яку будуть перераховувати гроші. Рахунок на отримання соціальних виплат можна відкрити в будь-якому зручному банку, а копію договору та реквізити картки надати в УП і СЗН.
    Джерело тут .
    Вибачте,якщо посилання не правильно поставила,не знаю по іншому зробити

17. Nadia lvivjanka

Nadia lvivjanka New Member

Я і чоовік не працюєм офіційно,і замість 130 гр за допомогу до 3х років отримуєм 955гр ,вам цього ніхто не скаже ,треба самому говорити що ви не працюєте і чи буде більша допомога і тоді вони все розкажуть нехотя(а за 3 роки 34 тисячі назбирається)

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

Я і чоовік не працюєм офіційно,і замість 130 гр за допомогу до 3х років отримуєм 955гр ,вам цього ніхто не скаже ,треба самому говорити що ви не працюєте і чи буде більша допомога і тоді вони все розкажуть нехотя(а за 3 роки 34 тисячі назбирається)
    :girl_flag_of_truce:

18. olerusya

olerusya sweet candy ;)

та багато хто отримує збільшену допомогу, зокрема і я(правда не 955 а трохи менше, бо я з року працюю). Ви думали що перша така розумна?:girl_wink:

вже всі давним давно знають)

19. MarMar

MarMar Active Member

доземний уклін тому, хто роз'яснить мені, яким чином можна домагатися більших щомісячних виплат на дитину до трьох років (які документи подавати), якщо чоловік не працює. і на які виплати можна розраховувати? зараз отримуємо мінімальні 130 грн.

20. SoLana

SoLana Well-Known Member

найпростіше - зверніться до свого інспектора в соцзабезі і її обов'язок все Вам пояснити, порахувати суму доплати, бо в кожного вона різна, і залежить від сукупного доходу сім'ї.

Статус теми:
Закрита.