Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

а це принципово відкривати рахунок в Ощадбанку чи можна відкрити картку в будь якому іншому банку? де краще?

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Я відкривала в Приваті. мені зручно, бо Приват 24 є, а крім того на нашому Рясному тільки їхній банкомат))

3. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

А можна ту карточку наперед оформити, щоб потім в чергах з маленькою дитиною не стояти?

4. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Навіть треба)))

5. olangel

olangel Well-Known Member

зараз на скільки знаю, нема різниці у якому банку відкривати. Я взагалі у Райффайзені відкрила

6. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Дівчата хто останім часом робив допомагу при народженні ? Скільки вам нарахували грошей? Бо як я собі рахувала то мало бути десь 1400 Собезі вийшло 700!!! То я помилилась чи як???

7. Jeanjerry

Jeanjerry Active Member

Щось ви явно забагато нарахували, то ви говорите про ту допомогу що 20 з чимось тисяч при народженні першої дитинки? 1400 ніяк не може бути. А ви повідомлення в собезі не забирали? Там все розписано, яка сума і скільки місяців буде приходити.

8. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я десь в неті знайшла розрахунки але не знаю тепер де!!((( А в Соцбезі нічого не давали і толком не пояснили!

9. Iwka

Iwka Well-Known Member

Джерело

10. ruslichka

ruslichka New Member

хто може допомогти розрахувати суму допомоги по вагітності та пологах в такій ситуації?

жінка на основній роботі працювала з 20.09.2011, лікарняний листок по вагітності та пологах з 16.05.2012 на 126 днів

на роботі по сумісництву працювала з 09.03.2012, лікарняний листок по вагітності та пологах з 16.05.2012 на 126днів

чи по сумісництву кількість днів потрібно брати останніх 6 міс основної роботи, чи відпрацьовані дні в березні та квітні?

Допоможіть, будь ласка
    :girl_flag_of_truce:

11. Artemida

Artemida Well-Known Member

Наскільки я знаю,по сумісництву береться кількість фактично відпрацьованих днів.

12. ruslichka

ruslichka New Member

я теж таке знаю

але чомусь у Фонді соц.забезу говорять розраховувати за 6міс основної роботи:girl_devil:

13. Kaplan

Kaplan New Member

Дещо взнала що до зміни графіку роботи, виявляється можна зробити. Це вирішується все у середині організації. Можна внести допис(розпорядження) до посадової інструкції, але при цьому не змінюючи її. Розпорядження буде діяти лише на працівника особисто, протягом року і його кожен рік треба поновлювати. Ці питання вирішують: відділ кадрів і начальство. Пишеться заява з вагомою підставою.

14. Samilla

Samilla New Member

Дівчата допоможіть порадою, мій чоловік зібрав усі документи на отримання допомоги при народженні дитини, тобто: витяг, копії паспортів, свідоцтво про народження дитини першої і другої.... А взагалі про таки документи мені сказала жіночка, якій я приносила документи перший раз! Перший раз я приносила документи на отримання допологової допомоги, такі: копії паспортів, рахунок з банку, довідка форма 2 з ЖЕКУ про прописку мене і дитини, форма 2 з Жеку де тепер я проживаю, а проживаю я в чоловіка! Тепер попав на іншу жінку, та сказала, що потрібна знов довідка про прописку пешої дитини і ше й другої дитини, я в шоці, чоловік каже, що приносили вже, а на рах. прописки другої дитини, мені казали, що на отримання тої допомоги не потрібна прописка! А тут вз"їлась,треба і все! Я не знаю що робити ,сказали щоб я приходила в собес тому що мені допомогу платять,а не чоловіку, що ще потріюна знов довідка з біржі і знов ті самі документи, і довідка з з собезу з місця прописки що там не отримую допомоги,для чого??? Добре з місця проживання з жеку принесу довідку,а для чого прописка першої дитини знову???? І повторно всі інші документи???????

15. Oriana

Oriana Well-Known Member

Дівчатка, і мене дещо цікавить. Десь раніше вичитала, що документи на допологову допомогу можна здавати до пологів. Це так?Бо потім в списку потрібних документів в деяких джерелах в неті є копія свідоцтва про народження дитини. Тепер я розгублена, бо шоб ту копію мати, тре шоб перше дитина народилась:) То виходить, що до пологів неможна здавати докумети?

16. LuBimaya

LuBimaya New Member

можна, на то вона і допологова допомога. Якщо Ви не працюєте офіційно, то в жін.консультації Вам мали вже дати довідку про термін вагітності. Ось її і несете в соцзабес разом з іншими документами...

17. Oriana

Oriana Well-Known Member

ЇЇ я вже маю. Тільки хотіла б уточнити які точно ще документи потрібні, щоб не бігати по сто раз, щось доносити...

18. LuBimaya

LuBimaya New Member

для того, що якщо Ваша перша дитина не проживає разом з Вами і перебуває на утриманні держави або ще щось таке, то Ви не отримуєте ту допомогу як на другу дитину.
    тому що, такі допомоги як правило нараховуються по прописці. Якщо ж Ви отримуєте по місцю проживання, то де гарантія, що не подали щей по місцю прописки? ви то знаєте, що це не так. А працівники соцзабезу ні...

Зазвичай так і є, але Ви можете заповнити ту заяву і попідписувати всьоди вдома, а чоловік має "попросити" прийняти від нього. А краще, йдіть то тієї ж самої жіночки, де були вперше...

19. nata1

nata1 Member

Допологова допомога - лікарняний лист "декрет", тривалістю 126 календарних днів- 70 до пологів і 56 - після, +14 днів у разі народження двох і більше дітей, або будь-яких ускладнень при пологах. Відпустка починається з тридцятого тижня вагітності і ніяк не залежить від кількості часу, відпрацьованого на підприємстві. Відпустка по вагітності та пологах надається в повному обсязі незалежно від того, коли саме народилася дитина. Тобто, якщо до пологів майбутня мама не витратила 70 покладених днів, їх залишок переноситься на післяпологовий період.
    Такий лікарняний лист оплачується 100%, незалежно від стажу роботи

Допомога при народженні - це інше - по факту народження дитини ( потрібна спеціальна довідка про народження дитини - оригінал, і ряд інших документів )

20. LuBimaya

LuBimaya New Member

там багато. Якщо Ви не працюєте, то треба довідку з центру зайнятості, що не перебуваєте в них на обліку, паспорт, код, свідоцтво про шлюб (+копії) довідка з ЖЕКу про склад сім"ї (форма2), лист з банку про рахунок, і ту довідку з ЖК. ніби все...

Статус теми:
Закрита.