Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Вам просто обом прийдеться йти в загс і разом заповнити заяву на реєстрацію дитини, як захочете щоб у свідоцтві був записаний батько.Ми так робили.

2. Бісеня

Бісеня Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Дівчата доброго вечора,мені також потрібна Ваша допомога! Ситуація така зараз на даний момент вагітна (17 тижнів) і не працюю.Хотіла дізнатись чи можу я стати в ЦЗ,щоб в подальшому отримати більшу виплату на пологи. І скільки це по законодавству?Власне чи будуть мені платити виплати по безробіттю в ЦЗ? І загалом,що я можу отримати будучи в такому положені ? В подальшому 27 тис.я отримаю на дитину і ще що?!
    Дуже вдячна буду за відповідь. Вище в дописах найшла,що мене можуть зареєструватися в ЦЗ,але чи будуть платити щось не відомо і на інші питання відповідей не знаю.

3. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

В ЦЗ беруть до 26-го тижня. А от чи щось будуть платити одразу, чи через три місяці, не знаю, залежить, як ви звільнились з попередньої роботи. Підіть туди, вам все детально розкажуть при реєстрації. Після 30-го тижня йдете в Соцстрах. Там будете отримувати допомогу у зв'язку з вагітністю і пологами. Минулого року для безробітних, які отримували мінімальну допомогу в ЦЗ, це було 2900 грн. Після пологів в тому ж Соцстраху виплачують допомогу при народженні дитини і щомісячну допомогу до досягнення дитиною 3 років (130 грн).

4. Бісеня

Бісеня Member

Olena-m,дуже дякую за відповідь.Ви допомогли трошки розібратись.Як я розумію з 30 тижня вже дають декрет?

5. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

З 30 тижня дають лікарняниї в ЖК і довідку в ЦЗ, з ними йдете в Соцстрах (ще які документи треба, вам там скажуть). А декретні виплатять десь за місяць після цього.

6. MARI21

MARI21 New Member

дівчатка, підкажіть будь-ласка, а коли можуть нарахувати допомогу при народженні дитини, якщо дитинка народилася в березні? може хтось знає?

7. Osya

Osya Active Member

Десь через два місяці як подасте всі документи.

8. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Залежить від того, коли подали всі необхідні документи. Якщо до 17 березня - то в квітні мали нарахувати вже, якщо після 17-го, то вже десь в десятих числах травня.

9. Osya

Osya Active Member

Подала документи на збільшення допомоги. і сказали за місяць прийти за якоюсь повісткою, що це таке?

10. Samilla

Samilla New Member

Дівчатка підскажіть, після народження дитинки,куда йти? Знаю в ЗАГС для оформлення дитинки, а що ще потрібно для отримання допомоги на малявку? І в який ЗАГС можна,можна в той,що блище??

11. Svitlana83

Svitlana83 Well-Known Member

в ЗАГС гол., той що на Франка щоб зареєструвати дитинку, потім в собез за місцем проживання щоб оформити допомогу.

12. Osya

Osya Active Member

Довідку із загсу(виписка з реєстру), копія свідоцтва про народження, копія свого паспорта, карточка куду гроші потрібно перераховувати. і ніби більше нічого

13. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Якщо в сім'ї ще є діти, то копії їхніх свідоцтв про народження.

14. sensual

sensual New Member

Всім самотнім матерям, чоловіки яких ухиляються від сплати аліментів!

В собези поступили дуже файні подарунки для самотніх матерів, чоловіки яких ухиляються від аліментів. Я випадково потрапила на цю новину в неті, а сьогодні моя співробітниця вже поїхала і отримала подарунки. Хто знає таких мам, передайте їм цю новину, бо ж наші держслужбовці кохані і не думають телефонувати і повідомляти, потім спишуть їх і заберуть собі!!!

15. poputochka

poputochka Well-Known Member

Відповідь: Всім самотнім матерям, чоловіки яких ухиляються від сплати аліментів!

Цікаво, а як підтвердується цей факт (ухилення)- довідкою від суд.виконавця? вироком суду?
    Не підкажете, які документи матері мають подати до собесу, щоб отримати подарунок?
    Може дайте якесь посилання на джерело?

16. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Відповідь: Всім самотнім матерям, чоловіки яких ухиляються від сплати аліментів!

Так, берете довідку від виконавця про те ,що протягом останніх 6-ти міс. Ви не отримували аліменти.

17. sensual

sensual New Member

Я не зхнаю як, це треба звертатися в собез по місцю реєстрації і там з'ясовувати, наприклад моя співробітниця не отримує аліментів, але їй натомість щось виплачує собез, і вона є у них в базі даних як самотня мати, яка не отримує аліменти

Останнє редагування: 8 Травень 2012
  18. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дякую, цікавлюсь суто теоретично))).
    Все ж посилання на джерело інформації не завадило б.
    Бо, якщо виділялись подарунки, то їх мала бути певна кількість, отже або
    повинні були якось реєстувати в соцзабезі, складати списки, чи жінки повинні зараз подавати туди якийсь пакет документів для отримання того подарунка??

19. sensual

sensual New Member

Я точно не пам'ятаю де я це бачила, здається на сайті ZiKу, я думаю, мами яких це стосуєься в тому краще розуміються

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

соцзабез виплачує так звану соціальну допомогу матерям, якщо батько дитини ухиляється від сплати аліментів і яким призначено цю допомогу згідно із законодавством у розмірі 30% від прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку ( так буває, коли батько ухиляється від сплати аліментів через відсутність доходу, у нього відсутнє майно чи взагалі не встановлено його місцезнаходження. Потім з нього на користь держави буде стягнута уся виплачена сума соц. допомоги)). Тому в соцзабезі є облікований список таких жінок.

Статус теми:
Закрита.