Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Дівчата, підкажіть чи маю я право оформити картку для грошей на дитину (разова допомога і решта) і любому банку, чи знову собез прив'яже до Привату?

2. Nana11

Nana11 аспіранточка

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Я оформила в Ощадбанку, бо не хотіла з Приватом завязуватися.

3. Gabi

Gabi Dum spiro spero

А крім Ощадбанку і Привату можна інший? І ще питання, на момент коли я понесу документи в собез карточка вже має бути відкрита, наскільки я розумію?

4. dasha

dasha Well-Known Member

Так картка вже має бути відкрита. Наскільки я знаю, то тільки Приват і Ощад. Так що вибір невеликий. Я відкрила в Ощадбанку, то пошкодувала, бо в Приваті більша можливість зняти - більше банкоматів. Дивіться, щоб біля вас був банк або банкомат, щоб було зручно знімати, а не ходити шукати

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а я саме з цієї причини і відкрила в Ощадбанку:)
    і це було однозначно правильне рішення - з народження малої наскладала купу-купезну грошей:girl_curtsey:
    ну і мега-вихвалялка: нарешті отримала гроші на збільшену допомогу на дитину, документи здала ще на початку листопада, тому вже слабо надіялась на їх отримання, а тут вчора нарешті прийшла хороша сума - відразу за 3 місяці:)

6. Alexx

Alexx New Member

В нас аналогічна ситуація. Живу зараз в чоловіка і дитину тут прописала, я прописана в іншому районі. Допомогу отримаєте по місцю проживання, а не прописки (тобто куди подасте документи), але треба буде взяти довідку в собезі по місцю прописки, що ви там не отримуєте такої допомоги (там Вам дадуть перелік документів). І до речі допомогу може отримувати тільки мама. Мій чоловік займався всіма документами (щоб я не бігала), але фінальний підпис всерівно мій треба було.

7. Talya

Talya Well-Known Member

знаю, що кума отримує гроші на карточку чоловіка (зарплатну). і це не ощадбанківська чи приватівська. але все одно потрібно уточняти в інспектора, в якого будете заповняти заяву. там має бути укладений договір між Ощадбанком і банком отримувачем
    Доречі, раніше скаржилася на Приват, але "приват24" таки полегшує мені життя)) хоча в нас забрали єдиний банкомат у цілому районі, але то таке...

8. Iwka

Iwka Well-Known Member

згідно законодавства - один з батьків може отримувати одноразову при народженні. Якщо оформляється на батька, і батьки прописані за різними адресами, то тре ще довідку що мати не отримує таку допомогу.
    А допомогу по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку отримує та людина, яка бере відпустку, зазвичай мама.

9. Іриска

Іриска Well-Known Member

я мала картку мегабанку, було незручно, бо мало банкоматів і нею не могла розраховуватись, а єдиний плюс - банк через дорогу. Влітку переробила на приватбанківську і дуже задоволена, бо і розраховуватись можу нею, і банкоматів багато, ну і приват24)))
    у мене от єдине зараз незрозуміле питання: 3 роки тому при першому оформленні декрету я отримала лікарняних 4200 грн, і зараз також таку саму суму - чи правильно це? на моє місце нікого не брали.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

да, правильно.
    Коли другий декрет починається в той час коли ще перший не закінчився, то декретні виплачують по тому ж розрахунку який робився перед першийм декретом, і сумма відповідно виплачується така сама.

11. Iwka

Iwka Well-Known Member

мені казали що сума декретних залежить від окладу посади, яка займалась перед виходом в декрет.
    відповідно що якщо оклад не змінився - то й сума також.

12. Nana11

Nana11 аспіранточка

мені надали номер рахунку на папірчику з печаткою, а саму карточку я отримала пізніше.

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

Допоможіть розібратися з відпусткою у звязку з вагітністю і пологами. написано, що враховується "середньоденна заробітна плата за 6 або менше відпрацьованих повних місяців, або за фактично відпрацьований час."
    У мене ситуація така: з 01.01.2011 працювала на певній посаді до 31.10.2011, потім мене звільнили (там дуууже складна ситуація, важко пояснити, чого так сталося), потім з 01.12.1011 мене беруть назад, але на вищу посаду, але БЕЗ ОПЛАТИ (я не знаю, як вони провели це по бумажках) - тобто зарплата у мене 0 (хоча інші люди на такій же посаді гроші отримують). потім з 01.01.2012 мені починають платити зарплату на цій же посаді. у декрет планую йти десь з 26.01.2012 - виходить, що я і одного місяця не пропрацювала на цій посаді отримуючи зарплату.
    то як мені будуть обраховуватися декретні? я геть заплуталася! йти в свою бухгалтерію не хочу - вони там скажені якісь - всеодно замутять так, щоб я менше отримала((

14. Materynka

Materynka Well-Known Member

Теж не уявляю як це можна зробити.
    Візмуть те що ви заробили за 25 днів і поділять на 25, будете мати середньоденну з/п

15. SoLana

SoLana Well-Known Member

А наказ на прийняття читали? Там оклад не зазначено?
    Судячи з Вашого опису, будуть виплачувати за фактично відпрацьований час, тобто за січень місяць (можете на 4 дні пізніше вийти в декрет)

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:49 ----------

Нехай собі будуть, але я б таки сходила і попросила довідку про отриману зарплату за останні 6 місяців, або за фактично відпрацьований час. Маєте повне право таке навіть вимагати, захищені законом.
    Ст.49 КЗпПУ

16. Almariel

от саме в наказі було так написано "без оплати".
    тобто не важливо, що навіть повного місяця нема? і не будуть рахувати за попередні 6 місяців середньоденну зп?
    а можна так зробити? бо я маю 26.01 почати оформляти лікарняний (до 01.02 чекати не маю змоги).

17. Iwka

Iwka Well-Known Member

мені дуже здається що можуть враховувати і той місяць, що був "без оплати"
    Більше тут http://byhgalter.com/dopomoga-po-va...ik-priznachennya-zvitnist-ta-vidshkoduvannya/

я б особисто порадила звернутись в пенсійний фонд (він же соц захист) і попросити консультації в них.

18. SoLana

SoLana Well-Known Member

Та 4 дні суттєво не впливає.
    Те, що Ви його підписали, тим самим дали згоду. Тільки єдине, що фактично відпрацьований час у Вашому випадку становить 2 місяці (без 4-х днів), а з/п нараховували за місяць, відповідно середньоденна з/п буде меншою в 2 рази приблизно

19. Almariel

та ні, я його не підписувала. я писала заяву, щоб мене взяли на роботу і все.

20. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ну тоді можливо проконсультуватися з юристами?

Статус теми:
Закрита.