Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Iwka

Iwka Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

а хіба не 980 грн?

і шо це взагалі за сумма?
    я тут зараз впаду від таких мінімумів... :khomyak:

2. dasha

dasha Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Ні того не дадуть дадуть в листопаді дві, бо допомогу нараховують до 18 числа, то завжди дають через одну.

3. носик

носик New Member

Дякую за поради. Їздила сьогодні в соцбез. Сказали що "поглядати " на рахунок потрібно. І що не встигли розглянути,але з наступного місяця доплатять різницю. Виписку не дали ( через велику чергу). Тепер чекатиму.

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

гарантований мінімум- 21% від суми прожиткового мінімуму, встановленого для певної вікової категорії Цей розмір визначається законодавством, і станом на 01.10.2011 оц ей 21%становить:діти до 6 років-469,15, працездатні громадяни- 206,85 і т.д.

5. Leila

Leila Well-Known Member

це ви про прожитковий мінімум для розрахунку якої допомоги? допомоги по догляду за дитиною до 3-х, яка рахується від доходів чи допомоги малозабезпеченій родині?

6. dasha

dasha Well-Known Member

Щось ви зовсім не те рахуєте. Якщо в родині одна дитина, тато має дохід 1100, а мама 00.00 (130 на дитину не рахуються), то допомога рахується 980 - (1100/3)= 613.30, тобто ваша місячна допомога 613.30.

7. Олюнчик

Олюнчик New Member

А що це за закон?

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

Цитата:
    сніжна
    розмір доплати мав би бути у межах ще 100 грн ( 469-365
    Щось ви зовсім не те рахуєте. Якщо в родині одна дитина, тато має дохід 1100, а мама 00.00 (130 на дитину не рахуються), то допомога рахується 980 - (1100/3)= 613.30, тобто ваша місячна допомога 613.30.
    Тобто якщо в мене доходів 0 грн, в чоловіка - 1000 грн, в нас двійнята, то:
    980-(1000/4)= 730 грн - це моя місячна допомога? На одну дитину, чи на обох разом? Щось сума така виходить, не розумію.

8. tsyganka

tsyganka Member

А я знаю що 130 грн. зараховують в доходи при обчисленні допомоги малозабезпеченій сім'ї.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Я маю на увазі ось цю:
    Допомога малозабезпеченим сім’ям» виплачується всім сім’ям, у яких дохід виявиться нижчим за гарантований мінімум. А гарантований мінімум в свою чергу – це сума гарантованих мінімумів для кожного члена сім’ї.

Конкретна цифра залежить від прожиткового мінімуму і категорії осіб, що входять до складу сім’ї.

Так, для працюючих людей гарантований мінімум становить 21% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 жовтня — 206,85 гривень 61 копійку.

Для пенсіонерів та інвалідів — 75% прожиткового мінімуму для непрацездатних. З 1 жовтня — 588 гривень 00 копійок.

Для дітей — 50% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Крім того, гарантований мінімум додатково збільшується в такій сім’ї на 10% на кожну дитину у віці до 18 років.

А для дітей у віці до 18 років, яких виховує самотня мати або батько або ж у яких один або обоє батьків інваліди I або II групи — на 20%.

Гарантований мінімум для сім’ї розраховують шляхом додавання показників: мінімуму, встановленого для працездатної ( чи ні)матері, мінімуму для працездатного ( чи ні)батька , мінімумів для дітей до шести років. У підсумку ми одержимо суму -це і буде гарантований мінімум для такої сім’ї.

Причому сума допомоги не стабільна величина. Вона становить різницю між гарантованим мінімумом для сім’ї, яка претендує на виплату і її середньомісячним доходом за попередні шість місяців.

---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

стсовно обрахунку допомоги малозабезпеченій сім ї у цьому випадку мало би виглядати так: 1000- це реальний дохід сім ї
    Тепер гарантований мінімум для сім ї: 206,85х2+469,15х2=1352 грн
    Різниця у 352 грн- і є тією сумою щомісячної доплати

10. dasha

dasha Well-Known Member

То певно відноситься до чогось іншого. Я кожних пів року отримую ту допомогу, то заносила десь 5-7 жовтня, то рахували саме так, як вказала вище. З 1 жовтня прожитковий мінімум десь 980 грн, з 1 грудня 1025. До того було 960. То у вас певно мінімум по малозабезпеченню після трьох років, якщо родина не вписується в прожитковий мінімум.
    так і буде, якщо двоє діток то сукупний дохід ділите на 4 і відмінусовуєте від 980. Якщо сукупний дохід 1000 грн, то 980 - (1000/4)= 730 грн. Це і буде місячна допомога, але точно не знаю чи на одну дитину чи на двох.
    При її нарахуванні 130 грн не враховуються, але враховуються одноразові виплати, як дають щомісяця на дитину (на першу до року, на другу до двох?), то вам в будь якому випадку певно вигідно робити аж після виповнення рочку діткам. Взагалі ви краще підіть в соцзабез там таку ситуацію краще пояснять.
    Наприклад якщо в родині одна дитина і кожного місяця на дитинку дають з (1 жовтня 2011 р) 853 грн, а в тата оф. зарплата 1000 грн, то коли виповниться рік дитині можна мати більше 130 980 - (853+1000)/3= 362 грн. Можливо і скоріше, але потрібно щоб в довідку за ост. 6 місяців не ввійшла та початкова сума одноразової допомоги. Якщо вам її дали на другому місяці дитини, то з восьми місяців можна оформити.
    Але у вас двоє діток тому треба рахувати, то краще спитати в самому соцзабезі.

Останнє редагування: 20 Жовтень 2011
  11. AlbinaK

AlbinaK Member

Дівчата в мене питаннячко, може хтось в курсі.
    Мені цього місяця дали тільки 130грн допомоги (мені так і дають завжди),а гроші на малого (1248грн) так і не прийшли. Питала в подруги, вона каже їй так само дали(тільки в неї допомога по догляду підвищена). в собес здвонила, не беруть трубки.
    Раніше мені завжди і 130 і 1248 приходили одночасно. Не розумію в чому справа!

12. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Мені в соцзабезі сказали, що на допомогу при народженні не було ще фінансування, може буде в понеділок-вівторок, але точно не знають.

13. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

Раніше мені завжди і 130 і 1248 приходили одночасно. Не розумію в чому справа!
    В мене та сама ситуація-подзвонила своїм подругам з інших районів міста-там все добре-отримали виплати!В понеділок буду дзвонити в собез,якщо не візьмуть трубку-піду до них!

14. Dobra

Dobra Well-Known Member

Мені також не прийшли...Вже хотіла дзвонити, виясняти, а це просто в них проблеми з фінансуванням напевно.

15. protector

protector Member

Я є ПП фіз.особа. майже рік не сплачую податок і не працюю. Збираюсь у декрет (зараз 20 тиж.).Підкажіть, будь-ласка, чи я отримаю якісь "декретні" кошти? У чоловіка зарплата 1500грн. Наша сім'я складається з 2х осіб.І, власне, на які гроші я можу розраховувати? Дякую

16. AlbinaK

AlbinaK Member

та судячи по дописам не зі всіх інших районів видали. В мене Галицький і глухо.
    Дякую дівчата за інфу!
    Сьогодні знову здвонила в Собес, вперто не беруть трубку. Я ще розумію, якщо занято, а то просто гудки. В пятницю дзвонила рази 2-3, сьогодні ще 3 рази. Якщо сьогодні-завтра не перерахують певно треба до них навідатись, хоч так не хочеться туда з Кнопою йти.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

Я правда не ПП, але останні 2 роки перед декретом офіційно не працювала, то назбирала купу довідок для Собесу(тісля 30 тижня вже, коли декретний лист на руках) і дали мені аж 998грн.

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

Зарплата чоловіка на дородові виплати не впливає, просто після народження дитинки зможете офрормити допомогу по догляду за дитиною по доходах.

17. SoLana

SoLana Well-Known Member

Так в них буває, колись затримка була місяць часу. Ще не отримали фінансування

18. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

І в мене теж саме, я думала, мені одній так не прийшло))) А виявляється нас он як багато. Капець.

19. apelsyn

apelsyn New Member

Дівчата, а то всім в різні числа виплачують?? Я оформила в жовтні, сказали "через місяць". Дивлюсь на ту карточку як на манну небесну.. Коли після оформлення реально дають гроші??

20. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Залежить ще, коли саме в жовтні: якщо до 17-го числа, то мали б нарахувати вже, а якщо після 17-го, то аж наступного місяця.

Статус теми:
Закрита.