Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Свідоцтво про народження дитини і паспорт Ваш.

2. allusya

allusya Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

А мене цікавить, чи обовязково кожних півроку оновлювати документи на допомогу? і якщо не оновлювати то чи буде мені все одно нараховуватись 130 грн?

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Здається оновлювати мають тільки ті, в кого більше ніж 130.

4. Artemida

Artemida Well-Known Member

Правильно. Якщо ви претендуєте на допомогу, більшу, ніж 130 грн, то кожні півроку подаєте пакет документів на перерахунок. Якщо ж лише на мінімальну суму (130 грн) - подаєте документи лише раз, на початку (щоб призначили допомогу)

5. SoLana

SoLana Well-Known Member

Саме так. А ті 130 гривень, то гарантований державою мінімум

6. allusya

allusya Well-Known Member

Дуже дякую всім. Бо вже пройшло півроку, а я шось зовсім нічого не подавала і не хочеться в холосту збирати папери, а знаю що зп чоловіка не дозволяє збільшити мені допомогу, тому і не хочу дарма паритись :)

7. Razanowa

Razanowa New Member

Скажіть будь-ласка, я працюю на 0.5 ставки з понеділка по п"ятницю до обіду по 4 години, як мені будуть нараховувати декретні і скільки їх повинно бути, зарплата 850 гр. Читала що "Декретні" для працівників з неповним робочим днем нараховуються відповідно до середньогодинної з\п працівника за останні 6 місяців роботи. То як мені їх розрахувати??? Дякую.

8. Juliasia

Juliasia Member

Нам підійшов час поновлювати пакет документів для отримання збільшеної допомоги і маємо "сюрприз": податкова, посилаючись на новий кодекс, не має права видати чоловіку довідку про доходи за 2-3 кв., а собез не має права розглядати пакет документів без цієї довідки. Таку довідку податкова може видати лише 1 раз в кінці року... В податковій розводять руками і співчутливо кажуть: "ви не перші", а в собезі, модний інспектор насмішкувато каже: "ви в прольоті". Весела держава... але зараз не про це. Якщо хтось стикався з такою ситуацією - порадьте який є вихід.

9. Олюнчик

Олюнчик New Member

дівчата, а що це за "збільшена" допомога, і хто може її отримувати? Не дуже цікавилась раніше цим законодавством, а зараз просто нема змоги. Дякую

10. носик

носик New Member

я подала минулого місяця документи на перерахунок. Очікувала більшої допомоги. Приходжу до банкомату, а на картці 130 грн. :khomyak::khomyak::khomyak:
    Стипендія пропала і допомога знизилася на 80 грн.
    чоловікова офіційна зп 1100 грн.
    не розумію нічого.

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

а ви виписку про призначену допомогу через 15 днів після подачі документів не брали в координатора?
    Я от теж подала тиждень назад...зараз от сидю, ждю...На наступний тиждень піду за результатом.

12. dasha

dasha Well-Known Member

Підвищену допомогу дають через 2 місяці після подачі. Наприклад на початку цього місяця подали папери, то цього не дадуть, а дадуть на наступний за 2 місяці.

Подаєте на допомогу, якщо ваш загальний офіційний дохід з чоловіком поділений на три менший за 960( було), з жовтня здається 980 грн.

13. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

там певне на 4 тре ділити, бо двоє діток.

14. dasha

dasha Well-Known Member

Ну та я мала на увазі якщо одна дитина, якщо 2 то ділити на 4.:girl_smile:

15. носик

носик New Member

потрібно їхати в райсоцзабез по виписку? це щоб взнати точну суму?

а якщо я подала минуло місяця, то цього місяця мала б бути нормальна допомога.

16. Fleshka

Ну так, взагалі-то про це кажуть при прийнятті документів. Але можна і не їхати, просто перевіряти по карточці. В вашому випадку я б поїхала все ж і її взяла, можливо вам просто на наступний місяць нарахують вже за два місяці.

17. носик

носик New Member

там жіночки дуже хамлять. вони за день такі замучені. або хочуть "цукорка".
    Мені не пояснили толком. бігала я 3 рази. Сказали в жовтні все буде нормально. Тільки от не бачу. потрібно їхати

18. Fleshka

не знаю як у вас, а в нашому райсобесі, на Виговського - єдина приймальня, де сидять п"ять жіночок і приймають документи. Вони і справді загружені, їх обов"язки чітко визначені і в них не входить консультація і надання інформації призначена чи не призначена допомога. Таку функцію виконує пані координатор. Це її робота - давати виписки, допомагати заповнювати документи, надавати перелік паперів. Цукерків то не потребує.

19. носик

носик New Member

У моєму соцбезі такої не зустрічала. хоча стоїть стіл. Піду взнавати завтра.
    може я так потрапляю.
    але дякую за підказку.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а тобі по доходах її мали би нарахувати? ( я просто так прикидую: обов язк. прож. мін для дітей до 3 р. з 1 жовтня там береться у розрахунку 469, 15; для вас з чоловіком- по 206.85. Рахуємо "з грубша": 470 грн+414=884грн. ось гарантований державою мінімум для вашої сім ї. Тепер дохід: 1100 грн ( допомога в сумі 130 грн у розрахунок не береться). Він перевищує встановлений гарантований мінімум. Якщо брати навіть з найкращих розрахунків: 1100:3= згрубша 365 грн. Враховуючи прож. мін для дітей- і дохід- розмір доплати мав би бути у межах ще 100 грн ( 469-365).Виправляйте мене, де я помилилася.
    п.с. але ти краще знаєш, які довідки подавалися ще- з яким доходом за 6 міс. чоловіка та чи включалися туди ще попередні стипендії

Останнє редагування: 17 Жовтень 2011
Статус теми:
Закрита.