Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. aknelitta

aknelitta New Member

Відповідь: Інвалідність у дитинки

Моїй дитині зробили інвалідність ще до того, як прооперували сердечко, в поліклініці. Правда після операції наш кардіологі-хірург запитував, чи нам потрібні виписки на оформлення інвалідності. Тому напевно таки краще запитати у вашого хірірга, чи при зустрічі з педіатром, які саме потрібно документи.
    При інвалідності дитини ви, як мати-опікунша, матимете ще 10 додаткових днів до щорічної відпустки, і вас не матимуть права скоротити, ну і на роботі ви можете працювати на неповний робочий графік (це в теорії, а на практиці - не знаю)

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Дівчата, я геть заплуталась з цими виплатами. Допоможіть мені порахувати, будь ласка.
    Зараз я вступаю до аспірантури і у мене є вибір: на очну форму (порядку 1200-1400 стипендія) чи на заочну і я лишатимусь на своїй роботі за 1100 грн зарплати. Під кінець першого року навчання я народжу (якщо буде все добре). Якщо буду навчатися на очній формі, то можу не брати декретну відпустку. Якщо буду на роботі - то братиму. У якому випадку я більше отримуватиму виплат на дитину? Чоловік безробітний, тому можна буде оформляти, що ми малозабезпечена сім’я.
    Дякую за допомогу.

3. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

а які саме виплати вас цікавлять?
    якшо до 3 років - то там рахується сукупний дохід сім*ї поділити на всіх членів родини, якшо нема 800 здається грн - то дають більшу допомогу

4. Almariel

усі разом: дородові і післяродові і допомога до 3-х років. Я так розумію що до- і післяродові залежать від зарплати? чи як?

5. dasha

dasha Well-Known Member

Якщо вас на роботі можуть нормально відпускати на консультації то краще залишитись на роботі і поступити в аспірантуру на заочне, менше проблем і довший термін навчання (на всякий пожежний). На роботі зможете взяти відпустку, при такій зарплаті дородові десь 5-6 тисяч + тепер допомога на дитину біля 20 тис. Допомога по малозабезпеченню надається після виповнення дитиною 1,5 роки, або хіба ваш сукупний дохід на трьох менше 2000 тис. грн.
    Якщо поступите на стаціонар, то на роботі можете перевестись на 0,5 ставки (як сумісник) і також матимете декретні але пів суми - приблизно 2,5 - 3 тис. Це якщо вас лишуть так на роботі. Якщо будете в аспірантурі, то дородові там платять в розмірі стипендії і також можна взяти декрет на три роки.
    Але знаю по собі, дуже важко вчитись, коли мала дитина, а строки піджимають, тому моя добра порада іти на заочне.

6. Almariel

дякую за детальну консультацію!
    досвід наших аспірантів, що здавати потрібно однаково, що на очній, що на заочній (кількість рефератів, екзаменів і т.д.), а пари в мене закінчаться до пологів - тільки екзамени залишаться.
    ще одне питання залишилось:
    дородові виплатять тільки 1 раз у розмірі 1 стипендії? декрет 3 роки я можу взяти - це ясно, а оці 100 з лишнім днів до і після пологів (як лікарняне) мені теж дадуть в аспірантурі - ну як звичайний лікарняний?

7. dasha

dasha Well-Known Member

Декретні платять в розмірі стипендії, мається на увазі, що за тих 126 днів ви отримаєте приблизно 4 повних стипендії. Але їх дають не відразу, а продовжують виплачувати кожен місяць стипендію на час дородової, післяродової відпустки, потім вам просто продовжують навчання на час тої відпустки.

Останнє редагування: 1 Вересень 2011
  8. pip

pip New Member

Підкажіть хто знає, чи має право ЖЕК не видати мені довідку про склад сімї коли я немаю заборгованості? А то звернульсь до жеку а паспортистка заявила що ще потрібно: копії всіх дітей про народження, копії всіх паспортів і т.п. Короче послала вона мого чоловіка з кабінету нічого йому не давши. Це законно? На якій підставі, хто знає? А то я настроєна її завтра закатати в асфальт!))

9. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Якщо Ваші діти зареєстровані в квартирі, то вона повинна видати довідку без свідоцтв про народження, а якщо дітки не зареєстровані, то лише із свідоцтвом.

10. pip

pip New Member

Взяла вже довідку. Якась там паспортистка на заміні! Пояснювала типу по оригіналі може оприділити чи ми часом невідказались від дитини. Тобто при відказі від дитини свідоцтво здається разом з дитиною, а є мамаші які користуються після цього вчинку ще пільгами! Короче я була в шоці, та ладно фіг з нею (так як вона не знає цього району може і правельно робить що вимагає оригінали) головне дала і я встигла здати в школу на безплатне харчування!))

11. Іриска

Іриска Well-Known Member

маю таке питання, щоб уточнити: я зараз вдруге вагітна, перший декрет закінчується в травні, а народжувати маю до закінчення в березні. Тобто перший декрет перетікає в другий. Хто в такому випадку мені нараховує і чи взагалі нараховує лікарняні (допомогу до і після пологів)? якщо я не вийду на роботу до другого декрету, то чи будуть нараховуватись якісь гроші? перший раз 2,5и роки назад мені нарахували лише 4 тис.грн. якщо будуть, то з чого виходитимуть? чи на мому місці хтось офіційно працює - поки не знаю. Якщо ні - то що тоді?

12. FAIRYTALE

FAIRYTALE Well-Known Member

Соцстрах буде виплачувати вам до- та післяпологові лікарняні, будуть нараховуватись вам лікарняні, виходячи з посадового окладу особи, яка займає вашу посаду. Якщо такої немає(особи), то з окладу, займаної вами посади до декретної відпустки.

13. Іриска

Іриска Well-Known Member

тобто не фірма буде платити, як раніше - а соцстрах? тобто з лікарняним я повинна звернутись у районне відділення соціального страхування? і якщо я мала ЗП 600 чи 800 грн, то так мені й порахують?

14. FAIRYTALE

FAIRYTALE Well-Known Member

2,5р. тому теж вже виплачував соцстрах до- та післяпологові лікарняні. Лікарняний листок здаєте в бухгалтерію до себе на фірму. А рахуватимуть за теперішнім окладом вашої посади.

15. meri5

meri5 Well-Known Member

Мій чоловік звільнився з роботи. Попросив на роботі довідку про зарплату щоб стати на облік в центр зайнятості, в бухгалтерії сказали прийти завтра по довідку. Питання в тому чи можу я забрати замість чоловіка його довідку, чи мені можуть відмовити її віддати?

16. dasha

dasha Well-Known Member

Не думаю, що з тим мають бути якісь проблеми, мені мою наприклад кожних пів року бере коліжанка, бо мені далеко їхати.

17. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Привіт, дівчата! Скажіть будь-ласка, скільки складає зараз сума щомісячних виплат на третю дитину і по догляду за дитиною. Дякую.

18. носик

носик New Member

Привіт! До червня місяця я була студенткою (стаціонар), липень-серпень - відрахування ( поступила на 5 курс заочного факультету).
    Офіційно тепер я студенткою не вважаюся.
    Допомога( на дитину) прийшла на 100 грн менше. Потрібно піти і занести документи на перерахунок. "Випливає" декілька АЛЕ:
    довідка про мої доходи ( стипендія до червня). Від липня і до зараз я більше нічого не отримую.
    Чи потрібно мені ставати на біржу праці?
    і де виробити мені довідку про доходи від липня- вересень. Чи її не потрібно виробляти?
    Поясніть, прошу.

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

оскільки ти перебуваєш у відпустці по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку- не можеш претендувати на статус безробітної і отримувати допомогу по безробіттю. Такий статус тобі може бути надано у тому випадку. коли ти відмовишся від виплати допомоги по догляду за дитиною і станеш на облік у центр зайнятості. В цьому випадку тобі може бути надано статус безробітної із всіма "наслідками", оскільки вважатиметься, що ти перебуваєш у пошуку роботи і готова приступити до неї у будь-який момент.
    Для перерахунку допомоги довідка тобі буде потрібна, але вона береться за місцем проживання. У ній зазначається, що ти ніде не працюєш і дитина проживає з тобою .

20. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Дівчата хто знає підскажіть, зараз дітям роблять ідентиф.коди, це для всіх обов"язково, рано чи пізно згодиться ( краще зараз зробити)?
    І хто робив, які документи брали?

Статус теми:
Закрита.