Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. LILY

LILY Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

це якщо Ви оформляєте з врахуванням доходу сі"мї, тоді кожних пів року і весь пакет документів!

2. dasha

dasha Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Я того тижня оформила, то треба було тільки довідку про доходи і про склад сім" а так то додола ще копію паспорта чоловіка, бо попередньо в них небуло. Більше нічого не подавала. Через пів року сказали принести ті самі довідки.
    Взагалі в мене підозра, що вони спеціально там ганяють. Бо перед тим була в молодої тьотки то вона мене нагрузила паперами, які взагалі навіть логічно там не мають бути. А потім пришла до старшої, вона мені все гарно розказала і нормально оформила.

3. носик

носик New Member

Дівчата, допомога вже є!
    А ще чула про указ Яника про допомога на 1,2 і 3 дитину у розмірі 8,5 тис. грн. ?

4. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

а що це така за допомога 8,5 тис. грн?

5. Муська

Муська Well-Known Member

Про виплати на 2011рік я вже писала тут : допис #1110

6. AlbinaK

AlbinaK Member

Дівчата, хто останнім часом оформляв декретні дородові на Ліста (галицький район), підкажіть які документи давали і чи обовязково карту тільки в ощадбанку, я відкрила в Приваті. А якщо ще хтось офіційно не працює і не на біржі, то було б зовсім супер. Наперед дякую!
    Ой і ще: хто в курсі на рахунок точної сумми допомоги на дитину на 2011р. Шукала в неті. на одних сайтах привязка до мінімумів 22, 45 і 90, а на других конкретна сумма 25 50 і 100 тис. І на який термін розтягують виплату. Цікавить власне на 2 дитину. Бо там де минімуми то пише на 2 роки, а там де 50 тис то вже на 4?

7. AlbinaK

AlbinaK Member

Я вже сьогодні отримала на руки довідку з ЖК і сходила в собес на Ліста. Передаю що мені сказали, можливо комусь знадобиться, а то мені нажаль ніхто не відповів.
    Для непрацюючих:
    Виписка з ЖК,
    Копія паспорта та ідентефікаційного
    Копія трудової, або довідка з жеку, що трудова загублена, або її взагалі немає
    Довідка з місього центру зайнятості, про то що не перебуваєш на обліку,
    Довідка з податкової, чи не зареєстрований ти як ПП (дають для галицького району в 145каб. і тільки з 15,30 до 18 і здається навіть не у всі дні)
    Заяву з банку (дають при відкритті рахунку, можна Аваль, Приват, Ощадбанк і ще якісь здається)

8. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дівчатка,така ситуація: як тільки мені в ЖК дали листок непрацездатності,я його зразу ж здала на роботі,ніких заяв не писала. наскільки зрозуміла з написаного вище та з різних документів,допомогу мали б виплатити відразу і,так би мовити,"одним траншем". натомість за грудень і січень мене поступила сума,десь така сама,яку платять при звичайному лікарняному...
    чи мають вони право "розтягувати"допомогу на місяці відпустки по вагітності та пологах? мабуть,треба буде до них дзвонити,з"ясовувати,але чує моє серце,що скажуть,що ще їм не нарахували,тож і вони не мають з чого. хоча це цілком може відповідати правді.
    от і не знаю,чи то чекати до кінця і потім подивитися,скільки всього разом нарахують,чи вже"алярмувати"...

9. Melisa

Melisa Well-Known Member

Маю питання, може хтось зможе відповісти. Хочу оформити допомогу до 3-х років з вразуванням доходу сім'ї. В квартирі крім мене і дітей прописані ще мама і мій брат, а чоловік прописаний в себе вдома в Сокальському районі. Приоформленні допомоги потрібні довідки про доходи лише мої і чоловіка чи всіх прописаних членів сім'ї? І ще одне питання, чоловік приватний підприємець декларацію про доходи здає раз в рік, яким чином брати довідку про його доходи і чи потрібно брати взагалі чи соцзабез сам дає запит в податкову.

10. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Лише чоловіка доходи.

Довідка береться в податковій, пишите заяву, через 10 роб.днів вам повинні видати довідку.

11. Melisa

Melisa Well-Known Member

декларацію про доходи здає раз в рік
    Яким чином поновляти докумети щопівроку?

12. Maksutka

Maksutka Well-Known Member

дівчата хтось чув про те, що тепер декретну відпустку не можна буде оформити пізніше 30 тижня? ( хочу її пізніше оформити)

13. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Хто Вам таке сказав?Маєте право працювати до моменту пологів (але не рекомендую ;) -наберіться краще сил до пологів і для малятка;) ).

14. Maksutka

Maksutka Well-Known Member

15. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Ніяк, чекаєте моменту, ніхто вам довідки з податкової не дасть раніше ніж ви здали декларацію, здали декларацію, взяли довідку і в собез, а потім в "прольоті" пів року.

16. meri5

meri5 Well-Known Member

Дівчата підкажіть будь-ласка коли звільняєшся з роботи і оформляєшся на нову скільки часу можна на оформлення, щоб небуло переривання робочого стажу по спеціальності?

17. Irusya

Irusya Well-Known Member

стаж не переривається, коли сьогодні звільнився, а завтра прийняли

18. IUrchacha

IUrchacha New Member

Привіт. Натрапила на вашу гілку, взнала багато цікавого. І от наважилася піти в соц.без за підвищеною допомогою (вищою за 130грн.) Раніше я отримувала 130 грн. В січні в мене закіньчився дикрет (я планувала сидіти 2 роки, але...:ed4d70def841dc74b57) і от. З документів: - з собою мати: копію паспорта та ідентифікаційного, копія тр. книжки, довідка з місця роботипро дохід МОЯ(хоча сиджу в дикреті) та чоловіка, довідка про склад сімї -2(дитина приписана з чолоовіком у Львові, я ж приписана в іншому місці)в довідці має бути вказана заг. та житлова площа квартири, а також зазначено, що ЗЕМЕЛЬНОЮ ДІЛЯНКОЮ НЕ ВОЛОДІЄТЕ,довідка,що я не отримую допомоги за місцем реєстрації, АКТ з ЖЕКу, де я ФАВКТИЧНО проживаю, витяг з наказу про відпустку, копія свідоцтва про народження дитини, та № рах. з банку (куди будуть зараховуватись гроші), на місці ви заповнюєте: ЗАЯВУ та ДЕКЛАРАЦІЮ. Надиво все було швидко (Шевченківський р-н). В декларації я вказала авто, яке придбане арніше за народження дитини і кредит який ми виплачуємо по ньому, тому не знаю як це вплине на розмір - згодом напишу. Хай щастить!

19. nattsol

nattsol Well-Known Member

мені таке теж казали (точніше, що не виплатять допомогу у зв"язку з вагітністю та пологами). вирішила почитати законодавство, знайшла таке:
    якщо я правильно зрозуміла, то я можу звертатися по допомогу хоч після народження дитини, головне щоб не минуло півроку від отих 56 післяпологових днів?

20. Kryhla

Kryhla Member

Скажіть, будь ласка, довідку про склад сім"ї дають в жеку? А якщо чоловік прописаний в селі, то куди звертатися? І ще одне: з нами живуть мої батьки, це якось впливатиме на допомогу?
    Може хтось знає, чи враховується щомісячна допомога на дитину (з отих 12 тисяч) при розрахунку доходу сім"ї?

Останнє редагування: 9 Лютий 2011
Статус теми:
Закрита.