Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. meri5

meri5 Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Я знаю про це але ми оформили в декрет чоловіка
    Mamusya дякую.

2. Аделя

Аделя Active Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Дівчата, скажіть, чи при оформленні підвищеної допомоги по догляду за дитиною потрібно її приписувати? Одноразову оформляли без приписки.

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Аделя, ми отримуєм підвищену допомогу, Романа не прописували.

4. Маріка

Маріка Well-Known Member

Дівчатка, таке питанняі!
    Я працюю в приміщенні з високим рівнем шуму і високим рівнем електромагного випромінюванням і ще часто приходиться працювати за компютером. Чи може є якісь пільги у виході в декрет (в смислі щоб швидше піти) Наперед дякую за відповідь!:girl_smile:

5. tvm

tvm New Member

на жаль, пільг ніяких немає, є загальні правила для всіх - Закон "Про відпустки" ст.17 :Відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами
    На підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю:
    1) до пологів - 70 календарних днів;
    2) після пологів - 56 календарних днів (70 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів), починаючи з дня пологів.
    Ще про це є стаття в Кодексі законів про працю: Стаття 179. Відпустки у зв'язку з вагітністю, пологами і для догляду за дитиною
    На підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів — 70) календарних днів після пологів, починаючи з дня пологів.

Тривалість відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів (140 календарних днів — у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів). Вона надається жінкам повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів.

6. tvm

tvm New Member

а ще стосовно відпусток, то може комусь буде корисною наступна інформація (бо не всі про це знають): Закон "Про відпустки" Стаття 19. Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей
    Жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів - тобто фактично є два додаткових тижні оплачуваної відпустки в рік!
    Є ще нова підстава відпустки (правда вже без збереження зарплати) -Стаття 25. Відпустка без збереження заробітної плати, що надається працівникові в обов'язковому порядку
    Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов'язковому порядку:
    3-1) матері або іншій особі, зазначеній у частині третій статті 18 цього Закону, для догляду за дитиною віком до 14 років на період оголошення карантину на відповідній території;
    { Частину першу статті 25 доповнено пунктом 3-1 згідно із Законом N 2169-VI ( 2169-17 ) від 11.05.2010 }

7. AlbinaK

AlbinaK Member

Дівчата! Шукаю поради :) Наразі офіційно не працюю, малій 5,5р. Чи зможу отримати допомогу при народженні другої дитини (є надія, що вагітна:)). І що тоді робити, куда звертатися? Хто знає юридичні нюанси?

8. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Звичайно шо все ви зможите отримати.Почитайте гілку.Звертатися в ваш Собез.

9. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчата, а якщо мій чоловік офіційно не працює і не стоїть на біржі, то це якось впливає на отримання підвищеної виплати (не 130, а ???....)

Останнє редагування: 13 Серпень 2010
  10. meri5

meri5 Well-Known Member

Так впливає, потрібно щоб чоловік взяв довідку з біржі що він неотримує там ніяких коштів, довідку з податкої що він не є ПП, довідку про склад сім'ї (2 якщо ви в різних місцях прописані). Але перших півроку це неварто робити тому що ви отримали одноразову допомогу при народжені 2 дитини а вони її враховують.
    Ми ще приносили довідку що немаєм землі у власності.

11. Уляночка

а то де брати?

12. olja_zaj

Це в ЖЕКУ,коли чоловік буде брати довідку про склад сім"і,там має бути зазначено,земельної ділянки немає.

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

Трудова є в нього на руках?

13. Уляночка

так......на руках

14. meri5

meri5 Well-Known Member

В мене була окремою довідкою і виддав нам землепорядник.

15. olja_zaj

В нас з тим простіше.
    Тоді добре,з тою трудовою потрібно в Собез.Візьми паспорта,ід. коди і в Собез,вони дадуть запити і уточнять шо ще потрібно.

16. dasha

dasha Well-Known Member

Не знаю чи вище про це писали. Але виплати підприємства при дородовій і післяродовій відпустці належить при роботі як на основній роботі так і на роботі по сумісництву (за законом). Так я працьовала на 2 підприємствах то на одне занесла лікарняний, на друге його копію. Можливо комусь пригодиться, то напишу точніше.:girl_wink:

17. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Я теж так оформляла.

18. Smokky

Smokky New Member

Більш-менш перечитала тему, ала не знайшла однозначних відповідей на свої запитання. Може в когось була схожа ситуація. Отже, я прописана не у Львові. Хотіла до пологів виписатись і прописатись у чоловіка у Львові, але вже немає часу, і ще є декулька для цього перепон, але це інша історія :)
    Запитання: чи можна оформити допомогу одноразову і до трьох років на чоловіка? щоб мені не требап було їздити на місце прописки? або чи можу я оформити на себе, але у львові? і що для цього потрібно? Дякую.

19. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

В мене така сама історія. Одноразову поміч оформлена на чоловіка, так можно.
    Але допомога до 3-х років оформляють тіки на маму. І тут купа паперів, хоча собрати реально.
    Що потрібно? спробую згадати.. але в першу чергу Стальних нервів та терпіння, то всьо зібрати :)
    1. довідка про склад сім"ї: Мами (а то тре їхати до себе йти до жеку з паспортом, та отримату справку форми 2 розгорнуту!!!), Чоловіка (а то вже вирішуйте де прописана дитина, в нас з татом, то ще треба ту справку від мами ф№2, розгорнута, щоб дитину прописали в жеку там де тато, чи зрозуміло я написала?)
    2. Довідка з Соц.захисту Мами (зновуж вам тре в себе, в свому соц.зах. взяти ту справку що ви не отримуєти жодної допомоги, або щось отримуєте)
    3. Акт спільного проживання з Жеку (чоловіка, то складають майстри, здається тут потрібні підписи 2-х сусідів, що ви дійсно з ним проживаєте)
    4. Копія наказу про надання відпустки.
    5. Копія трудової книжки 1 стр та стр. де ви прийняті на роботу, (з печатками)
    6. довідки про доходи за 6 міс. Моя та чоловіка (То не обовьязково всім, може вам не потрібно буде)
    7. Копії паспортів та індефікаційних.
    8. Карточка з Приватбанку (то треба йти в приватбанк писати заяву і т.п.)
    9. Папкаскорозшивач.

Але ще в роддомі будуть нерви трошки мотати з тою пропискою.. Тримайтесь. Вам головне спокій, та здорова дитинка.

20. Smokky

Smokky New Member

Дуже вам дякую за розгорнуту відповідь, але ще скажіть що мене через прописку в роддомі чекає? Я на обліку стою у львівській ЖК.

Статус теми:
Закрита.