Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kornetska

Kornetska Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Якщо би ВАм треба була віза, то однозначно паспорт міняти треба.А в Єгипет, хто там знає одружилися Ви чині? Віза ж ставиться на місці

• Подобається Подобається x 2
  2. Оленка

Оленка Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Знайшла. Це тимчасове влаштування дитини до будинку дитини за заявою батьків. Тоді допомога іде на рахунок дитини, який має відкрити адміністрація дит будинку. Це кого зацікавило може почитати ПОРЯДОК
    виплати державної допомоги при народженні дитини в разі її влаштування до дитячого закладу (будинку дитини) на повне державне утримання

• Подобається Подобається x 1
  3. Дана

Дана Well-Known Member

Це означає що дитина перебуває в інтернаті, дитбудинку за бажанням мами, наприклад мама не може утримувати дитину і вона віддає дитину на пів року-рік на утримання держави. Ну і коли маму позбавляють права утримувати дитину, іт.п

4. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

взагалі то у ВВІР(і) правильно говорять(за законодавством закордонний паспорт підлягає зміні в разі закінчення строку дії і в разі зміни прізвища ім’я чи по батькові особи - власника.)....Хоча я сама не міняла закордонний паспорт з рік після одруження і їздила по ньому без проблем за кордон. Коли виробляла Шенген, то просто ставила галочку, що не одружена. :shy:
    А в Єгипті з візою взагалі простіше, її ставлять в аеропорті...

Останнє редагування: 20 Жовтень 2009
  5. Оленка

Оленка Well-Known Member

При виїзді за кордон в аеропорту ж не дивляться на Укр паспорт. То чого морочитись? Я так літала в Єгипет і навіть без задьоної мислі про те, що я змінила прізвище і ще потім в Європу їздила і тоже ніц не сталось

6. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Питання ще до віз -паспортів. Точніше до виїзду закордон. З чоловіком вирішили ще до Польщі до народження малявки зїздити. І тут мама десь-колись читала і т.д. , що для вагітних є якісь обмеження чи щось таке. Я зразу сказала, що нічого подібного, і в неті нічого такого не знайшла (ну, окрім літаків). Але сумніви закралися... Може дійсно щось таке є?

7. Оленка

Оленка Well-Known Member

Якщо пузіка ще не видно то я думаю проблем не буде. А якщо вже видно, то в посольстві вам би мали щось на рахунок того сказати. Може знайдіть тел посольства подзвоніть і спитайтесь.
    А взагалі це особиста справа кожного!!! де йому їхат і коли і ніхто вас в тому обмежити не може, хіба за показами здоровя і то напевно вже на вашу відповідальність.

8. Анута

Анута Well-Known Member

наскільки знаю обмеження є щодо літаків.
    А чому повинні не дозволити вам поїхати? може ви народжувати там зібрались? в мене знайомі так їздили, правда не в Польщу,а в Угорщину. В чому проблема?
    то ж не Америка, де дитина народжена на її території вважається американцем і то не знаю як в них з тим зараз (раніше така постанова була)

9. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Візу якраз робили ,як не було видно животика. А тепер вже ніде не сховаєш. Хіба дійсно в посольство передзвинити.
    Бо щодо себе - то звичайно лише по самопочуттю і під власну відповідальність.

Народжувати, звичайно, я там не збираюся. Та й їхати хочемо на кілька днів. Просто мама так мене переконувала, щоб я ще раз про все дізналася, що вже аж сумніви закралися. Не хочеться від кордону вертатися.

10. Оленка

Оленка Well-Known Member

Я читала, що літати вагітним безпечныше ніж ніж їздити поїздом. Але все індивідуально. Якщо ви їдете машиною, то взагалі ніяких проблем. Коли треба зупинились, розімнялись.
    Впинципі я ніколи не чула, що вагітні невиїзні за кордон. Це якесь обмеження прав!!!

11. Megan

Megan Well-Known Member

Мене на 7-му місяці не пустили в літак. Спитали який термін, і сказали що не можна.

12. Анута

Анута Well-Known Member

після 30 тижнів вони не хочуть брати на борт, бо навіщо зайвий клопіт. Але як про це знати, то можна трішки "зменшити" термін під свою відповідальність, а довідку вони не вимагають ;)

13. Megan

Megan Well-Known Member

та то ясно, але як від перепадів тиску стане погано, і почнуться перейми? Я не дуже опиралась - не пустили, то не пустили. Поїхала машиною.

14. Mariwa

Mariwa New Member

Одноразова соціальна допомога

Добрий день! Нещодавно я прочитала одну книгу де сказано, що якщо жінкак стає на облік у зв"язку з вагітністю до 12 тижнів, то вона має право на одноразову соціальну допомогу. Скажіть будь-ласка, якщо хтось знає яким нормативним актом це підтверджується та який орган має виплачувати таку допомогу, куди звертатись?

15. Рибка

Рибка Well-Known Member

Відповідь: Одноразова соціальна допомога

Наскільки я знаю, це в Росії таке.
    Щоб в Україні - не чула...

16. Оленка

Оленка Well-Known Member

Зараз допомога по догляду за дитиною до досягнення не 3 річного віку - 130 грн, а має бути 557 грн. Так от в мене питання: хтось подавав в суд? І якщо виграли справу чи держава виплачувала гроші?

17. popelushka

popelushka Well-Known Member

Зараз суди не хочуть братись за такі справи, пояснюючи тим, що багато є "важливіших" справ. Маю знайому, яка все-таки подала заяву до суду, виграла, але прийшлося практично все заплатити адвокату...

18. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

А що вашій подрузі виплатили гроші? Наскільки я знаю, то справи виграють, але нікому нічого не виплачують.

19. popelushka

popelushka Well-Known Member

Виплатили... Тільки вона більше витратила і нервів і... ну, я думаю ви розумієте, про що йде мова.

20. syavych

syavych Well-Known Member

З судами першої інстанції (районними) проблем немає - виграють практично усі. Але от ті сволочі з соцстраху подають апеляцію в обласний суд, а там справи лежать дуууже довго (пару днів тому розглядалась справа за листопад 2008 року).
    Ну наймати адвокатів не обов'язково. Якщо вона сама в тому не розібралась - тоді і не варто було подавати в суд.

Статус теми:
Закрита.