Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. meri5

meri5 Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Прочитала усю гілку і незнайшла відповідь на питання яке мене цікавить, якщо є тоді вибачайте:girl_sad: Я до декретної відпусти працювала на одній фірмі з якої і пішла у відпустку по догляду до 3 років. Під час відпустки мені запропонували роботу на іншій фірмі і я погодилась і працюю по трудовій угоді, а чоловіка оформила в декрет і він отримує 130грн. Отже питання, ми плануємо другу дитинку, от цікаво як мені буде нараховуватись допомога при народженні дитини на попередній де я фактично числюсь у декреті чи тут?. І ще один невеличкий нюанс тут нормальна зарплата але в конверті, а офіційна мінімальна, а на попередній роботі навпаки офіційна хороша. Цікаво мені краще звільнитись і щоб нараховували з попердньої порадьте будь ласка. Хоча кажуть щастя не в грошах але коли народиться дитинка вони дуже потрібні памятаю при першій я отримала з роботи 8500 грн., це крім допомоги від держави. Буду вдячна за поради.

2. natka75

natka75 Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

в мене чоловік рахується в декреті, то ми до тепер отримували ці 130грн, тільки минулого тижня чоловік заніс всі необхідні довідки в соцзабез про нарахування більшої суми.У мене мін.з/п на роботі, тому нам вирахували тільки десь на 100грн.більше до тих 130грн., які будемо отримувати тільки з моменту подання заяви допоки дитині не виповниться 3 роки, а не за всі попередні невиплачені місяці, але і це далеко не 501грн як Ви пишете.В чому тут може бути причина?Ще раз йти в соцзабез і чим апелювати???Поясніть будь-ласка))))

3. Дана

Дана Well-Known Member

На рахунок ситуації Піниколади, якщо ви для держави рахуєтеся малозабезпеченими то вам дійсно належить допомога до 501грн(не обовязково 501, то максимально що вам можуть надати) але для того щоб вам її нарахували ви маєте подати довідку про доходи, якщо доходів не було то довідка буде з прочерками, при народженні дитини ви будете отримувати одноразову допомогу, так от ця допомога також враховується для обчислення сукупного доходу, а так як допомога величенька то на 501 грн можете не розраховувати принаймі до виповнення дитині 1,6р, довідку беруть за 6 останнії місяців.Але приподанні документів на допомоги ви все-таки спитайтеся інспектора, авась щось помінялося:girl_smile:

• Подобається Подобається x 1
  4. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

natka75 в вас трохи по іншому,я говорила про допомогу по догляду за дитиною з урахуванням доходу сім"ї,в конкретному випадку,коли офіційно не працюєш,трудова в наявності є,де в Жеку видадуть довідку,шо згідно трудової особа не працює,а інша знаходиться в декреті,це відписувала я для Pinacolada,в вашому випадку незнаю,треба з інспектором говорити,тому я і писала шо конкретна сума 501,75,саме в такій ситуації.

• Подобається Подобається x 2
  5. loreniya

loreniya Well-Known Member

я так розумію що якщо я СПД /фіксований податок/, і на 27 тижні вагітності то мені вже пізно платити якісь внески в фонди? Я вже два місяці пробую взнати чи наша держава дасть моїй дитині якісь гроші, чи ні... Мама питала в знайомих з відділів кадрів - то вони казали що ВСІ отримують допомогу, навіть цигани які ніде не працюють і ніяких внесків до фондів не роблять... А я так читаю і розумію що я ні на що не претендую...
    Взагалі складається враження що всі виплати в нашій державі то тайна покрита мраком і до неї тільки обрані мають доступ!!!!!!!
    Знайомі вибили /бо інакше не скажеш/ собі часткове погашення іпотечного кредиту - якось через податкову... Правдоподібно всі мають на це право при народженні дитини. Може комусь пригодиться.

6. Megan

Megan Well-Known Member

На днях було роз"яснення від Прем"єр-міністрихи, що отримують допомогу всі. Єдине, що лікарняні по вагітності і пологах будуть дуже маленькі, бо це єдиний податок. А так одноразову і декретні тепер платять всім, навіть студентам, чого раніше не було.

• Подобається Подобається x 2
  7. Улянка

Улянка Well-Known Member

Але ж я протормозила. В мене чоловік теж не працює. Я в дикретній. То ж можна було отримувати як малозабезпечена сім"я. треба соцзабез йти. Але цікаво чи при тому чоловік не має стояти на біржі праці?

8. olja_zaj

Ні чоловік не має стояти на біржі,собез дає запит.

9. olja_zaj

loreniya я теж ПП,на все ви маєте право,на одноразову допомогу,на лікарняне,ну а декрет залежить від того чи ведете ви діяльність,все можна отримати,потрібно бажання і терпіння.

10. Улянка

Улянка Well-Known Member

Цікаво чи я можу претендувати на погашення грошей за пройшовший термін чи "мій поїзд пішов"?

11. olja_zaj

Улянка а про які погашення йдеться?Якшо ті шо в собезі то там такого нема.

12. Улянка

Улянка Well-Known Member

Вже знайшла в попередньому дописі

13. Lastivka_Rivne

Lastivka_Rivne Well-Known Member

Дівчатка, хочу в вас запитати поради по своїй ситуації. Я в декретній відпустці, синочку вже 1,2. Як буде 2очки планую виходити на роботу. Чоловік працює офіційно. Отримую 130грн. допомоги по догляду за дитиною до 3 р. Чи є мені сенс йти в "собез" і щось там вибивати і чи можливо це зробити?

п.с. Не було часу перечитати всі 58 ст., якщо хтось вже про це писав, дайте лінк.
    Наперед вдячна!!!

14. Дана

Дана Well-Known Member

Залежить від офіційної з/п чоловіка, настільки вона велика.Якщо мінімалка тоді можете.

15. loreniya

loreniya Well-Known Member

та є в мене терпіння, тільки я так розумію що ці всі справи вирішуються за місцем прописки, а мені туди 100 км :girl_sad:
    просто знаєте як в нас - а прийдіть завтра, а принесіть те не знати яке... Хотілось би зразу знати що туди треба взяти, які довідки нести - тим більше що довідки мені теж у львові не дадуть, а коли маленька дитинка буде на руках, а зима на вулиці то так просто не поїздиш... :girl_sad:
    думаю скористаюсь допомогою "кількох гривень" - то мій чоловік так взятки називає - щоб не розтягувати того процесу... :8:

16. olja_zaj

Та кілька гривень вирішують багато чого,можете потім чоловіка вислати,багато хто так робить.

17. Annette

Annette Well-Known Member

Так, тепер, зокрема, для одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку органам працi та соцiального захисту населення не подається копiя або витяг з наказу (розпорядження) роботодавця про надання вiдпустки. А особам, якi доглядають дiтей вiком до трьох рокiв i одночасно провадять пiдприємницьку дiяльнiсть, зазначена допомога буде виплачуватись у повному розмiрi.

18. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата-юристи, підкажіть, будь-ласка! Я працюю в організації за цивільно-правовим договором, тобто організація не сплачує внесків з з/п у фонд соц. страхування. Як в такому випадку оплачується передпологова і післяпологова відпустка?

19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А за яким саме договором і чи він буде діяти на час відпустки по вагітності і пологах?
    Ст.179 КЗпП:
    На підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів - 70) календарних днів після пологів, починаючи з дня пологів.
    Тривалість відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів (140 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів). Вона надається жінкам повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологі

20. meri5

meri5 Well-Known Member

мені чомусь ніхто нічого непорадив, невже ніхто з такою ситуацією нестикався (моя розповідь ст 57)

Статус теми:
Закрита.