Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. enigma

enigma Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

А якшо в мене є діючі візи в старому закордонному паспорті і до того я буду подавати ще на візи, то що мені робити?

2. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

гммммм, а як то кажуть - хз :girl_crazy:

В принципі, у нас в законодавстві ніде не сказано, що потрібно міняти закордонний при зміні прівзища після заміжжя, але коли я подавала документи на віз в Німеччину, одразу сказали - що такі документи не візьмуть :girl_devil: А з посольством, самі знаєте, не посперечаєшся :girl_sad:

Якщо ви будете відкривати візи в ті ж країні, то я б казала міняти паспорт, і при тому забирати старий назад (вони питаються - віддавати чи забирати).

Інше питання, що можете пролетіти зі строками :girl_sad:

• Подобається Подобається x 2
  3. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

Дівчата проконсультуйте мене будь ласка.
    Така ситуація. 11 серпня отримую лікарняний на вагітність та пологи. відвожу на роботу, а там новини: 2 завода закривають і всіх звільняють, лежить наказ ознайомити всіх та попередити про те що будуть звільнені в жовтні. Заводи в різних містах, а в нас тут філія. Але попереджають про звільнення всіх і на заводах і в Центральному офісі, і нашу філію. Попередження стоїть датою 12 серпня.
    і я от думаю що ж мені роботи.. поки нічого не підписувала. І чесно сказати не хочеться..
    але як повести себе грамотно в цій ситуації..
    бо на початку вагітності казали все буде добре захочеш вернешся на своє місце, а не захочеш не вернешся.. і тут така ситуація :sad:

4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Теж питання: якщо я не хочу міняти своє прізвище на чоловіково,то шо мені ніяка поїздка не світить за кордон з сімєю?

5. Megan

Megan Well-Known Member

А на чиєму прізвищі дитина?

6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

на чоловіковому

7. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Моїй сестрі як міняли закордонний паспорт то листочки з візами з старого вирвали і віддали, сказали що якщо ще раз треба буде візу робити, можна показати.
    Я дитину вклеїла в свій закордонний паспорт, а в нас різні прізвища ( в дитини чоловікове, у мене моє), під фото маськи написали тільки її імя, а в візі є прізвище - перетинали 3 кордони в одну сторону і три назад і лише один!! турок поцікавився яке прізвище в дитини. А ми понабирали завірених свідоцтв про народження, про одруження а то все до лампочки, нікого не цікавило чия то дитина і хто куди її везе:girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
  8. Олька

Олька Well-Known Member

В мене також своє прізвище і коли я вклеювала малу, то там її помилково вписали на моє, потім поставили штамп "анульовано" і нище написали вже її прізвище. В Турції вони шось там довго по-своєму тринділи і спитали чи я дую спік інгліш, я сказала шо не дую і нас пропустили, поки що більше нікуди не їздили, то не знаю як буде в інших країнах.

• Подобається Подобається x 4
  9. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дівчатка, зараз я на трудовій книжці в декреті. Якщо я створю ПП - що змінить у виплатах допомоги?

10. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

ст. 184 КзППУ: Звільнення вагітних жінок, і жінок, які мають дітей віком до трьох років... з ініціативи власника або уповноваженого ним органу НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з ОБОВЯЗКОВИМ працевлаштуванням.
    Так що звільнити Вас не можуть. принаймні поки дитинці не виповниться 3 роки. І документи Вам вручити не можуть, бо Ви вже були на лікарняному. Зрештою і звільнити ще не можуть ще й тому, що на той момент ви будети на лікарняному (ст. 40). Візьміть пошукайте в неті кодекс законів про працю (ст. 40, 184).
    А що робити, щоб грамотно було... Я спершу подумала про якусь заяву із довідкою про вагітність, яку б там зареєстрували або заказним листом. Але ж лікарняний з 11, а наказ з 12. Але тут я мабуть не підписувала б . Тут вже мабуть юриста треба. Але законно звільнити Вас не можуть. А як звільнять там (при умові повної ліквідації), то мають обовязково знайти Вам роботу і перевести туди.

11. Tranzit

Tranzit New Member

Продолжение своей записи от 25.07.09г.:
    Такое ощущение, что только в Запорожье в оформлении помощи при рождении ребенка полный порядок.
    Собрал необходимый законом перечень документов:
    - витяг з державного реэстру актів цивільного стану громадян про реєстрацію народження для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини, который был выдан в ЗАГСе (оригинал),
    - копия паспорта жены (страницы 1, 2, 10) (при себе иметь оригинал),
    - копия идентификационного номера жены (при себе иметь оригинал),
    - копия свидетельства о рождении ребенка (при себе иметь оригинал),
    - копия договора об открытии счета в банке Ощадбанк
    и приехал снова в Районне управління праці та соціального захисту
    населення. Очередь отсутствовала, приняли сразу и с улыбкой минут за 7 оформили дело о выплате помощи. Заявление писал от имени жены, розписи ставил сам. Месяца через полтора-два должны перечислито деньги на карточку.

Единственное, пришлось перед оформлением карточки Ощадбанка жене помататься по городу - обратилась сначала в отделение где проживает, но не прописана, те отказались оформлять, далее попути заехала в областное отделение (они занимаются открытием счетов), но и там отказали в оформлении договора - послали в отделение по месту прописки. Бюрократия в банке осталась с советских времен. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  12. Diana

Diana мрійниця

Дівчата хтось подав апеляцію про недовиплату на дітей до 3-х років?

13. Nery

Nery Well-Known Member

Дівчата, а чи може хтось порадити, чи мають право жінку в декреті переводити під час декрету на іншу посаду?
    Справа в тому, що відбулось злиття двох компаній, моя припиняє існування, і всіх працівників переводять в штат нової компанії. Мені пропонують зовсім іншу посаду ( пониження), це при тому, що я знаю, що моя посада після реструктуризації не зникла, іїї зараз займає інша людина. Мені ж сказали, що я її зайняти вже чомусь не зможу.
    Чи правомірні такі дії? Проконсультуйте хтось, будь ласка, бо кодекс я перечитала, а от через той нюанс злиття компаній і реструктуризації щось не можу розібратись...

14. Diana

Diana мрійниця

Я думвю що не мають права, в мене таке похоже було до декрету, мене правда перевили і понизили в посаді на основі того що я була на останньому курсі і ще не мала диплома ( правда це вже другого про вищу освіту), хоча судитися могла і виграти справу також, просто вагітна пожаліла свої нерви

15. Ніка

Ніка Well-Known Member

відповідно до законодавства - переводити мають право ,оскільки юр.особа перестає існувати внаслідок злиття. переведення мало б бути на посаду відповідну попередній. якщо штатний розпис такого не передбачає, тоді керівництво має запропонувати іншу. у всякому випадку, це має бути за Вашою згодою. і Ви можете вимагати пояснення щодо того - чому саме Ви не можете займати цю посаду (оскільки вона наявна). є чіткий перелік, кому надається перевага.
    тобто варто спершу мабуть до керівництва юр.особи звернутись за поясненнями.

16. Tasia

Tasia Well-Known Member

Дівчата, чи не підскажете, які прийомні дні і години в Сихівському РАГСі (на Зубрівській, 9). Живу далеко звідтам, не хочеться прийти і поцілувати двері. по телефону пробувала спитати, весь час зайнято, або кидають трубку.

17. Pinacolada

Pinacolada Well-Known Member

Дівчата, можливо хтось порадить як "забрати від держави все???", в нас в сім"ї офіційно ніхто не працює і трудова ніде не лежить, отже для країни ми рахуємось малозабезпеченими :), чи можна це якось використати з вигодою для себе???
    А то я в тих питаннях не сильна, але подумала якщо держава може з нас "дерти" кошти, то чому ми не можемо!? :)

18. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Можете використати,якшо ваш чоловік ніде не працює,але трудова у нього є,тоді можите зробити собі декретну відпустку по догляду за дитиною до 3 ох років з урахуванням доходу сімї,по лінійці бачу вам ше не далеко до декрету,будите отримувати щомісячно не 130 грн.а 501,75.

19. Pinacolada

Pinacolada Well-Known Member

А коли це все треба починати, бо в декрет ніби мене вже 3 вересня відправили. О а різниця приємно дивує :) Дякую.

20. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Декрет буде коли дитинка буде.Як будите оформляти одноразову допомогу,одразу і декрет по догляду,а це вас на лікарняне відправили.Та різниця є де 130 і 501,прийняли це з 1 січня.

Статус теми:
Закрита.