Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

А якщо просити ту матдопомогу що не під час відпустки то що писати треба?

2. Olia

Olia Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

дівчата допоможіть, бо чим більше риюся в інтернеті, тим більше заплуталася. В мене таке питання: якщо я є ПП на фіксованому податку, і народжу другу дитину-я отримаю одноразову допомогу чи ні?
    Шось читаю, шукаю одні пишуть що треба припиняти п.діяльн. щоб получити, може то вже застаріла інформація?

3. Дана

Дана Well-Known Member

У зв"язку з важким матеріальним становищем прошу надати одноразову допомогу у розмірі(от тільки теперішний ліміт я не памятаю) .....далі бухгалтер підкаже що писати.

• Подобається Подобається x 2
  4. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

дівчата допоможіть, бо чим більше риюся в інтернеті, тим більше заплуталася. В мене таке питання: якщо я є ПП на фіксованому податку, і народжу другу дитину-я отримаю одноразову допомогу чи ні?

Одноразову допомогу ви отримаэте.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ольга

Ольга Well-Known Member

нині в новинах повідомили, що на сайті міської ради є вся інформація по соцзабезпеченню. Дивлюся статтю

там пише
    але ж цю довідку треба лише для Допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років., а не для Одноразової допомоги при народженні дитини

6. Tranzit

Tranzit New Member

Ці допомоги можно оформлювати одночасно, а можна зпочатку Одноразову допомогу при народженні дитини, а потім - після уходу у відпустку по догляду за дитиною - там же оформити і Допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років.

Копію або витяг з наказу про надання вам відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та копію або витяг з наказу про роботу на умовах неповного робочого часу треба лише для Допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років.
    Для Одноразової допомоги при народженні дитини потрібний наступний мінімум:
    1) заява одного з батьків (усиновителя, опікуна);
    2) копія свідоцтва про народження дитини;
    3) оригінал довідки, виданої державним органом реєстрації актів цивільного стану для призначення допомоги при народженні дитини.

+ ще декілька документів на прохання управління соц.захисту.

По Допомозі по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років у нас на Запоріжжі аналогічна інформація: http://www.meria.zp.ua/index.php?id=55

7. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

Дывчата, а хтось стикався з проблемою несплати аліментів. Ні, аліментів вже не треба - дитина росте, все нормально, я працюю. Але хотілось, щоб вона в подальшому не мала проблем.
    Що треба, щоб позбавити батьківських прав, це багато довідок треба наскладати, куди звертатись?
    Ще, коли доньці було 2 роки я писала заяву, аліментів отримала 25 грн 50 коп(в той час на місяць той, хто не працює місив платити 8,50 грн., - ось за 3 міс. ми й отримали.) Коли доньці треба було робити закордонний паспорт судовий виконавець сказав, що треба написати заяву про розшук і тоді , якщо його не знайдуть, дадуть довідку, що..нема. Заяву написала, але віз і нині там. Просто дитина росте і боюсь, що їй вічно прийдеться мати таку тяганину. Може це лише в мене такий судовий виконавець. З чоловіком ми не спілкуємось, але я знаю, що він проживає у Львові. Нещодавно приходив в подвір"я (нетверезий, м"яко кажучи), хотів з донькою познайомитись і ... не впізнав її, хоча, вона його точна копія. А вона й не дуже хоче зустрічатись з ним за стільки років.

8. Дана

Дана Well-Known Member

Для позбавлення батьківства ви маєте написати заявув суд про те що у зв"язку з повною відсутністю інтересу батька до дитини-батько не признається, не відвідує не приймає участи в житті дитини в виманаєте позбавити його бітьківсьих прав. Відбудеться суд. Який і вправі винести таке рішення. Найкраще звернутися до юриста який грамотоно складе за"яву і допоможе розібратися у документах.
    Правда суди не дуже хочуть позбавляти батьківських прав бо тоді ви отримуєте статус матері-одиночки і відповідно пільги і щомісячну допомогу десь в розмірі 167грн до 18 років.

9. veroni4ka

В якомусь бухгалтерському журналі читала, що матір, яка виховує дитину одна (розлучена) прирівнюється і так до матері-одиначки. Це нещодавно щось таке прийняли. Ще повинна надаватись додаткова оплачувана відпустка - 7 днів на рік, здається.
    Я, правда, не користуюсь ніякими пільгами, але чому суд не має братись за таку справу? Адже це державна допомога. Суд на захисті держави - щось в цьму роді?

10. Дана

Дана Well-Known Member

Не знаю я такиїх нововведень не читала, прирівнюється можливо і прирівнюється але пільги чи має ті сам? про додаткову оплачувану відпустку 7 днів є таке, але тільки матері-одиначці. Ні суди беруться за справу вони не мають права не братися але стараються усіма можливими методами заохотити "татка" приймати участь у вихованні,правда то також на якого суддю попадете. Можна попасти на суддю який за першим слуханням задовольнить ваш позов, а може бути і 5 засідань з пошуком додаткових доказів, свідків і.т.п.

Останнє редагування: 4 Серпень 2009
  11. veroni4ka

і жінці, яка виховує дитину одна також.
    В мене є вирізки з журналів на роботі, хіба що в понеділок зможу зкинути.

12. Іруня

Іруня Well-Known Member

В знайомої така ситуація: перша дитинка померла у віці 2 місяців, другий є хлопчик (3,5 роки ), а тепер ще народила одного хлопчика. Яку одноразову допомогу вона отримає : 25 чи 50 тис? Бо їй сказали, що як буде десь "рипатись", щось доказувати, то дадуть гроші, як на третю дитину, а як не буде нічого добиватися, то отримає, як за другу:girl_sad:. Цікаво, що закон в такому випадку каже?

13. Дана

Дана Well-Known Member

Прес–реліз до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2008 р. № 57 „Питання призначення і виплати допомоги сім’ям з дітьми"
    Якщо дитина народжується у сім'ї, в якій вже є одна старша дитина (рідна чи усиновлена), допомога буде призначена в розмірі 25 000 гривень. У випадку коли у жінки померла перша дитина, а народжується друга, розмір допомоги при народженні складе 25 000 гривень.
    Така сама процедура і з третьою дитиною. Тобто кожна дитина яка народилася живою має право на допомогу. Матері(батькам) дитини яка народилася мертвою допомога не надається.
    У вашому випадку(випадку ваших знайомих) вони будуть отримуватми 50 000 тисяч, в принципі ці питання є врегульовані, і не думаю що соцзабез буде вставляти палки в колеса. Ваші знайомі нехай знайдуть в неті і роздрукують цю постанову, і вперед в соцзабез.

• Подобається Подобається x 2
  14. Дана

Дана Well-Known Member

Ось постанова
    http://www.kmv.gov.ua/divinfo.asp?Id=199283

15. ckorpionsha

Дана,до Вас питання: які підстави можуть бути для відхилення заяви про надання матдопомоги у звязку з важким сімейним становищем? Дякую

16. Дана

Дана Well-Known Member

Формально це може бути відсутність вільних грошових коштів,важка економічна ситуація на фірмі, і.т.п, причин можна придумати сотні. це не є обов"язковим-це добровільне бажання керівництва допомогти своєму працівникові.

17. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Дівчата, підкажіть мені, будь ласка, бо вже не знаю кого ще питати і куди писати (вибачте, якщо не в цей розділ). В мене така ситуація. Дуже хочу поїхати з чоловіком у листопаді на відпочинок за кордон (Єгипет). В мене закордонний паспорт на дівочому прізвищі. Надумала його міняти, хоча термін дії ще більше 8 років. У паспортному столі по місцю приписки мені говорять, що паспорт міняти не потрібно, достатньо буде мати при собі свідоцтво про одруження. Але у Львові у Франківському ВВІР мені сказали, що потрібно міняти і закордонний паспорт і змінити прізвище у ідентифікаційному коді. Що це є обов*язковим і що це надруковане в оновленному законі про паспорт. От не знаю, що робити, кого слухати...Що Ви порадите?

18. ckorpionsha

У мене то саме,але міняти не думала і без потреби. У мене всі документи на мені бо лишила своє прізвище. Оновлений закон про паспорт?? тре почитати

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ви можете не міняти, ми їздили закордон без проблем, поки не народилась мася і я вирішила вписати її в паспорт, от тоді і справді довелось все міняти і досить довго. На цю поїздку ви не мусите, але врахуйте, щ якщ ви поміняли український паспорт, то індетифікаціний поміняйте теж
    , бо він визнається недійсним, а хто його знає, де пригодиться, особливо уважно дивляться на це у фінустановах.

20. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Якщо вам не тре візи, то можете не міняти.

Якщо будете подавати на візу, то потрібно буде надати новий закордонний.

Статус теми:
Закрита.