Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дана

Дана Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Ну я не знаю яка форма відомості на виплату зп у вас, у нас є строка зарплата + інші виплати - податки =сума на руки.
    Так от якщо інші виплати не оподатковуються то в строці податки буде сума яка дорівнює утриманню податку тільки з зарплати. Ну виглядає так
    Оклад -900
    Інші виплати -2345(допомога по вагітності і пологами, не оподатковується)
    Податки та інші утримання-166,50
    Разом до виплати - 3078,50
    Щодо іншого питання- я не можу сказати однозначно, я не знаю усіх деталей і не бачу усіх паперів. Впринципі бухгалтеру не добре помилятися при розрахунку декретних бо при першій ліпшій провірці з фонду помилку виявлять і оштрафують, тому якщо це і помилка то скоріш за все несвідома або ви чогось не знаєте. Тому і раджу спочатку отримати офіційну довідку.

• Подобається Подобається x 1
  2. я_тут

я_тут Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Все-таки я була права і мені "випадково" оподаткували декретні... А що вони тепер з цим робити будуть, якщо вже виплачено декретні?

3. Megan

Megan Well-Known Member

Мали би дорахувати:confused:

4. irrka13

irrka13 Well-Known Member

:shutup: мому синулі майже 4 міс, документи здала 1,5 міс тому, а ще нічого не нарахували :girl_sad: :connie:

5. irrka13

irrka13 Well-Known Member

яку? про прописку? так. я не прописана, то вимагали акт проживання. а ще тут можна здавати документи в сам жек. вони, здається, тільки у пятницю не приймають.

6. Megan

Megan Well-Known Member

Які саме документи? На одноразову? Якщо на одноразову, то можуть і через місяць буде. Але не хвилюйтесь, ваше не пропаде, якщо кинуть пізніше, то буде більша сума, але все нарахують.

7. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дівчата підкажіть мені - напевне у цю гілку звертаюся.
    Отже в пологовому дали кілька довідок, одну з них ми віддали гінекологу в ЖК, одну в РАГС, а ще лишилася одна "обмінна карта" пологового про новонародженого - куди її? собі залишити? чи в соц-забез?

І чи правильний цей список:

Одноразова допомога при народженні дитини
    1. Заява, паспорт, ідентифікаційний номер, ощадна книжка
    2. Копія свідоцтва про народження дитини.
    3. Копії трудових книжок обох батьків.
    4. Довідка з місця служби (навчання).
    5. Довідка про склад сім'ї батьків, про те що не працюють.

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років.
    Призначається з дня звернення.
    1. Заява матері, паспорт, ідентифікаційний номер, ощадна книжка.
    2. Виписка з наказу за місцем служби про надання відпустки.
    3. Копія свідоцтва про народження дитини.
    4. Довідка з місця проживання заявника про те, що з ним проживає дитина.
    5. Копія трудової книжки матері.

8. Дана

Дана Well-Known Member

Оля а вам в Рагсі ніякої довідки на допомогу не давали? Може я помиляюся, але я здається подавала ще довідку з Расгу.
    І так як у вас друга дитина треба ще копію свідоцтва про народження першої дитини. Ось що я знайшла:
    11. Для призначення допомоги при народженні дитини органу праці та соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються такі документи:
    1) заява одного з батьків (опікуна), що складається за формою, затвердженою Мінпраці;
    ( Підпункт 1 пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 59 від 04.02.2009 )
    2) копія свідоцтва про народження дитини
    3) оригінал довідки, виданої державним органом реєстрації актів цивільного стану для призначення допомоги при народженні дитини. Жінки, які постійно проживають (зареєстровані) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.
    Особи, що звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, подають також довідку про склад сім'ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини, яка враховується при визначенні розміру допомоги.

Щодо другої допомоги по догляду за дитиною то ви наразі рахуєтеся в декретній відпусці,щось 70 днів після пологів і допомогу вам призначуть по її закінченні. Я документи подавала як тільки вишла з декретної відпустки щоб два рази в соцзабез не ходити, і ще у нас просили 2 скорошивачі, і копії паспорті і індефікаційного.

• Подобається Подобається x 2
  9. Ольга

Ольга Well-Known Member

дуже дякую! мені теж пригадується, що якусь довідку з печатками я несла в соцзабез, тільки вже забула звідки її брала...

10. Megan

Megan Well-Known Member

Точно, дають, вона на такому модному зеленому бланку, і з голограмою, вам її мали видати з свідоцтвом про народження. Довідку з пологового забирають і видають ту довідку. Точно знаю, бо десь 2 місці тому бігала по соцзахисту з документами куми.

11. LILY

LILY Well-Known Member

Дана Начиталась всяких різних статей і тепер неможу зрозуміти все таки які документи необхідно подавати на одноразову виплату?

12. LILY

LILY Well-Known Member

а і ще куди ці документи подавати?

13. Дана

Дана Well-Known Member

Подавати в районний відділ соцзабезу по місцб проживання. Кожен відділ може вимагати або ні якись новий папірець але є основні які вимагають усі.
    Паспорт, індефікаційний. (+копія)
    Свідоцтво про народження дитини копія
    Довідка з РАГСУ на допомогу оригінал
    Заяву ви пишете на місці
    Розрахунковий рахунок Ощадбанку
    Копію трудової книжки або якщо не працюєте то там треба інші довідки.
    Найкраще то піти спочатку в свій районний соцзабез і виписати з стенду список усіх потрібних документі, щоб потім не ганяти по сто раз і не вистоювати черги.

• Подобається Подобається x 5
  14. Tranzit

Tranzit New Member

Я из Запорожья, так что извините за русский язык. Ребенок у меня с женой первый, она в декретном отпуске, я работаю.
    Добавлю немного информации для посетителей форума.

В роддоме дали 2 основных документа (точных названий не помню - не запоминал): справка в ЗАГС для регистрации ребенка и справка о рождении ребенка для постановки на учет в поликлинике.
    Также дали разные справочки о здоровье, прививках, которые особого значения для темы форума не имеют.

Участковый врач з детской поликлиннике пришел домой на следующий день после выписки из роддома (информацию ему дает роддом) - приходит по адресу, который с ваших слов запишут в вышеуказанной справке о рождении ребенка для постановки на учет в поликлинике. В моей ситуации я прописан по одному адресу Запорожья, жена- по другому в Запорожье, в справку вписали третий адрес где фактически мы проживаем - ВОПРОСОВ НИ У КОГО НЕ ВОЗНИКАЛО, в т.ч. и в поликлиннике. Данную справку забирает участковый врач и в дальнейшем заводит в поликлиннике карточку на ребенка.

Со второй справкой (в ней указывается мето регистрации мамы) нужно в течении месяца со дня рождения ребенка прийти одному из супругов в ЗАГС (якобы в любой на территории Украины). В моем случае я пошел в районный ЗАГС по месту своей регистрации, а не жены. С собой необходимо иметь следующие документы: данную справку с роддома, паспорт мужа, паспорт жены, свидетельство о браке. Заявление о выдаче свидетельства о рождении ребенка в ЗАГСе сотрудник на компьютере набрала сама и распечатала, также распечатала и данное свидетельство, и "витяг з державного реэстру актів цивільного стану громадян про реєстрацію народження для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини" для надання его в собез. Есть нюансы: если муж и жена после брака оставили свои фамилии, то в ЗАГС придется прийдти обоим для подписания обоюдного заявления о присвоении фамилии ребенка одного из супругов. Свидетельство о регистрации брака может быть необязательным, если брак состоялся в этом же ЗАГСе (был он на самом деле и не росторгался ли он они могут проверить по журналу). Выдача свидетельства о рождении и витяга полностью бесплатны - предложили только за отдельную плату заламинировать, на что я отказался. Всё оформление заняло 15 минут при мне - сразу же выдали.

Копию свидетельства о рождении нужно предоставить участковому врачу (возможно и не обязательно. в моем случае нужно было, так как фамилию ребенку присвоили мою, а не жены (она осталась на девичей после брака)).

Об оформлении единоразовой помощи в связи с рождением ребенка напишу позже, когда её оформлю....

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Дякуємо!
    А попередні дописи читали?
    Почніть з того... ;)

16. Tranzit

Tranzit New Member

Читал, так как хотелось знать куда идти - куда бежать с выданными бумажками. Но учитывая, что внятно мало кто чего написал в теме, то кроме как в туалет с бумажками не сходишь. Пришлось самому дальше разбираться.
    К примеру, самое элементарное, что такое "соц. забез.". Я, как и многие другие, с гос.структурами сталкиваюсь очень редко - редко бывает, что от государства мне что-то надо. В теме чё-то расшифровки не было. Так вот расшифровую для будущих гостей форума:
    Для оформления допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку необходимо обратиться в Районне управління праці та соціального захисту населення - именно оно будет назначать и выплачивать материальную помощь. Если возникают какие-либо проблемы или вопросы, которые по какой-либо причине не разрешаются на уровне данного управления, то можете обратиться за консультациями у Відділ праці та державних соціальних програм Управління праці та соціального захисту населення Міської ради.
    На примере моего случая, для оформления допомоги при народженні дитини (допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку пока не оформляю так как жена находиться в декретном отпуске) я обратился в Шевченківське районне управління праці та соціального захисту населення м.Запоріжжя (по месту жительства жены). На удивление, очередь полностью отсутствовала - проконсультировали по поводу необходимых документов сразу и с улыбкой. Если ребенок первый, жена имеет место работы для оформления допомоги при народженні дитини необходимо им предоставить следующие документы (явка жены на передачу и оформление документов не обязательна):
    - витяг з державного реэстру актів цивільного стану громадян про реєстрацію народження для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини, который был выдан в ЗАГСе (оригинал),
    - копия паспорта жены (страницы 1, 2, 10) (при себе иметь оригинал),
    - копия идентификационного номера жены (при себе иметь оригинал),
    - копия свидетельства о рождении ребенка (при себе иметь оригинал),
    - копия договора об открытии счета в банке Ощадбанк или Приватбанк (ранее открытые счета , то ли зарплатные, то ли депозитные - не подойдут) - при этом попросили, чтобы в банке в договоре была сделана пометка "для Шевченківського УПСЗН".
    Какие-либо другие документы не нужны. При этом не попросили ниодного документа мужа (т.е.мои), и это при том, что зарегистрирован я в другом районе города и ребенка регистррировали там же.

Особенности оформления договора в банке и допомоги напишу позже, когда всё уже случится. :)

17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Дівчата хочу спитати: чи можуть з роботи дати ще якісь гроші типу допомоги крім допомоги у звязку з народженням дитини?

18. Дана

Дана Well-Known Member

Офіційно ?-не думаю, Не офіційно все залежить від доброї волі керівництва. Інколи заведено що співробітники збирають інколи що виділяють з резервного фонду, ще знаю що можуть запропонувати написати заяву на матеріальну допомогу(то раз в рік можна таку допомогу видавати) але то дуже рідко.

19. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Матдопомогу дають,якщо ти йдеш у відпустку. То ж така відміняється. Допомогу у звязку з народженням дали. То цікавлюсь може ще якусь допомогу можна "випросити"

20. Дана

Дана Well-Known Member

У нас на фірмі інакше, матдопомога то матдопомога в скрутний час і до відпуски не привязана. а більше не знаю допомог щоб під цю ситуацію підпали.

Статус теми:
Закрита.