Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Leila

Leila Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

а я на першу не брала не вимагали, цікаво як буде з другою?

2. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

ну ось уявіть собі ситуацію...ви будуєте особняк...чи квартиру купили в "котловані"...де брати ту довідку...

3. Natalka

Natalka Well-Known Member

Я була змушена спочатку зареєструвати (прописати) дитину, а потому вже оформляти документи на одноразову допомогу + допомогу до 3-х р. Це було 2007р. Сихівський соцзабез. Так само коліжанка вже минулого 2008 року...

4. Cifalius

короче...треба йти і дізнаватись самій...

5. kati

kati Well-Known Member

та так а то в наших "учреждениях" првила міняються щодня....

ми малого прописали коли йому вже рочок був,а до того все отримали по допомозі

• Подобається Подобається x 1
  6. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

До речі хочу запитати хто знає про прописку,коли ви своїх діток приписували,чи є це обовязковим до якогось віку?

7. lapocka

lapocka Well-Known Member

з прочитаного бачу що все залежить від районного соцзабезу, хоч як на мене це дивно. ми належимо до Личаківського, в нас було все елементарно, дитину не приходилось приписувати і ніякі довідки з жеку не давали:confused: чоловік сам все оформив і заніс на одноразову допомогу, мені тільки прийшлось написати заяву на допомогу до 3х років. знайду які довідки потрібно було нести і напишу, бо вже трохи призабула

8. Юстина

Юстина Well-Known Member

А ми дитину не прописували. Цього в собезі не вимагалося.
    До речі, а якщо прописати, то треба вже і квартплату за маля платити?

9. lapocka

lapocka Well-Known Member

з пропискою потрібно трохи подумати , бо якщо ви надумаєте продавати житло в якому буде приписана нуповнолітня дитина, буде складно

• Подобається Подобається x 2
  10. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я не знаю, бо маю квартиру, маю прописку і дитину ми одразу прописали. Від нас ту довідку тоді просили, ми принесли. Що буде цього разу, я не знаю достеменно, але я вже дзвонила їм і питала, то казали, шо треба довідку з ЖЕКу про склад сім"ї.

11. tslezinska

Не треба. Квартплата нараховується не за к-ть прописаних, а за площу квартири. Хіба за воду треба буде, як не маєте лічильників. Але в такому випадку у Водоканал не обов"язково вже й зразу нести ту довідку, що прописаних побільшало:) Принаймні за то ніц не буде:)

• Подобається Подобається x 3
  12. карапуз

карапуз Well-Known Member

Ми своїх діток прописали у квартирі лише цього року.
    В ЖЕКу з нас взяли штраф( за Юстю-60грн,за Мартина-20).Підозрюю,що ці цифри були взяті зі стелі :confused: і гроші покладені у власну кишеню,бо паспортист нам сказала:
    -Гроші дайте мені,а я заплачу :ninja:
    А,ще оплата за газ залежить від кількості прописаних у квартирі.

• Подобається Подобається x 2
  13. kati

kati Well-Known Member

а ще за газ нарахов. від кільості прописаних....

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

Опалення платиться в залежності від площі квартири, а квартплата - від площі і в залежності від кількості приписаних членів. Банально, але кожен член сім"ї користується ліфтом і "продукує" сміття.
    Це я веду до того, що у анкеті, яку видає собез, є ціла колонка для заповнення про комунальні платежі. Ми носили, про всяк, ще усі проплачені квитанції за 2008 рік.

15. tslezinska

Та я просто над такими дурницями не задумувалася...Чому б не прописати дитинку, як ми маємо власну квартиру?

16. Loyal

Loyal Well-Known Member

А хіба інститут прописки не відмінили? Ми не прописували, бо зараз прописка як така не існує... Тоді який штраф?

17. Cifalius

інституту прописки нема...но має бути реєстрація...штраф взяли за те, що не було її:xaxa:

18. Loyal

Loyal Well-Known Member

Тобто маєм зареєструвати дитину? Для чого? і чим це відрізняється від прописки? :confused:

19. Юстина

Юстина Well-Known Member

В світлі росту цін на комунальні платежі доведеться просто платити немаленькі суми за найменшого члена сім"ї.

• Подобається Подобається x 1
  20. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Ну нічого собі:ireful1:Звідки вони ці суми беруть?

Статус теми:
Закрита.