Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. kineret

kineret Вірю в диво...

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

Тобто, якщо за місцем їх теперішньої прописки числяться земельні паї, то виплати будуть менші, ніж якщо я припишу їх до себе ?

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

я не дуже розумію про паї. я думала, що паї числяться не за місцем, а за людиною, чи не так?
    а батько там отримує малу зарплату? тобто якщо вони хочуть оформляти допомогу по догляду за дитиною до 3-х років по доходах, то соцбез буде розглядати всі їхні доходи і витрати, наявність машини, землі і т.д.

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Мені вчора прийшли гроші. Ще навіть місяця не пройшло від подачі документів:)
    Аж дивно...така оперативність:)
    А сума виплат у всіх буде різною. Залежно від того, що ви отримували останні пів року.

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Дівоньки, а скільки часу достатньо бути офіційно працевлаштованою, щоби отримати декретні гроші через фірму від соцстраха? 2 місяці?

5. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

колись було пів року, зараз , напевно, помінялось
    може у соц. страх передзвонити??

6. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я теж цим питанням цікавилась, то за законом 2 місяці, але на практиці виходить, що треба ніби 4 міс. Якось так... Може хтось точніше скаже.

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я дізналась от що 2 міс....

8. kineret

kineret Вірю в диво...

Дякую Вам за відповіді. Наскільки я знаю, офіційно батько не працює. Їздить на заробітки, в Польщу і т.д. Його жінка, здається, працювала офіційно. Я не орієнтуюсь як відбувається нарахування тої допомоги, бо ще з тим не стикалась, але мене трохи здивувало їхнє бажання виписатися з села і приписатися в місті, бо так їм будуть більше платити:8:

9. Oriana

Oriana Well-Known Member

У мене таж ситуація, подала вчора поновлені документи, тобто треба в травні.

10. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

на Вашому місці я б не прописувала, бо може виявитись таки великою дурницею. Чи ви дуже чимось їм зобов'язані?
    Право власності їм то не дасть, але виписати ви їх не зможете, тільки за їх власним бажанням.
    А якщо у Вас не має лічильників то треба також врахувати що послуги тоді враховуються від кількості прописаних.
    Чи платять більше дізнаюсь наступного тижня, коли подаватиму документи (чоловік прописаний в районі і мають паї)

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ----------

Маю питання: хтось колист затребував дублікат документів про закінчення навчання, типу атестат чи диплом? Чи довго чекати той дублікат?

11. allja

allja Well-Known Member

В мене вийшло не повних 2 місяці, то ніяких проблем не було...

12. Mammy

Mammy Well-Known Member

Я теж так думаю, варто настояти на своєму і не прописувати, бо може бути багато проблем згодом...

13. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

Шукала в темці шукала, і щось нічого конкретного не знайшла...
    Я приватний підприємець, які документи мені потрібно подавати і на яку допомогу я можу розраховувати? Одні кажуть, що якщо в пенсійному написати якусь заяву то можна отримати досить хороші декретні. І взагалі, хто був в схожій ситуації, напишіть щось про ті виплати і допомогу, бо я в тому взагалі не розбираюсь... ще й в ЖК сказали не затягувати, а зясувати все зараз, бо ніби для ПП там кожен раз щось інше...

14. Plenilunio

Ще маю питання, дівчата скільки вам по догляду виплачують? Мені вчора нарешті перерахували перший раз, але не 130грн а 164 грн з копійками. Дивна сума.

15. Oriana

Oriana Well-Known Member

Кожному по-різному. вам наражували 130 грн + (164-130) решта від 164 грн. за дні від дня подання документів до 1 числа настпного місяця.

16. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Все залежить скільки Ви платили -якщо тільки ЄСВ, 34,7%, то в ту суму не входять платежі у фонд тимчасової втрати працездатності, звідки й виплачуються декретні, тобто лікарняні після 30тижня вагітності та й при хворобі -листок непрацездатності. Треба було укласти договір в пенсійному фонді(на початку вагітності) на рік про добровільну сплату в фонд тимчасової втрати. Це б коштувало +25-30грн в міс, але Ви могли отримати допомогу в розмірі мінімальної зарплати*4місяці. Можливо спробуйте ще зараз піти в фонд й укласти цей договір. Єдине не знаю чи є можливість на півроку чи тільки на рік... У всіх інших випадках, тобто коли оплачується ЄСВ - жінки-підприємці є незахищенні в тому плані.

17. invisible

invisible Well-Known Member

Додам до того, що написала Vyruchalochka. Я не мала угоди з тим фондом соціального страхування, тому допомогу по вагітності отримувала через соцзахист. Таким ПП виплачують як безробітним - 25% від прожиткового мінімуму за місяць х 4. Сумарно я в грудні отримала 1200 грн. Зараз вам має бути трохи вище сума, бо прожитковий мінімум тепер вище.
    Для оформлення тієї допомоги треба мед. довідку з ЖК (власне довідку, а не лікарняний лист, бо мене теж це в ЖК питали), копію свідоцтва реєстрації ПП, паспорту, ід. коду і довідку з ПФ, що ви не сплачуєте тих добровільних внесків на страхування (довідку ту видають до запиту від соцзахисту, тому так чи інакше треба спочатку йти в соцзахист).

18. Plenilunio

Вчора подавала документи в СоцЗахист на підвищену допомогу то виявилось нам ще треба довідку про реєстрацію дитини або акт спільного проживання. А сьогодні в ЖЕКу сказали що: "краще прописати бо то в СоцЗахисті тільки говорять що акту достатньо а насправді не хочуть з ним давати допомоги, хочуть реєстрацію". То справді так чи мені голову морочать? На даному етапі нам швидше акт зробити...

19. Lilya Soroka

Lilya Soroka New Member

Не знаю що то за акт, але прописка дитини в мене зайняла 3 години в один день і ще 1 годину через тиждень (черга під кабінетом паспортистки в ЖЕКу). То при тому, що ми з чоловіком прописані в різних місцях. Головною умовою є ОСОБИСТА присутність чоловіка (паспортистка засвідчувала його підпис).

Останнє редагування: 31 Травень 2013
  20. Plenilunio

Статус теми:
Закрита.