Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Натуля

Натуля Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

З другою вагітністю буде така сама процедура оформлення в декрет як і перший раз. В 30 тижнів отримаєте в жк лікарняний, здасте його в бухгалтерію на роботі. Вам нарахують лікарняний згідно окладу на вашій посаді. Щоб отримати одноразову виплату на другу дитину, вам потрібно буде подати крім інших документів довідку про склад сім"ї, де буде видно, що це вже ваша друга дитина. Якщо старша дитина не прописана і не буде прописана - то вас чекає мінінгіт у вигляді складання акту про фактичне місце проживання дитини-в жеку знають. А коли закінчиться термін лікарняного, напишете на роботі заяву на продовження декретної відпустки до трьох років.

2. hrobak

hrobak Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

якщо жінка не виходила на роботу - тоді або рахують оклад людини, яка зараз працює на її посаді, або мінімальну з/п згідно із затвердженим держбюджетом. якось так)

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мені на моїй роботі сказали, що оплата буде згідно того окладу, який я отримувала на своїй посаді в на момент оформлення декрету з першою дитиною.
    Ого, наш малий не прописаний. Ми проживаємо на орендованій квартирі, а з чоловіком прописані в різних місцях, то як правильно має виглядати та процедура. І з чого її треба починати? А, і скільки то займає приблизно часу?

4. Натуля

Натуля Well-Known Member

Якщо на вашій посаді на часвашого декрету ніхто не працює то так і є.

Я так розумію, що ви збільшену допомогу не оформляли? Бо там теж потрібна довідка про склад сім"ї. Прописати дитину ви можете до себе або до чоловіка. Я дітей коли прописувала то подавали паспортисту в жек домову книгу, копію свідоцтва про народження дитини, довідку про склад сім"ї з місця прописки чоловіка і з нами був чоловік і при паспортистці писав згоду на те, щоб дитина була прописана у мене. Десь за тиждень-два забрали домову книгу і все.
    А щоб зареєструвати дитину на орендованій квартирі то потрібно мати письмову згоду орендодавця і складати акт про проживання її там.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Працює людина. При чому оклад в неї не зрівняти з моїм три з половиною роки назад.
    То було би добре, якщо так, але на жаль мені сказали те про що я писала. Тобто якщо мінімальна зарплата перевищує мій оклад на той момент, коли я йла в перший декрет, то виплатять згідно мінімальної зарплати, якщо ні, то згідного мого окладу на момент оформлення декрету.
    Ні, ми хочемо прописувати малого за місцем прописки чоловіка.

6. Натуля

Натуля Well-Known Member

Хм, так цікаво. Значить той працівник, що вас заміняє отримує з/пл в конверті, а офіційний оклад не змінився?

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ні, в нас на підприємстві ніколи не було зарплати в конверті.
    Я знаю скільки разів їм (працівникам нашого відділу) піднімали заплатню і приблизно яка середня.

8. marife

marife Member

Працюю бухгалтером в бюджетній установі. І також маю такий випадок, з дикрету в дикрет.Консультувалась у соц страсі, то також сказали, що нараховується по окладі поперднього дикрету. Якщо є можливість домовитись щоб Вас табелювали, нехай працює хтось інший, хоть трошки, тоді і до/після родові збільшаться.

9. Натуля

Натуля Well-Known Member

Значить вам неправильно говорять. Коли я вперше йшла в декрет мала з/пл (умовно) 1тис грн, відповідно декретних отримала 4 тис грн. Коли я йшла вдруге в декрет, будучи ще в першому, мені нарахували лікарняні по окладу на моїй посаді згідно штатного розкладу який на той час був 2 тис грн і я відповідно отримала 8 тис грн. Щойно передзвонила знайомій бухгалтеру і вона підтвердила, що саме так і нараховується і я не помиляюсь. Тому якщо на займаній вами посаді оклад зріс то і нараховувати будуть лікарняні з нього.
    Законодавство: П О С Т А Н О В А кабміну від 26 вересня 2001 р. N 1266, пункт 10 і14

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

А може то в кожній установі по-різному?
    Щойно ще раз дзвонила до нашого бухгалтера, то вона мені каже що в такому випадку, коли з декрету в декрет, ніколи такого не було, щоб нараховували за окладом, який зараз діє на даній посаді. Тільки за старим, який діяв під час того, коли жінка ішла в перший декрет.
    Навіть одна дівчина з нашого офісу для того щоб отримати більші дородові і післяродові спеціально переривала попередню декретну відпустку і виходила вагітною вдруге на роботу, щоб допрацювати до декрету і отримати відповідно гроші по новому окладі...

А хто знає яка зараз мінімальнга зарплата?

11. marife

marife Member

Треба розвідати ще раз. Якщо це дійсно так, то треба буде перерахувати:girl_nea:
    Але ж чому соц страх тоді дає таку консультацію?:girl_cray:

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

1147 гривень

12. Натуля

Натуля Well-Known Member

Не буду більше сперечатись. Знайшла ще ось роз"яснення http://www.nibu.factor.ua/ukr/golden/doc.html?id=13123
    Нижче ось цей абзац перечитайте
    Не думаю, що для бухгалтерів в банку і на пп різні закони пишуть.

13. Mammy

Mammy Well-Known Member

Я теж йшла з декрету в декрет і мені нарахували гроші як і перший раз... Навісь не чула, що може бути по-іншому...

14. marife

marife Member

15. Samilla

Samilla New Member

Дівчатка, скажіть , які документи потрібні для подачі документів в СОБЕЗ для допомоги по довідці чоловіка(по роботі)?! Дякую.
    До пів року платили, тепер не знаю, не памятаю, які саме?!

16. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

1.Завірена копія трудової ваша
    2, Довідка про доходи за останні 6 місяців ваша з роботи і чоловіка з роботи, якщо чоловік не працює то довідка з центру зайнятості.
    3, В жеку довідку Форма 2 про всіх членів сім"ї які прописані за вашою адресою
    4, Акт на землю якщо маєте таке
    5, Лригінали і ксерокопії ваших паспортів, свідоцтва про одруження, і свідоцтво про народження дитини.
    6, І ясна річ від вас заява

17. Mammy

Mammy Well-Known Member

А за скільки, приблизно, часу від подачі документів дають одноразову допомогу (ту велику:) ) і скільки дають на 2-гу дитину, бо щось не можу точно зрозуміти? Документи подавали в кінці лютого...

18. invisible

invisible Well-Known Member

Подруга казала, що виплатили десь через місяць. Я подавала документи в 20-х числах березня, то казали після 15 квітня чекати. Але ви мене засмутили. Якщо вам ще досі не дали з кінця лютого, значить нам не скоро світить.

Ніби 10 тис. з копійками.

19. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Я чекала майже 2 місяці...

20. olangel

olangel Well-Known Member

ну що за б....... держава?!!!!! Подзвонила у соцзахис минулого місяця уточнити коли документи на поновлення здавати на ті 130 підвищені, щоб нарахували нормально, а не 130, а потім у наступному місяці с затримкою і набагато меньше ніж мало б бути(бо так вони роблять і їх перерахунок меньше ніж вони завжди нараховують і меньше від суми яку будуть нараховувати, короче, завжди як мінімум 100грн десь губились. ) Сказали мені, що документи подавати у квітні протягом місяця. І от, перевіряю рахунок, а вони нарахували 130 і всьо!!!!! Зла нереально!!!! Бо того місяця капец як впирається у всю суму :sad:

Статус теми:
Закрита.