Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

1. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

якщо ви звільнені за згодою 2 сторін до декрету то ваші 4 офіційні зарплати ,якщо ви встали на біржу без звільнення з роботи то 4 місячних виплати які ви отримували в ЦЗ

2. mamaNata

mamaNata New Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

так от я сама від того всього така далека, ту довідку як я зрозуміла (дзвонив чоловік нині в податкову до нашого інспектора), дають тільки якщо крім єдиного податку ти платиш ще якісь соціальні податки, тіпа пенсійного фонду і таке інше. Ми платили, але в нас не було угоди з ними, то цілий клопіт, щоб то всьо зараз піднімати, а декретні насправді я так зрозуміла мінімальні.
    А я можу взагалі не йти в декрет? Ну ФОП мій ж продовжує працювати, не знаю...

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Нічогос.
    Нарахували мені щойно мої лікарняні.
    Сказати, що то неочікувано - нічого не сказати.
    Я їх так місяці через 2 чекала, іто може...бо підприємство наше банкротик.
    А тут за два тижні виплатили, щей не такі вже і копійки, на які я чекала...Щось думала, якщо я стільки часу в декретах, то мінімум полагаєцца.

Прям вихвалялка якась вийшла.

4. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Якщо Ви платете соцпакет, то декретні приблизно 4800. Я спочатку не мала того соцпакету, коли завагітніла то його заключила. Тепер треба це все в податковій оформляти.
    Можете не йти, працюєте дальше. І навіть тих 130 грн мають Вам виплачувати.
    Я тільки не можу зрозуміти того податку 33% з лікарняних, мені як пояснили, що я як ФОП його не плачу, а якщо іде мій працівник в декрет то маю платити.
    На рахунок довідки в ЖК , я дала їм копію свідоцтва і все , мені виписали лікарняний .

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

Ви напевно не мали того соцпакету тому і брали лише довідку, тому і така мала сумма, а якщо є соцпакет то оформляєте лікарняний лист.

5. Latane

Latane Well-Known Member

Я в перший декрет йшла з цз, звільнена була за згодою сторін і отримувала виплати. Здається отримала всі - бо довго там стояла, більше року. Ну і вже 4 роки ніде не працюю, то чи варто стати на облік з другою вагітністю в цз - виплати декретні будуть більшими чи ні? Ну і на скільки я знаю, що ставши в цз на облік я не маю права на виплати по безробіттю, а лише на консультації і поміч в пошуку роботи, а от з декретними виплатами як у моєму випадку???

6. Уляна Поберейко

от цього вам нескажу,бо в мене трошки інакшо ситуація ,мене звільнили коли я була вагітна з першим за згодою двох сторін ЦЗ ,мені виплачували виплати по безробіттю до 30 тижня,потім коли молому був рік я завагітніла 2 раз,але якщо б я знову встала на біржу то одноразова виплата мені б невиплачувалась,я маю у вівторок і ти на біржу можу вам все розпитати,а йду тому що старшому три роки маю писати заяву на продовженя декретц\у бо меншому тільки рік

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, киньте посиланням, якщо маєте на малозабезпечену сім"ю, тобто які у цьому році суми?
    і ще, чи можливо мені виробити (якщо дозволить дохід) малозабезпечену, якщо ніхто з нас не прописаний за фактичним місцем проживання, я і діти у моїх батьків, чоловік у своїх батьків, чи не буде з тим мурдації.

8. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

1. На лікарняний ви зобов'язані йти нікуди не дінетесь. 2. Як що ви на єдиному податку ви по-любому платили і єдиний податок і єдиний соціальний внесок.3. мінімальні виплати це біля 5 тисяч навіть як що врахувати що за це знімуть податок то своїх три тисячі буде. А там вам вирішувати чи подавати на виплату хоч наскільки я знаю вони більше лякають чим там є мороки.

9. siriuska

siriuska Member

підкажіть, я офіційно не працюю, на біржі не стою, скоро видадуть декретний лікарняний, які я маю документи подавати в соц. забез, щоб по кілька раз не ходити туди і не морочити собі голову. Дякую.

10. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

я минулого року як ПП отримала 1171 грн за 4 місяці декретних)))

11. Ліля

Ліля New Member

Що чувати за грошики дитячі? Глухо?

12. olangel

olangel Well-Known Member

я думаю, то ще рано. Десь з наступного тижня треба чекати.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені вчора в райфайзен більша сума прийшла, так дивно...

14. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

який район?
    а в мене печаль з тими грошима.
    Поїхала брати заяву щоб дати запит до землепідрядника, але мені не дали бо була без паспорта. А цього тиждня не маю як їхати(Тепер боюсь щоб мені місяць не пропав, вони ж люблять все затягнути так ніби з власної кишені платять

15. Уляна Поберейко

нічого нерано вже в червонограді отримали вчора гроші,до пятниці будуть і внас

16. KUSJ

KUSJ мрійлива

во-во, колись до 10-го давали, а тепер що витворяють...:girl_devil:

17. La esposa

La esposa Moderator

Я зараз дістану по шапці за такий оффтоп :ninja:
    але все-таки спитаю, бо тут тусуються люди, які з приватом мали більше справ, ніж я, а "Питання..." зачинені))

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

поза Львовом) але райфазен приблизно одинаково приходить, деколи тут швидше, декол там

19. Ліля

Ліля New Member

Дівчата підкажіть будь ласка мені потрібна розпичатка з соцзахисту скільки грошей оримала на старшого чи соцзахист даэ такі розпичатки?

20. Уляна Поберейко

дає тільки скажити за який період