Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

1. tankapartizanka

tankapartizanka New Member

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

не обов"язково. я свій лікарняний занесла в соцзабез вже коли дитинка народилася, коли оформляла допомогу. Можна і зараз занести і ше купу довідок разом з ним, тоді скорше отримаєте допомогу по вагітності і пологах

2. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, пор

тааак, я заплуталась :girl_impossible:
    я вже на роботі віддала лікарняний, копію собі не зробила. Він мені знадобиться після пологів? Може вартує зняти копію?

3. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Лікарняний потрібний на роботі, щоб вони могли подати усі необхідні дані в соцстрах, а ті в свою чергу, нарахувати вам допомогу по вагітності і пологах. Вам особисто нести лікарняний в соцстрах непотрібно. Якщо ви віддали лікарняний на роботі, то залишилось спитати в них, чи вони подали дані і чекати допомоги. А усі інші допомоги, вже будете оформляти, як народится малятко.

4. Margarett

Margarett Well-Known Member

Для чого ? Вам згідно лікарняного виплатять кошти. І все. А в соц. захист підете вже по народженні дитини, будете мати витяг з РАЦСу про реєстрацію дитини. Щодо допомоги по догляду за дитиною до 3 років, то вже після закінчення відпустки (у зв"язку з вагітністю і пологами), бо потрібен буде витяг з наказу про те, що ви в дектретній відпустці і ще ін. документи. Відповідно на основі заяви, яку ви потім напишете. Все по черзі.

5. KUSJ

KUSJ мрійлива

то несуть ті хто до декрету не працював, хто працював несе на роботу і все:)

6. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Оформила минулого місяця допомогу на дитну ( десь 17-го) і щось ще глухо. Коли ті гроші вам поступили? Куди дзвонити за них питати?

7. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

якщо документи подавали в грудні допомога прийде 30 січня або 15 лютого,після подачі документів на одноразов допомогу,виплата має відбутися до 56 днів

---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ----------

якщо документи подавали в грудні допомога прийде 30 січня або 15 лютого,після подачі документів на одноразов допомогу,виплата має відбутися до 56 днів

8. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Підкажіть будьласка, я ФОП сплачую єдиний внесок, здала лікарняний( декретний), нарахували мені гроші, правда ще не прийшли. Тепер не знаю як я маю сплачувати ті 35% податку. З пенсійного фонду і соцстраху говорять що я за себе не маю платити , тільки за найманого працівника коли йде в декрет.

9. Naikohanisha

Naikohanisha Member

Йой...сама заплуталась в тих рахунках :) може ви мені дівчатонька поможете, бо соцзабез сам вроді не орієнтується :)
    народилось моє сонечко 23 серпня...лікарняне в яке я пішла в червні мало тривати до 14 жовтня... останній раз як я подавала в соцзабез документи з роботи щоб ще отримувати тих 130 грн мені працівник соцзабезу сказали що їх мають нарахувати в грудні за всі попередні місяці тобто від 23 серпня, але нарахували 335 грн, я вже зробила висновок що мені не додали 200 грн (бо серпень 36 грн + вересень 130 + жовтень 130 + листопад 130 + грудень 130), але сьогодні шось я логічно подумала шо то просто мені нараховують по 130 грн по закінченню лікарняного, бо якшо то виплати починаючи з 15 жовтня то держава вже ніц не винна, правильно? з якого часу вам почали доплачувати по тих 130 грн, порадьте і підкажіть, щоб я вже не морочила голов собі тим...бо з січня почало приходити вже по цілій сумі, 810 +130
    а тих двісті гривень якшо справді мали платити з серпня на вулиці не валяються :)

Останнє редагування: 24 Січень 2014
  10. Багіра

Багіра Well-Known Member

наскільки знаю 130 грн починають виплачуватися після лікарняного, тобто після 56 днів після пологів

11. maty

maty Well-Known Member

130 грн виплачують після закінчення лікарняного декретного

12. Margarett

Margarett Well-Known Member

Подивіться ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", ст. 14.

13. Naikohanisha

Naikohanisha Member

Дуже дякую :) тобто держава ніц нам не винна, а жаль, плани вже були на ті гроші ;)

14. Luchik

Luchik Well-Known Member

Дівчата, можливо хтось знає, чи можна бути опікуном, якщо не проживати з людиною в одному місті?

15. glasses

glasses Member

думаю ні.Я також є опікуном сироти.То до нас приходили дивились чи є умови, і за тим пильнують.

16. Рибка

Рибка Well-Known Member

Моєму малюку в лютому буде 3, то я ще маю в лютому отримати останню суму? Чи січнева була остання? Кому вже закінчили виплачувати, підкажіть?
    Бо по виписках ще одна мала б бути, але переживаю, чи не загубила ту одну..

17. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

там якось залежить від самого дня народження, точніше чи в першій чи в другій половині,
    п.с. у рідної сестри доці в квітні буде 3 роки(21 числа) - то у виписці є ще сума і за квітень

18. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Так, тим паче, що вона у виписці у вас є. Я мала останню виплату цього місяця, то виплатили повністю.

19. Pampulichka

Pampulichka Member

Чи можу я зараз оформити допомогу по доходах вже на двох дітей?

20. katysik

katysik Well-Known Member

Куми малому вже рік, отримує тільки 810 грн, на тих 130 по догляду не подавала, бо вічно з роботи футболила бухгалтерія (все у них відмазки різні були), а потім щось забула. Якщо зараз подати документи, то чи можна розраховувати на виплату тих 130 грн за увесь попередній рік чи вже пропало?