Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

1. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Личаківський , Винники, приват ще ввечері прийшли!

2. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Щось новеньке. Відпустку по догляду до 6 років продовжують тільки з довідкою про здоров"я.
    А як це без збереження робочого місця, то це те саме, що звільнитись. Можливо без збереження посади?

• Подобається Подобається x 1
  3. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Дівчата, які то тпр документи треба нести в соц. захист для отримання допомоги при народження дитини? І чи треба прописувати дитину?

4. maty

maty Well-Known Member

ні приват просто так не знімає з соціальної- хіба що в вас так налаштовано-зробити платіж регулярним,тоді зніме,а так- ні, теж маю і соціальну,і кредитку,то один час взяла з кредитки грошей і до25 числа не поповнила той обовязковий платіж,то слали смс з нагадуванням,автоматично нічого не поповнилося

5. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

ну, то мені напевно наснилось

6. maty

maty Well-Known Member

я не кажу що вам наснилося,я кажу що там можливі різні налаштування, мені ж теж не наснилося. Може,для когось зручно,щоб кредитка поповнювалася автоматично.

7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дівчата, я поясню. Знімає не обов'язковий платіж, а вжде заборгованність по ньому. Тобто вже коли заходиш в мінус при мінусі. В мене кредитка на 2000, яких там немає, і ще набігає пеня на суму прострочки. Тобто в мене -2150, от ті от "-150" ізнімає. І то не в налаштуваннях, а сам менеджер при простроченому платежі ставить позначку, і комп'ютер автоматично зніме відсоток (точно який не знаю) при поступленні коштів на будь-яку картку Привату, яка в вас є. Я сама про то питала. Тобто їм головне, щоб не було тої пені.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ну типу як тиільки виходиш - звільняють. Може то і так називається.

9. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Тепер треба. Певно ніяких особливо, свідоцтво про народження, ту довідку з РАГСу, я ще свої документи мала.

10. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

в мене немає такого налаштування, і знімало тільки два рази

11. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

а яку довідку з Рагсу? мені там тільки свідоцтво дали і все.
    --- дописи об"єднано, 14 Березень 2016 ---
    Заяву, яка складається у довільній формі із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини.; Знайшла таке. ЩО то означає "із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини"??

12. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

треба свідоцтво про народження, паспорт ваш і на місці заповните заяву на бланку. і треба мати в банку картку, куди гроші будуть нараховувати. все. прописки не треба.

• Подобається Подобається x 2
  13. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

В мене питання, бо в мережі знаходжу різну інформацію, а в свій соц.захист не можу додзвонитися. Так все таки протягом якого часу потрібно оформити допомогу при народженні дитини: 12 календарних дні, чи 12 місяців з дня народження?

14. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

12 місяців

• Подобається Подобається x 1
  15. invisible

invisible Well-Known Member

Хтось може підкаже стосовно оформлення виплати декретних для приватного підприємця. Діяльність призупинена, ЄСВ не сплачую вже 4 роки. Мала б отримати мінімальну допомогу, як непрацююча особа. Але ніде не можу знайти, які додаткові документи потрібно нести в соцзабез. У 2012 році брала якусь довідку з пенсійного фонду. Може хтось в курсі, чи треба її тепер і що це за довідка, бо не можу згадати?

16. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Дівчата, де почитати, як в"яжуться між собою офіційне працевлаштування, реєстрація як ФОП та виплати, пов"язані з народженням дитини та доглядом за нею.
    Чи впливає ведення підприємницької діяльності одним з батьків на виплати родині, пов"язані з народженням дитини та доглядом її до 3-х років?

17. Merry

Merry Well-Known Member

Чи є якісь вимоги до відкритого рахунку в банку для виплати допомоги по народженні дитини? І чи може батько оформити допомогу в соцзахисті?

18. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Я свою картку відкривала в Укрсиббанку, бо там вже була моя зарплатна картка відкрита. Відкрили без свідоцтва. Просто прийшла з паспортом.

19. invisible

invisible Well-Known Member

ФОП ніяк не впливає. Допомога при народженні всім однакова. Єдине що декретні (допологові), якщо мама є підприємцем, зареєстрована в системі добровільного страхування і сплачує внески, якось інакше вираховуються. Якщо тих внесків не сплачувати, то допомога така, як безробітній особі. Якщо ж ФОП на батька, то це взагалі не впливає ніяк.
    Допомоги до 3 років, такої як раніше, зараз взагалі вже немає, є лише виплата, що призначається при народженні дитини, ну і виплачується пропорційно протягом кількох років.

20. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

А якщо мама працевлаштована, крім того зареєстрована, як ФОП, тоді як відбувається нарахування того всього?
    Взагалі, для загального розвитку, де почитати, які виплати можна отримати в разі народження дитини?
    Там же щось підприємство платить, а щось - соц страх? Чи як?