Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

1. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Чула в ЗМІ, що навіть заплановано підвищення цієї допомоги на квітень 2016 р., але от чи буде воно затверджене ?

• Подобається Подобається x 1
  2. Lyscka

Lyscka Member

Сьогодні записалась в соцзабез на подачу документів:
    по поредньому запису можна тільки на вівторок і четвер, дати дають вибрати і дають дані працівника, котрий буде приймати у вас документи;
    щодо оформлення на маму , чи батька- сказали, на того , хто по догляду , якщо батько працює , то не підходить, бо цей період враховують в стаж

• Інформативно Інформативно x 2
  3. Almariel

Almariel Well-Known Member

В законі нічого про це не пише. Це самодіяльність. Допомоги по догляду за дитиною до трьох років вже нема. Залишилась лише допомога при народженні, яка призначається навіть якщо обоє батьків працюють.

З А К О Н У К Р А Ї Н И
    Документ 2811-12, чинний, поточна редакція — Редакція від 01.01.2016, підстава 911-19
    Про державну допомогу сім'ям з дітьми
    Розділ III
    Стаття 10. Право на допомогу при народженні дитини
    Допомога при народженні дитини за цим Законом надається
    одному з батьків дитини (опікуну), який постійно проживає разом з
    дитиною.

Одноразова допомога, призначена опікуну, вважається власністю
    дитини.

Стаття 11. Умови призначення допомоги при народженні дитини .
    Допомога батькам при народженні дитини призначається на
    підставі свідоцтва про народження дитини. Опікунам зазначена
    допомога призначається на підставі рішення про встановлення опіки.

Для призначення допомоги при народженні дитини до органу
    праці та соціального захисту населення за умови пред’явлення
    паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, та свідоцтва
    про народження дитини подається одним з батьків (опікуном), з яким
    постійно проживає дитина, заява за формою, встановленою
    центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування
    державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту
    населення, та копія свідоцтва про народження дитини.
    Даний перелік документів є вичерпним.
    Орган праці та соціального захисту населення за місцем
    проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає
    дитина, має право отримувати від органів державної влади, органів
    місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій
    відомості, необхідні для призначення допомоги при народженні
    дитини.

• Інформативно Інформативно x 2
  4. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

так, сума якої виплачується протягом трьох років.

а до якого району належить ваш соцбез?

5. Lyscka

Lyscka Member

франківський

6. Natalyuska

Natalyuska New Member

Підкажіть, будь-ласка, хочу оформляти допомогу малозабезпеченим. Маю одну дитигу, зараз з січня отримую 130 грн. допомоги до 3-х років, в чоловіка мінімалка. На яку суму я можу претендувати і які документи треба? І ше чи беруться до уваги аідсотки по депозиту?

7. Сонце

Сонце Well-Known Member

Допоможіть розібратись, хто недавно оформляв виплати ))
    З виплат є лише допомога у зв'язку з вагітністю та пологами (126 днів) і допомога при народженні дитини (41 280грн.), так?
    Допомогу по догляду за дитиною до 3-ох років скасували вже? Чи тепер до 1,5 року є... заплуталась зовсім ((

8. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Так, скасували.

9. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

пільги- субсидії якісь маєте? також беруться в розрахунок як Ваші доходи. Ось тут гарне пояснення і є приклад розрахунку

10. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Тепер кожного місяця Вам виплачується 860грн до 3-х річного віку дитини. І все.

11. maty

maty Well-Known Member

cубсидії не беруть.тільки пільги

12. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А ось які будуть виплати на народження дитини у 2016 році :girl_yes2:Допомога на дитину в 2016 році | Наша мама | Все для молодих мам і батьків :
    Звичайно, розмір грошової допомоги має значення для майбутніх батьків, всі вагітні так чи інакше цікавляться цим питанням. Тому всі хочуть дізнатися заздалегідь, яким буде одноразова допомога при народженні дитини в 2016 році — очікується, що сума зросте до 41 280 гривень.

Незалежно від того, якою за рахунком народиться дитина (першою, другою або третьою), розмір виплати при народженні дитини в 2016 році становитиме 41 тис. 280 гривень, при цьому одноразова допомога, відразу після народження, складе 10320 грн., а далі протягом 3-х років, буде виплачуватися сума, що залишилася, в розмірі 860 гривень на місяць.

Щоб отримати соціальну допомогу від держави на дитину в 2016 р., слід протягом 12 календарних днів, після народження дитини, одному з батьків (опікунів) звернутися у відділ соцзахисту населення за місцем реєстрації. І при цьому слід заздалегідь підготувати наступні документи для отримання допомоги в 2016 р. при народженні немовля: заяву в довільній формі; оригінал і копію свідоцтва про народження дитини; ідентифікаційний номер та паспорт; банківські реквізити, на які будуть перераховуватися дитячі гроші. У рідкісних випадках, у Вас можуть попросити деякі додаткові документи, для уточнення певних даних.

13. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Ана народження дитини ж не скасували? То ж так само виплачують суму (просто сума однакова буде, незалежно яка по рахунку дитина) протягом трьох років. А скасували то напевно оті виплати щомісячні по 130 грн. - вони були як "допомога" на дитину поки мама не виходить на роботу (тобто могли виплачуватись до 3-х років дитини). Чи я щось плутаю:girl_in_dreams:? Отут ще цікаво теж почитати, пишуть що провертати допомоги на дітей, яку зменшили Мінсоцполітики офіційно: Ніхто не збирається повертати забрані допомоги на дітей

Останнє редагування: 31 Січень 2016
  14. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Може має бути 12 календарних місяців чи днів все таки?

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

15. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

На скільки я знаю,то місяців

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

так, саме про це йдеться.
    дивна публікація,
    [QUOTE"Водночас , з отриманої нами відповіді від Мінсоцполітики на яку переправили наші листи і звернення і Верховна Рада і Кабінет міністрів стало кінцево зрозуміло що держава не збирається робити жодного кроку для відновлення прав сімей з дітьми"[/QUOTE]
    Типу 130 гривень від держави, це зреалізовані "права" (а чому не інша сума???), а от як забрали, то ущемили в правах. Хіба соціальна політика держави це щось з розряду примусового і обов'язкового? Тим більше, як це можна виразити конкретною сумою, коли ці "соціально-економічні права" захищені, а коли ні? Направду, якась така дивна логіка в статті.

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

дівчата, а в кого були "зайві" виплати? Ну наприклад, коли випадково платили на місяць довше? Як виявилось і як повертали?

18. Kandya

Kandya Well-Known Member

Та чого ж паритись...
    Розповім про себе. Я пішла на роботу, коли 3 дитині було 9 місяців. Як чесна дівчина -- зателефонувала у соцстрах сихівський і спитала, що маю зробити. Вони сказала взяти копію наказу про прийняття на роботу -- і ... вислати їм поштою. Я про таке і не думала (пошта мене ніколи не підводила, але і вірити їй беззастережно я не берусь) -- тому сама хотіла відвезти. Але поштою -- то поштою: копію взяла -- відправила....

А в мене досі картки в ощадкасі немає -- я отримую, як пенсіонери -- безпосередньо у відділенні за номером договору. Причому, не беру гроші місяцями. І фіг зна коли я таки прийшла в касу і побачила, що мені і далі нараховують ті 130 гривень.... Я їм потім ще аз лист відправила, але мені так і платили по 130 гривень -- і ніхто нічо не сказав повертати

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

@Kandya , дякую!
    а от в мене є напряжний досвід.

• Подобається Подобається x 2
  20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Дівчатка, хто народжува другу дитину в 2013 році, скільки в місяць ви отримуєте?