Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

1. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Ну це не я придумала! Скоріше за все це не правда! Але найкращий варіант передзвонити в соц.забез і все уточнити в спеціаліста!

Надіслано від мого HTC Desire 210 dual sim, використовуючи Tapatalk

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

протягом року. з старшою ми оформляли десь через 2 місяці після народження (2012 рік). з молодшою через 9 місяців (2014 рік народження)
    допомогу може спокійно оформити тато.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Ми оформляли в грудні. Малому було 5.5 міс.

4. marianast

marianast Well-Known Member

Так.
    Ні, в листопаді здавала.

5. Lyscka

Lyscka Member

якраз моя історія(

а як записуватись потрібно , щоб здати документи?

6. marianast

Шукаєте на сайті свого соцзахисту номер за яким здійснюється попередній запис, на крайняк в них в коридорі має висіти оголошення. Далі з власного досвіду, тричі за 2015 рік, Сихів -дзвоните, записують приблизно на два- три тижні пізніше, приходите на призначений час, на вас накидається пів коридору пенсіонерів, що прийшли здавати документи на субсидії, . Але ви не нервуєтесь, а спокійно заходите і здаєте документи

7. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Аналогічно робила.
    Тільки тепер ще є класна послуга. Кожних 15 хв виходить жіночка і питає, чи є хтось на консультацію, ну і Ви тоді говорите, що записані і Вас тихо і спокійно пускають в кабінет.

8. Lyscka

Lyscka Member

чи має значення на маму , чи на батька оформляти соцдопомогу, на щось впливає?

9. Almariel

а ви читаєте, те що вам пишуть?
    з вчорашнього допису.

10. marianast

Тільки особисто. Тато не може оформити на маму і навпаки. І рах.в банку має бути тоді відкритий на тата.

11. Raven

Raven Мама малятка

Дівчата, а хто подавав на допомогу малозабезпеченим? Ми з чоловіком прописані окремо. Нерухомості наразі нема.

12. Almariel

так, звичайно. просто збирає пакет документів для нього.

13. Lyscka

Lyscka Member

Так, при чому уважно. Я питала , чи має значення, а не чи можна на батька. Наприклад те, що він працює , а я в декретній відпустці, чи це до соцдопомоги не має відношення?

14. ultra

ultra Well-Known Member

я подавала, ми теж прописані окремо, то чоловік брав жовідку що не оримує допомоги і дов. про склад сім'ї чоловіка + з/пл і т. д.

15. Almariel

Ок, вибачте.
    Ні на що не впливає.

16. solana rok

solana rok Well-Known Member

А чи можна оформити допомогу не по місцю прописки?

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Можна, я так робила з першою дитиною. Просто з жеку брала акт фактичного проживання і долучала до всіх документів.

18. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Можна. Ніяких додаткових документів у мене не вимагали- вони самі робили запити за місцем прописки, чи я там не отримую

19. onebyone

onebyone Well-Known Member

підкажіть будь ласка, яка в 2016 році буде одноразова допомога по народженні третьої дитини?

20. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

наскільки я знаю, тепер як для першої, так і для третьої дитини суми одинакові.розмір виплати при народженні дитини в 2016 роцістановитиме 41 тис. 280 гривень, при цьому одноразова допомога, відразу після народження, складе 10320 грн., а далі протягом 3-х років, буде виплачуватися сума, що залишилася, в розмірі 860 гривень на місяць.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1