Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

1. Almariel

Almariel Well-Known Member

от біда.
    прописані ми в різних місцях і щоб дитину приписати до мами, то від тата треба підпис, або нотаріально завірена бумажка, що чоловік не проти.
    в Україну я лечу сама з дітьми. за тою бумажкою треба їхати в консульство. дорога до консульства + нотаріальне завірення + мій переліт і дорога по Україні, то від тої допомоги мало що залишається. я думала, що можна хоч якось оминути ту приписку.
    у законі її немає і ніде не вказано, що дитина має бути приписана.
    ще приклади існують?

2. svoybox

svoybox Well-Known Member

Буквально недавно форумчанка описувала свій випадок. Наскільки пригадую, морду ящиком і все прийняли. Можливо полистайте назад, якщо не помиляюсь це Кандя писала.

• Подобається Подобається x 1
  3. Almariel

ага, прочитала тут кілька історій про отримання допомоги без зайвих документів. а скажіть, якщо в соцзахисті впруться рогом і скажуть, що не приймають документи без прописки і т.д., то куди звертатися? дзвонити в обласний соцзахист? чи писати в обласний якусь заяву? (але то туди далеко їхати мені)

4. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

У нас позитивний досвід із призначенням соціальних виплат без прописки. Переглянули інформацію в інеті: Постанова КМУ № 208 від 25.06.2014 р. "Про внесення змін до порядку призначення і виплати держ. допомоги сім'ям із дітьми", згідно якої перелік необхідних документів: - заява, - копія та оригінал Свідоцтва, - паспорт та ІПН.
    Звичайно, впиралися, але коли почули номер та дату постанови - вираз обличчя змінився із словами : "ще одна мудра прийшла".
    Заплатили мито 0.85 коп та комісію Банку 10 грн :) і все прийняли.
    Погрожували, що до нас перед нарахуванням виплати прийде представник соцслужби перевірити умови існування, забезпечення дитини, на що ми спокійно погодилися. Також були спроби "роз'яснити" що якщо пропискою займатимуться вони - виплату буде здійснено за 3 місяці (майже 2 місяці із мого досвіду).

До слова, ми з чоловіком прописані у різних містах. Чоловік був присутній і написав заяву про те, що не заперечує проти приписки дитини із матір'юю

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Almariel

От біда. Тут знов чоловік присутній був у вас. Світить таки мені поіздка в консульство ще одна((

6. Epine

Epine Well-Known Member

В мене:) малий ще досі не прописаний
    Але мама мені теж акт брала. Хоча з ними можна довго сперечатись.

Останнє редагування: 6 Березень 2015
  7. Almariel

Вибачте, я вже геть затуркалась, який то акт брала ваша мама? Чоловік з вами приписаний?

8. Epine

Epine Well-Known Member

Акт про те, що малий зі мною проживає, з жеку.
    Ні, навіть в іншій області.
    І чоловіка працівники соцзахисту не вимагали:)

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

цікаво коли цього місяця гроші будуть? в когось вже є?

10. Megan

Megan Well-Known Member

Шойно аж в Приват24 заходила дивитись, думала смс не було. Нема.. (

11. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

В мене вже є, ще 7 березня відправили. Але реєструвалась в ін. області. То через кілька днів мало би бути у Львові.

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я збираюсь в ощад, як і минулого місяця - в пятницю, 13го :) раніше навряд, а 13 мали би бути

13. AirLady

AirLady Active Member

І ми так робили (малі і досі не прописані), єдине, що там треба підпис здається двох сусідів, які підтверджують факт проживання дитини, а ще той акт дійсний дуже мало часу (до місяця чи навіть менше), хоча на ньому нічого такого не зазначено, тому як візьмете його, то не зволікайте з подачею документів. Правда нам його подовжили просто за підписом начальника жеку.

14. milkozavr

milkozavr New Member

чи виплачують зараз 130грн до 3-х років.бо десь таке чула а чи правда незнаю

15. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Залізничний приват вже є)

16. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

франківський приват-є!

17. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

Залізничний Приват є.

18. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Без прописки дитини оформляти допомогу відмовляються.... Прописати самі через міграційну теж, бо прописувати треба в іншій обл., а вони тільки для Львова самі таке роблять. Відправили в міграційну- прописуватись. У всіх залізний аргумент: та то ще до року встигнете! Заграли мене вже!

19. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

я вчора як почула це ,то подумала ,що тільки наша владе не видумає,все для людей ,тепер Живем по новому

20. Talya

Talya Well-Known Member

а що поганого в тому, щоб прописати дитину?