Базовий гардероб: правила та поради

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Vероніка, 24 Березень 2013.

1. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я теж ні в якому разі не нав"язую свою думку, просто звертаю увагу на те, що про сумісність кольорів окремих частин бази варто пам"ятати :)
    А кольорів яскравих не боюся, надіюсь "доковиряю" колись таки ідеальну картинку базового гардеробу для себе коханої - похвалюся тут. Він точно буде в яскраааавих кольорах :girl_wink:

• Подобається Подобається x 1
  2. Vinnytska

Vinnytska люблю....

Хм..хм...хм..знову леопардовий принт в тренді)))
    Знову буде тонка грань між красивим і вульгарним)))

3. Akina

Можна радіти лише тому, що леопард (як і будь-який інший принт) не є елементом базових речей :girl_wink:

4. Vinnytska

Vinnytska люблю....

Але,наприклад,якщо це взуття, можна багато комбінацій з кольором одягу підібрати?Чи нє?

5. Akina

Комбінації можна підібрати. Але це буде не "універсальний варіант" - в офіс в такому ж не підете?
    Взуття (як і одяг) з принтами (тим більше такими досить кричущими як леопард), малюнками, рюшами і бахромою... - то не база, а додатковий гардероб :)

6. Vinnytska

Vinnytska люблю....

@Akina , ай,так інколи хочеться побалакати,що офтоплю)
    Якщо брати до уваги базове взуття, то тільки чорний (синій темний, мокрий асфальт) і нюд (беж,сірий беж, мишиний)?
    --- дописи об"єднано, 27 Січень 2016 ---
    Я думаю, що тут і форма взуття має значення. Якщо балетки витримані в спокійних тонах (темно-рижий+чорний),то,мабуть,можна вдягнути під олівець і сорочку?Чи нє?
    Так і навпаки,якщо колір відповідає базовому,але це справжні "копита",то теж не "альо".

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Akina

Ні. Для взуття базового (як і для одягу) можливий будь-який колір. І так само як і для одягу потрібна лаконічна форма (мінімум пряжок, застібок, вирізів, накладних деталей...)
    Просто названі вище кольори "звичніші" і їх легше допасувати. Але якщо а)дуже хочеться, б)немає строгого корпоративного стилю на роботі, в) решта кольорів базового одягу відповідні - то базові "човники" запросто можуть бути зеленими, а базові осінні чоботи - фіолетовими чи шоколадними :girl_wink:

8. Vinnytska

Vinnytska люблю....

@Akina , що би Ви викинули з цих речей,як створення бази? "Люрексовий" клатч пропускаємо. Screenshot_2016-01-27-18-53-17.png Screenshot_2016-01-27-18-51-35.png

9. Akina

Небазові точно леопардова кофтинка, ботильйони і ота незрозуміла хутряна штучка :girl_smile: (то гумка для волосся?). А все решта (навіть рюкзачок) - цілком може бути базовим якщо відповідає фігурі, способу життя, комбінується з іншими елементами бази :)

10. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

я взагалі думаю, що база базою, але таки 100% універсального немає нічого. Це як в однокімнатній квартирі намагатися зробити спальню, вітальню, кабінет і дитячу - можна, звичайно, зробити багатофункціонально, ергономічно і навіть симпатично, особливо якщо дуже добре все продумати, але все одно то буде "не зовсім то". От, взяти, до прикладу, оті стандартні бази, що тут вище наводили посилання - ну вони розраховані на офіс+якесь часопроведення в місті типу шоппінг, кафе, кіно. До святкових не дотягуюють ( якісь outdoor заняття - теж ні, максимум якийсь пікнічок в міському парку. Ну хіба вважати офіс "базовим" часопроведенням, тому і одяг туди називається базовим))) В мене якось так і було, коли працювала) Я б розділила базовий одяг на категорії: робота, святковий, активний відпочинок, міський відпочинок. І тоді вже правила - в кожній категорії, що все має поєднуватись, щоб на різні нагоди можна вдягти (але однотипні нагоди). Частота носіння не має значення - от у мене є такий набір одягу для походів, це реально практично сталий набір речей, я навіть не думаю кожного разу, що мені брати, але користуюсь я ним досить рідко. Ну це моє бачення бази, напевно "офіційно" це не так, але я сприймаю якось так, принаймі я б хотіла в кожній категорії мати базу і це далекі між собою речі, щоб поєднувати зі всім в цілому.

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

омг!ненавиджу! навіть на інших дратує страшенно...

12. Akina

Ну ясно, і штанів для йоги чи купальника для басейну теж в базі немає - то трохи інше. Ну і погодься, ти ж не ходиш в походи щотижня? А в офіс дехто ходить щодня :girl_wink:Так само і на якісь торжества типу весіль - для того в принципі має бути інакше взуття і одяг, окреме.
    Вони включають 70-80% проведення часу. Ну так і база ж складає 50-70% гардеробу. Тому все логічно. Решта ексклюзивних випадків і занять на окрему поличку і діставати по мірі необхідності. Як хочеш можеш поділити їх на "святкове", "клубне", "походне", "вишиванки на Великдень" і т.д.

13. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

ну от я якось потребую таких речей, які в моєму розумінні базові і в таких категоріях. Тобто, припустимо, я навела порядок у тих 70-80%, але і в святковому одязі можна мати базу: взуття, що я вже писала, якийсь верхній одяг - мені це якраз дуже актуально, бо купувати "наряд" щоразу це, звичайно, дуже захопливо, але ще і досить дорого. Я реально зараз думаю, що пошукаю якісь такі туфельки тілесні чи золотисті, сумочку маленьку, і постараюсь, щоб ці речі були не надто примітні, класичні, у своєму призначенні універсальні - то це ж база виходить? Я розумію, що я вкладаю в це поняття трохи не те, що "по книжці", але я вважаю свій гардероб неповним без таких речей, і без купальника , до речі, в тому числі;) Але це просто моє бачення)

14. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Правильно, просто це не кольори базового гардеробу :girl_smile:

15. Akina

Оль, я зрозуміла про що ти. І думаю що "по-книжці" то буде капсула - то значно менше за базу але теж може містити в собі кілька взаємозамінних речей. Туристична капсула (грубо кажучи 2 пари штанів, 3 футболки, черевики і вітрівка), святкова капсула (туфлі "човник", 2 сукні, болеро, шаль, клатч...) і т.д.
    Не зовсім таке, з того що перше нагуглила - то дитяче, але можемо уявити що то турстична капсула (тільки як для дорослого то трусів таки забагато буде:girl_haha:)

Може і базовий гардероб бути отак (картинка не моя, але мені дуже подобається :) )

То якраз яскраві кольори для м"якого кольоротипу зовнішності :girl_wink:
    Для яскравого кольоротипу кольори відповідно були б ще трохи яскравіші, для темного - частково темніші.
    І зверніть увагу при всій "кольоровості" цього гардеробу спокійно можна поєднати практично будь-який "низ" і "верх", бо всі ці кольори з однієї палітри - холодні і м"які :)

Останнє редагування: 27 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 6
  16. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Дуже гарно!
    Для своєї бази хочу оновити сумку, якраз думала про сірий колір

Мені треба оновити "домашню базу")), читай купити зручний спортивний, завжди на це шкода грошей, а на днях син сказав: "Мама, ти така гарна. Тільки деколи носиш не гарний одяг" :sad: Так що записую спортивний в список, старі-сіро-буро-неясно-які-светри викидаю геть

17. Jusi

Jusi Ловець емоцій

@Mansikat, я погоджуюсь з Вами на всі 1000%. Наприклад, така річ, як побачення. Це ж має бути окремий базовий гардероб для тих подій + мої стильні речі. Бо ж там зовсім інша мета одягу, хочеться дещо підкреслити, дещо прикрасити і т.д. І для цього мало одно-два плаття, там теж треба спідниць, блуз, жакетів і дальше по списку. Бо ж тих побачень може бути сотня, не будеш ходити на них в одному чи в двох платтях, і не вдінеш туди робочу спідницю, бо настрій уже буде не той. А ж хочеться бути на висоті :girl_blush2:

18. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Буду моніторити секонди) В р-ні В.Великого, рідко мені щось пристійне траплялось, може, треба частіше заходити. Глянула на сайті Марк кейн - класний гольфик, гарний склад, на знижці - поза 100 євриків-:girl_cray:

19. Akina

Не має. Трекінгові черевики і коктейльні сукні - це дійсно окрема тема і в повсякденному житті не використовуються, а от знайти що із бази можна вдягнути на побачення (доповнивши, наприклад, небазовими блискучою кофтинкою чи леопардовими босоніжками) - то вже цілком реально.
    Ну і настрій не в спідниці, а у нас в голові :)

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Jusi

Jusi Ловець емоцій