Басейни Львова і як в них навчитися плавати

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Грильяжка, 7 Червень 2009.

?

А ви вмієте плавати?

1. вмію, плаваю доволі часто

17,9%
  2. вмію, але плаваю рідко

44,1%
  3. не вмію, але вчуся

5,5%
  4. не вмію, але мрію навчитися

30,6%
  5. не вмію й не хочу вміти

1,8%
  1. Julietta

Julietta Member

Відповідь: Навчіть мене плавати

Навчать, якщо сама захочеш!
    2 роки тому я й одного басейну не могла проплисти-важко було, а тепер 1500 м брасом за одне заняття пропливаю. Навчив мене плавати тренер в басейні Динамо, там є група спеціальна де вчать плавати людей будь-якого віку. Якщо потрібна інфо-пишіть, буду рада допомогти.

2. zetta

zetta Well-Known Member

я тільки як сокира вмію..:girl_flag_of_truce:

3. Dolma

Dolma Well-Known Member

маю добру подругу... що я лише не робила - не навчила.
    вона, звісно, може триматись на воді і навіть трохи плисти, але поки під ногами чути дно... :)
    навчитись плавати нескладно, найважче побороти страх перед водою (швидше, глибиною). я от боюся висоти, мене то просто паралізує, я пробувала лазити по скелям, і може у мене би й вийшло, якби не той панічний страх перед висотою...
    тому у першу чергу потрібно позбутися страху перед водою, а далі - справа техніки, найкраще - піти в басейн.

4. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

Я теж не вмію і не хочу!!! Мої спроби нічим добрим для мене не закінчувались.

5. Муська

Муська Well-Known Member

Ой ,і для мене це питання було болюче десь три роки тому,глибше пояса боялась у воду зайти:girl_sad: ,а про то щоб ногами відірватись від дна ,то взагалі мовчу....:girl_crazy:
    Але мій ,тоді ще,хлопець зайнявся моїм навчанням. Потроху получалось. Потім почала ходити у Дельфін(але без коханого), і там вже сама вчилась. Яка ж радість у мене була ,коли плила сама трохи дальше ніж метр:girl_crazy:
    Але боязнь глибини нажаль залишилась,дальше буйків боюсь плавати.

6. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

дуже любила плавати
    але раз тонула і тепер боюсь глибини:girl_sad:

7. ZoloteSonechko

ZoloteSonechko New Member

в мене боязнь глибини, бо раз тонула ше в дитинстві. страх є і досі. мене мій так вчив плавати, шо тепер боюся коли він є десь біля мене. уявляєте. пливу я, та вже так шо дна ногами б точно не відчула. і тут він підпливає, шо я навіть його не бачила. і тягне мене за ноги вниз. це було жахливо.:girl_devil:

8. Natalia

Natalia Well-Known Member

Я навчилась за допомогою такого методу - на морі ( солена вода трошки підтримує), на глибині трохи вище колін, - занурилась в воду, практично лягла і почала імітувати рухи собаки в воді, так досить інтенсивно " барахталась" поки не відчула, що не доторкаюсь до дна і тримаюсь на воді. А це найважливіше - один раз відчути, а далі це вже питання часу на скільки вдосконалювати своє вміння. Я противник всяких викидань серед озера - так би я точно не навчилась плавати.
    А вже після цього я почала ходити на басейн, навчилась і кролем, і брасом, і батерфляєм. Це так класно - плавати. Я обожнюю це заняття!!!

9. Chereshka

Chereshka New Member

в нас в інституті заставили, ми мали здати 100 м, так я були лише перший курс, і повірили, що то точно тре то всі пішли в басейн, а він другий по кращості в нашому Тернополі, так та тренерша мала довгу палку і вчила. спочатку з спеціальними досками до середини пливли, щоб ногами навчились рухатись, потом вчились дихати, а потім вже руками, особливо вона багатьох палкою штуркала, хто кролем на спині дуже коліна нагору виставляв. Зато тепер хожу в басейн той плавати додатково, дуже помагає на спину.

10. Julietta

Julietta Member

Молодець!
    Плавати в басейні корисно тільки в тому випадку якщо вмієш. :girl_curtsey:В протилежному випадку можна наробити біди.:girl_sad: А якщо не вмієш - то варто навчитись. :girl_claping:Напевно єдиний вид фізичних вправ який дозволяє підтримувати форму майже усім м*язам. :girl_cool:Та й тим більше так приємно плавати :girl_in_love:

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Так, це точно.. Але ще б знайти час на то..:girl_in_dreams: Після басейну виходжу з таким гарним настроєм і з такою легкістю у тілі. Ніби й витрачається енергія під час плавання, але виходиш звідти ще з більшим зарядом енергії!!! Все, в віторок мушу піти на басейн:girl_cray: :girl_cray:, що б там не було!

12. ratiana

ratiana New Member

Дівчатка, вибачте, що не перечитала всіх Ваших попередніх дописів, але кортить як найшвидше написати! Може в когось є велике бажання раз або два рази в тиждень ходити плавати в Аквапак в обідню пору, але немає компанії!!!! Зголошуйтесь......

13. Halina

Halina Well-Known Member

Боюсь я страшенно плавати :girl_cray:. Ніхто навчити плавати не може мене. Звичайно, що до тренерів не ходила. Змісту іти немає, бо я така боягузка, що і у воду напевно не зайшла б.
    От як їдем на озеро, то я тільки з кругом і тільки до тої глибини, поки відчуваю дно.
    От приїжали родичі і ми пішли в аквапарк. То я з тою дошкою там ходила. А потім чоловік каже давай потримаю....:girl_cray: ото були крики :girl_cray:.
    Все більше не хочу! але в авквапарк хочу....:umbrage:

14. poputochka

poputochka Well-Known Member

В мене з плаванням завжди були проблеми,в дитинстві вчили по-різному, доки в дорослому віці на морі не навчилася сама.
    На воді так-сяк тримаюся, але страх глибини залишився - під ногами мусить бути дно ( правда - лише у відкритій водоймі - в басейні зажди можна схопитись за бортик, або за шнурок:girl_blum:).
    І не дай Боже, в обличчя хлюпне хвилька - все зразу на дно як сокира.

15. stira

stira New Member

Ніяк не можу перебороти свій страх до води, колись в дитинстві мала невдалий заплив, котрий майже не коштував мені життя. Тепер ну ніяк мені не вдається розслабитись і заново поплисти. Але надію маю...

16. meros

meros New Member

а я обожнюю плавати, та роблю це дуже рідко! :sad: а ще більше люблю ниряти!!!
    після плавання відчуваю легкість і одночасно виснаження, адже під час плавання працюють всі групи м'язів!
    зараз планую сина возити на плавання, але живемо за містом тому не знаю чи це реалізується!
    Може хтось ходить на плавання з маленькими дітьми (3рочки нам), як успіхи, берете інструктора?

17. Loyal

Loyal Well-Known Member

І я просто обожнюю плавати! Можу дуже довго плавати, лежати на воді. На швидкість не люблю плавати. Тобто пливу швидко, а потім просто лежу розслабляюсь. От ниряти не особливо вмію і маю з дитинства страх скакати з вишок в воду. Не знаю від чого він почався, але якось некомфортно мені. Ми як приїжджаємо на якесь глибоке озеро/кар"єр, то чоловік готовий мене до берега прив"язати, бо дуже люблю на глибині плавати :girl_haha:
    А як на катері плили, то мені здавалось, що мені безпечніше збоку плисти, ніж на борту сидіти :girl_crazy:
    Навчилась плавати в 6-7 років. Почала на нарукавниках і на морі, а по трошки і в прісній воді пішло. :girl_curtsey:

18. Julietta

Julietta Member

Ну тоді чому кажете, що ніхто, якщо навіть не спробували:girl_wink:

По-перше, тренери не кусаються, тому боятися їх не треба :girl_crazy:
    По-друге, у воді зовсім не страшно! Тим більше на початку на вас надягають жилет, і вам нічого боятися :girl_flag_of_truce:
    Тим більше в басейні купа народу :girl_bye: і до дна спокійно можна дістати ногами :girl_claping:, а коли плаваєте його ще й видно :girl_curtsey:
    Так що якщо хочете відчути весь кайф плавання і перебороти нарешті свій страх, то йдіть записуватись у групи з навчання цьому диву! :girl_in_love: І повірте, якщо ви справді цього захочете, то у вас все вийде! Просто треба повірити в себе, і, як це не дивно, перебороти лінь. Адже часто ми говоримо, що у нас нічого не вийде, бо просто лінуємося це спробувати. ЗА ЗДОРОВ*Я ПОТРІБНО БОРОТИСЯ! У першу чергу з СОБОЮ.:girl_bye2:

19. natalka-matias

natalka-matias Well-Known Member

Просто обожнюю плавати! це моя стихія і розрядка від стресів. після народження малого вперше куди я почала ходити "в світ"- був басейн. поверталась веселою і щасливою. і малого вчу плавати з малечку. він страшенно це любить. вилізти з ванни, без плачу, то для нього подвиг!!! сидить там до посиніння. Те саме з басейном.
    моя подруга шалено боялась плавати. то ходила зі мною в басейн, постояла в воді і вийшла. ми так поступово переборювали страх, коли вона нарешті довірилась мені і лягла на воді, а я її підтримувала, то ми записали її до тренера. і все вийшло!!!!! головне дуже захотіти!!!! тепер вона сама може проплисти декілька кіл, але я мушу плисти поруч, щоб її ніхто не зачепив, зразу панікує і йде на дно!!!
    ніколи не пізно!!!!!!!!! це шалений кайф !!!

20. Мамань

Мамань Well-Known Member

Той самий варіант і в мене - невдалий перший заплив ...у гірській річці, спинилася вдало об камені-каскади :) Спогади - глибоко в підсвідомості.
    А потім добрі люди пробували вчити і в басейнах (булькала з аквапаркової труби у воду 3 м глибини), і в озерах (тримали мене під водою 1 хв 15 с - не помогло), і в морях (сіль на мої 45 кг не діє)... А результат завжди один - сокира на дно :girl_sad: Може, в океані спробувати? :girl_crazy: