Балачки рукодільниць

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Балачки рукодільниць

Я думала над цим варіантом, але краще щось "сучасніше". Коліжанка в ті обереги не вірить, тому картинка має бути просто як прикраса на тему дому, сім*ї. А дизайн гарний))) Ну і правила для вишивання...:khomyak:

2. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Хто був на МК по ляльковому театру від Аграфки? Мені не вийшло піти, а дуже зацікавило!

3. Delikatna frukta

Delikatna frukta New Member

Не знаю, може не в той розділ пишу? Тоді скеруйте куди треба. В одному з рукодільних магазинів Південного побачила на вітрині оголошення. Ну не могла пройти спокійно повз. Розшукується власниця вишивки, яку було загублено на лавочці біля церкви на Південному 16 вересня 2012 р. Вишивка чоловічої сорочки в червоно-оранжево-зелених тонах. Допоможіть вишивці знайти свою власницю!

4. terezka

terezka котяка-вишивака

Зіткнулась з таким явищем, як вишивання дизайнів Діму, але без беку взагалі.
    Виявляється є рукодільниці які завзято так вишивають, мені то якось у голові не вкладається, бо бек то ж чи не 50% усього результату остаточного. Мені було б шкода часу, витраченого.
    А ще побачила варіанти постійної зміни тканини: це коли дизайн розрахований на 14-ку аїду, а його вишивають на 18-ці, змінюючи навіть кількість ниток у блендах. Теж того не розумію (ну ще з 14-ки на 16-ку перейти то одне)

5. Made in USSR

я коли вишивала орхідеї, то поки не вишила бек, каритна взагалі була якась незрозуміла...
    зміна тканини і ниток, напевно, робиться з точки зору економії, коли вишивається на тому, що збереглось ще від бабці, а нитки беруться шерстяні, ну то й що що на 2-3 тони відрізняються. як на мене, то краще вже підзбирати грошей і купити все як має бути, а не мудрувати і не знати що з того вийде в кінці, шкода часу і праці((
    не розумію я того вишивання заради вишивання.

6. terezka

terezka котяка-вишивака

та ні, мене вразило наступне: людина купляє набір, тоді змінює тканину на іншу (меншу-більшу, аїду на льон, на рівномірку з люрексом), нитки також іноді міняють на анкорівські і т.п.

і от зразок вишивки без беку:

стільки праці, часу - а результат дивний

7. Made in USSR

тоді взагалі дурня виходить... як в тому анекдоті: зробив кондуктору на зло, купив білет, а в поїзд не сів)))

8. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

До прикладу, я не люблю 14-ї аїди, вишивка на ній виглядає величезною, люблю замінювати на 16-ку чи на 18-ку. Це не робиться в ціях економії, а через величезний розмір картини на 14-й аїді.

В дімовський дизайнах бек відіграє основну роль. Дуже часто, відшита картина без беку не має вигляду, на вигляд - кольорова пляма.

9. Rona

Rona Мама-йожик

дівчата, підкажіть будь ласка де є у Львові магазини з виробами ручної роботи? (якісь прикраси на волосся хочу племінниці придбати)

10. Kirilla

Kirilla New Member

Дівчата, підкажіть, якщо занаєте)
    бувають у місті якісь виставки хендмейду, де можна реалізувати свої роботи)
    переїхали родиною з Рівного, там в мене була чарівна позитивна кампашка мамочок з якими ми ходили поспілкуватись та трохи заробити на хоббі)...не вистачає творчого спілкування наживо)

11. Dana K

Dana K Well-Known Member

Я щось не знала, де б то знайти таку темку "Маленькі радощі ":girl_dance:
    І "прилізла" сюди.
    Повертаюся у ряди вишивальниць :girl_yes2: Вчора ввечері, а точніше вночі, продовжила я свою сорочку після (увага) 2,5 років перерви:girl_smile:
    Вишила тільки маленьку часточку одної квітки, бо все таки зранку на роботу, але радості повні... що аж мусіла то написати.

12. SashaV

SashaV New Member

Я тоді теж не потрапила, але наскільки знаю-МК там поновлюються з новою силою та ідеями.

13. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

щось навіть не знала де писати:girl_blush2:
    тому тепер мені вдвічі "стрьомно":girl_crazy:
    я повернулась до скатертинки своєї, і знаєте що? я хвилин 5 не могла згадати як то закріпити нитку щоб кінчика не було, вже думала Імель телефонувати, але в вас ніч, хух розібралась, але то аж сумно
    ну все, я пішла вишивати, скууууучила:girl_tender:

14. simona

simona Well-Known Member

нічого страшного, всяке буває саме головне , що повернулась)))

15. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

І я повернулась. Точніше, я "повернулась" вже давно, потрохи вишивала, в ПБ особливо:)
    Вишила метрику для доні, ну і зараз вишиваю паралельно два процеси, свій "довгобуд" (не через те, що такий великий, а через те, що я ніяк його не закінчу...) кухонний (ДІМ. на салатовій канві, "середземноморський") і Богородицю з немовлям бісером (в сірих тонах). При нагоді пофоткаю....
    Правда за пару днів і ті процеси відкладу, бо до 27 грудня маю вишити чоловікові сорочку. То має бути подарунок на ДН, як думаєте встигну?
    Хоче на льоні такому невисвітленому, думаю, як то я маю то вишити....
    Пішла в тему про сорочки....

Останнє редагування: 6 Листопад 2013
  16. Made in USSR

я нині теж повитягала всі свої розпочаті процеси і сіла думати)) колись я собі казала що не починатиму нічого нового поки є якісь "хвости", наївна чукотска дєвушка)))
    наразі маю закінчити подушку дитині, сукню племінниці, гортензію ще не знаю кому. ну і закохалась в білий сервіз, здається ДІМівський.
    виникла в мене проблемка з органайзером нитковим. маю такий пластиковий від ДМЦ, але помітила що нитки там поскладані якось не дуже зручно. я їх посортувала більш менш по кольорах, а в кожній "ячейці" бобіни по порядку по номерах. але шукати не дуже зручно, тим більше що запаси ростуть. Хто як організовує собі ниточки?

17. Soledad

Soledad New Member

В мене ніяк руки не доходять великий органайзер купити, то всі нитки на бобінках в великій коробці.
    А ті, що потрібні під час процесу в маленькому окремо тримаю, щоб кожного разу всю коробку не переривати)

18. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Захотілося щось написати такому виключно "чукчє-чітатєлю", як я :)

Вітаю всіх рукодільниць з казковими зимніми святами і бажаю натхнення на весь наступний рік і нових шедеврів, створених власними руцями!

Підводила в голові підсумки мого рукодільного року і зрозуміла, що їх майже й нема, а шкода. Півтори картинки у відповідній темі, рушнички на кошички для малят, намальоване дерево на стіні та новорічні костюми. І що я цілий рік робила? Тре виправлятися, бо стільки всього хочеться зробити, але такими черепашачими темпами не встигну і до пенсії.

19. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

і я хочу привітати усіх рукодільниць та побажати міцного здоров’я у 2014-му, потрібну кількість часу на улюблене хоббі та нових шедеврів! :girl_in_love:

Ніка, дякую за допис та натхення й собі підвести символічні рукодільні підсумки року. Кумедно, та я навіть спочатку не змогла згадати, що я навитворяла в минулому році) та й навіть папки вишивка 2013 на ноуті не знайшла) є тільки 2012, 2011 та 2010)
    Довелось вишуковувати окремі фото процесів та дописи на посиденьках, тож підсумовую -
    Вікно мрії від Жанлін, колібрики та гібіскус від ДІМ, 2 метрики нам з мужем, монохромні орхідейки та монохромний коник (знимками цього вишитого добра поділилась у відповідних темках)
    Але окрім того, в процесі виявила, що декілька завершених робіт так і не дозазнимкувала – завершену нову вишиванку для Юстинки, нові мушлі від ДІМ, монохромне дерево зі совою і оформлену нову хатинку-мрію від ДІМ.
    Непорядок) Буду виправлятись, тож якнайшвидше зазнимкую і викладу фото.

Загалом геть скромні рукодільні здобутки, хотілось би щоб у 2014-му рукодільного часу було більше, бо натхення, запалу та планів маю о-го-го...

20. Oddly

Oddly Well-Known Member

І я вітаю всіх рукодільниць з Новим роком і бажаю нового натхнення на рукоділля!

Я раптом вирішила, що таки скучила за вишиванням і повертаюся.
    Попереглядала всі свої "скарби", а особливо незавершені процеси, більшості з яких якихось пару хрестиків бракує і ностальгія така мене взяла, що аж.

Коротше, завершила за 3 дні сорочку для мами. Ще би до кравчині дійти.
    І зараз активно дозакінчую вишиванку для тата.
    Таки одноманітні візерунки - то не зовсім моє.
    Але закінчу обов"язково, медитуючи.

Візьміть з мене обіцянку повиставляти фото вишивок.