Балачки рукодільниць

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Holly

Holly Moderator

Відповідь: Для вмілих ручок

Я теж колись думала, що в мене 2 руки ліві. Мене ніхто не вчив вишивати. Одна бабця вишивала тільки гладдю і померла коли мені було лише 5. Друга бабця і мама не вишивають зовсім. Мене ніхто не вчив. Першою вишивкою була велеикодня серветка, а потім .... скільки всього. Головне почати....

• Подобається Подобається x 2
  2. odree

odree Well-Known Member

та ото власне, що я вже пробувала :sad: але то було давно. тому думаю може б то ще раз
    а можна якось попросити той малюнок, але у більшому вигляді? як для чайників :xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Одрі, воно не складно, головне впевненість, що ви можете. ;)
    Мене жінки з родини вчили, але найкращим порадником виявився тато. Після його порад вишивання перестало бути для мене каторгою.
    Тільки я би радила почати із чогось простішого, бо масштабні роботи вимагають часу, аби ви часом не зневірилися по дорозі до фінішу. Знайдіть щось симпатичне маленьке для початку. Зробите одне невеличке, а там і до більших робіт перейдіть. Тут справа така, що апетит у процесі приходить. Головне почати не з гігантських кроків. ;) О, іще почитайте про те, як вишивати, основні поради початківцю, так би мовити, це теж допомагає.
    Успіху в починаннях!!! То велика приємність і заспокоєння. :clapping:
    Але... на форум мало часу тоді лишається. :no: :xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 4
  4. odree

odree Well-Known Member

все то воно так, але основний нюанс - тре щоб інтернет вимкнули :xaxa: :xaxa: :xaxa:
    спробую щось зробити, бо вже дуже ця картина сподобалася

5. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Вишивана сорочка

Дівчата, порадьте у кого можна замовити/купити вишиту сорочку для 2-х річного хлопчика?

Дуже хотіла сама вишити, але поки я вишию, то певно на другу дитину буде :)

6. Liliyah Romanova

ОФФТОП:
    УМООООООООО!!!!!!!!!! З ПОВЕРНЕННЯМ!!!!!!!!!!!!
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ!!!!

• Подобається Подобається x 8
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

Умо, офтоп, а друга дитина планується вже? :)) на гілці вагітних деякі пані по другому колу вагітні :)

Останнє редагування модератором: 12 Травень 2009
  8. карапуз

карапуз Well-Known Member

І я пооффтоплю
    Ума,дуже рада Вас тут бачити.Я,коли побачила,що у цій гілці останній допис від Вас,то не повірила своїм очам.
    Повертайтесь,ми сумуємо!:)
    Пи.Си.Лілю ,прошу вибачення.Не стрималась...

• Подобається Подобається x 5
  9. Liliyah Romanova

Та чого вибачатися? Я така сама. ;) :xaxa::xaxa::xaxa:
    То ж УМА!!!! :clapping::clapping::clapping:

• Подобається Подобається x 1
  10. Ума

Ума Super Moderator

Дівчата, обіцяти не буду що буду регулярно писати, бо дуже важко далась мені розлука з форумом і тепер такої залежності не хочу :) (я все рівно часто читала) Але час від часу відвідуватиму (по секрету: маю плани на форум Вернісаж ;))

Олю, переглянула пару дописів старих коліжанок і колєг по першій мальоті і аж тішуся за них :) Молодці Ви! А Коза взагалі-то мала мене попередити, щоб знову разом з пузами ходити... а нє... я ще вагаюся- думки є, але мій Фій - то дитина з високими потребами - йому тільки маму давай, то боюся що вдвох невглежу ще і не хочу ще його мамської гіперопіки обділяти - може за рік знову заколобкуюсь :) як Бог дасть :)

п.с. А приватно киньте контакти по сорочкам. Дякую

п.п.с. прошу вибачення за офф (я так зрозуміла, що нарешті спільноту виховали щодо оффтопів, молодці! ) А я ще й виявилося модератором залишилася, то аж не знаю, що за приклад подаю! Вибачайте! :)

п.п.п.с. БОЖЕ, та що то я так стримано!!!! ВИ СОБІ НЕ УЯВЛЯЄТЕ, ЯКА Я РАДА ВАС ВСІХ БАЧИТИ, ЧИТАТИ І ПИСАТИ!!!!

• Подобається Подобається x 12
  11. Liliyah Romanova

Умо, вертайтеся! Посиденьки цілком інші, ніж ЛФ, повірте мені, котра часто тут пересиджує, коли ЛФ знудить. ;)
    А щодо оффтопу, то я потім почищу. :ninja:
    О, ото вже зовсім інша справа!!!! :clapping::clapping::clapping:

12. Ума

Ума Super Moderator

Коби Вам тоді сили, здоров"я і наснаги не вистачило то всьо перенести, розрулити і тп. То я б на ЛФ не писала, бо домовленості тре виконувати :) А так цілком інша справа - якраз САМЕ ТЕ, що пасує для мене декретної :)

РІСПЕКТ ВАМ!!!

п.с. я тут теж вишивкою стала зловживати ;)

13. Liliyah Romanova

А знимки робіт покажете? ;)

14. Ума

Ума Super Moderator

ну а як же!! Якраз для того, щоб мене троха в дупу штурхали і я закінчила роботу, бо то все тільки попочинаю і потім всьо.. лєнтяйка :ninja:

15. simona

simona Well-Known Member

Відповідь: Запитання щодо розділу

я вмію вишивати стандартним хрестиком. Але бачу в гілці дівчата називають такі назви хрестиків і інших видів вишивання. Я в тому гублюся. Де можна почерпнути доступну і зрозумілу літературу по видах вишивання. Дякую

16. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: Схеми для вишивання

Дівчата. мене якось коліжанка попросила їй якийсь гарний захід сонця на вишивку знайти. і ведмедиків тедді.. або намалювати.
    Оскільки у вишиванні я мало тямлю (вишивати вмію але через поганий зір того не роблю), то вирішила то якось обійти. Я у фотошопі зберегла зображення, потім створила новий документ вдвічі більший від попереднього зображення, перенесла туди зображення і розтягнула його по териметру і застосувала фільтр Кольорової плитки. Пікселі утворили гарні чотирикутнички, які можна рахувати і по яких вишивати. Потім трішки стилізувала зображення підтягнувши його по кольорах і все. Якщо хочете то можу крока написати. В мене вийшло шось таке (шоправда то шойно робила і нащвидкоруч... мештики я б зробила тому чідіку троха інакшими)

17. Liliyah Romanova

Відповідь: Схеми для вишивання

Для таких речей є спеціяльні програмки. Там можна задавати приблизну кількість кольорів, та ще й номери ниток воно зразу видає. Не знаю, чи варто тим у фотошопі бавитися. Нитки можна не підібрати добре, а тоді абракадабра вийде. :confused:

• Подобається Подобається x 3
  18. Liliyah Romanova

Відповідь: Я займаюсь рукоділлям: питання, поради, обговорення

Розкажіть мені про хом'яків. Бачила на російськомовних форумах рукоділля, що говорять про хом'яків, але ніяк не могла зрозуміти, чому саме ці тваринки й звідки таке взялося. Поясніть мені особливості сленгу будь ласка.
    О, і ще багети також. Для мене то французька булка, а там - рамка, я так розумію? Чи зле розумію?

19. Анута

Анута Well-Known Member

хомяк - це така тваринка, яка все тащить додому, за пазуху, треба чи не треба і ніяк спинитись не може :) а у вишиванні - ми хомячимо схеми різні, як тільки побачимо, нитки, тканини і т.д. і потім насолоджуємось переглядаючи свої хомячі запаси ))))))))))))))))))))))

а багет - це рамка, оформлення.
    Багетна майстерня (багетка) це там де вам за ваші гроші дуже гарно натягнуть і оформлять готову роботу. Зазвичай у них великий вибір рамок, паспарту, скла :)

• Подобається Подобається x 5
  20. Liliyah Romanova

Про хом'яків - супер! Тепер теж себе вважатиму хом'яком. Ще би! З моїми запасами... :lol:
    А от багет - це цікаво, бо французи так свою булку називають.

• Подобається Подобається x 4