Балачки рукодільниць

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Daisy

Daisy Well-Known Member

Відповідь: Балачки рукодільниць

Флізелін я маю (кілька метрів), синтепон знаю де купити і не треба їхати до Нью Йорку( до мене ближче):girl_wink:

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Тільки я зараз прихворіла трохи. У мене все в грудях горить і шкварчить. Як онто у Проні - «Я думала що це у вас в груді шкварчить а це шкварчала ваша сігарєтка.»:girl_haha:

3. Анютка

Анютка Well-Known Member

Відповідаю на питання з карми, щодо великодньої серветочки. Нажаль, схемки я не знайшла, використовую ту, що є на вернісажі, хтось з дівчат викладав. Частину перевела у PM, а решта колупаю так))) Признаюсь відверто, не до кінця ще вивчила програмку і ліньки було:girl_blush2:
    , вирішила, що краще ніж відмічати кожну позначку, буду "сліпати" над графікою:d64:

Але вишивається легко і швидко) Підказала мені Вишиваночка, що є у нас така темка, тож зараз зазнимкую і виставлю, що вже ми з донею навишивали:d25:

4. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: ОФФТОП рукодільниць на нерукодільні теми

реакція дівок на свічечки була очікувана :) Єдине що в ході розмови і перед тим як подарувати свічечки я перейменувала "дружбу" в "успіх" :girl_haha: Так більше підходило дівчатам :girl_claping:

А я готую собі в дорогу невеличкий процесик і ото думаю: 1) вишити собі білизняну торбинку чи 2) вишити метрику племінничці з баляринкою? (а то скоро вже буде не актуально, малій через місяць три рочки) і що скажете?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я за метрику з баляринкою! Собі ще з торбинкою встигнеш. ;)

6. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Дивіться, що нарила
    [​IMG] [​IMG]
    ніхто до клематисів пари не хоче?

Останнє редагування: 16 Лютий 2011
  7. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Я вже їх вздовж і впоперек оглянула :) Ота друга по розміру не підходить, хіба вирівнювати за рахунок оформлення. А першої розмірів не пам"ятаю.

8. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

а сильно не підходить? може поміняти тканину на більший/менший каунт....

9. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Дівчата, а хто чув шо про нитки аврора 120? Так називаються вони в мому новому наборі.

10. Ума

Ума Super Moderator

більшість, звичайно порадила вишивати метрику, бо торбу встигну все. Але в торбі є велика перевага- там всього один колір і знайома, майже на пам"ять, схема :) А це дуже зручно в літаку - бо ножиць брати не можна (голку теж, але її на рентгені не видно :)) ну і нема як притулити схему. Тому в дорогу беру вишивати торбу і метрику :girl_flag_of_truce: До речі, думаю почну метрику, щоб менше ниток з собою волочити, як присіла... то пів Кукусі вишила :girl_tender:. зараз покажу у відповідній гілці

11. Мар'яся

Дівчата, а хтось колись мав справу з розкроюванням тканини? Маю питання: тканина трохи тягнеться в ширину. Як правильно мені викроїти деталь, щоб при зшиванні (вручну) не скосило?

12. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Розкладаєш тканину на столі, зігнуту вдвоє по повздовжній нитці (зігнуту - якщо деталі має бути дві, а якщо викрійка симетрична, то лекало кладеш на згин) . Далі, притримуючи лекало, приколюєш булавками, обводиш крейдою/маркером по лекалу. Тоді ножицями (бажано великими і гострими) вирізаєш, притримуючи лівою рукою тканину. Ні в якому разі не вирізай "в повітрі", бо потягнеться.

13. Мар'яся

тобто якщо в мене всіх деталей по дві (детальки не симетричні), то я маю складати навпіл тканину і одночасно викроювати дві деталі, щоб вони були однакові? Мати рідна, буду пробувати.. Як вийде, то покажу що то з того вийшло

14. Olena-m

Так. Але якщо тобі зручніше викроювати окремо, то можеш і так, тільки треба другу деталь відмальовувати в дзеркальному положенні.
    Якщо будеш складати тканину, то складай лицем до лиця. І не забудь залишити припуски на шви.
    Ще одне: визнач, де в тканині повздовжня нитка (де менше тягнеться), це буде лінія згину і довжина деталі. Хоча можна кроїти і по косій, залежить від задуму.
    Успіхів тобі ;) .

15. Мар'яся

Викроїти - я викроїла, ніби не скосило і не потягнулось. вийшло так, що готова деталь тягнеться в ширину, правильно? Кроїла дві деталі разом - так виявилось зручніше, ніж по одній.

16. Olena-m

Правильно.

17. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

"Списала" у Фіяни ідею слухати аудіокнижки під час вишивання
    і от дослуховую вже третю за останні два тижні
    причому на одну тематику - про сім"ю Миколи ІІ.
    перша була про Распутіна, потім мемуари наставника цісаревича, а тепер емуари фрейліни імератриці Анни Вирубової

так от, що пише Вирубова
    що Олександра Федорівна багато часу приділяла рукоділлю. особливо вечорами, і дочки теж були навчені

особливо О.Ф. дивувало те, чому рукоділлям не займаються селянки/міщанки і навіть робила спробу відкривати щось типу Рукодільних центрів, де можна було начати дівчат різним ремеслам, але ідея не прижилася

так що маємо таке собі царське хоббі :girl_tender:

18. Holly

Holly Moderator

Теж так роблю. Тільки от я вишиваю тоді, коли Оленка вже спить, Яринка вкладаєть. Тому слухаємо ми казочки. Вже козу-дерезу напам"ять знаю:xaxa:

Хто шив пахнючі мішечки, що всередину клали і де то купити?

Останнє редагування модератором: 22 Лютий 2011
  19. Анута

Анута Well-Known Member

20. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

а я то думаю, чому я завжди про прибирання та нудне рутинне домашнє господарство говорю -
    "нє царскоє ето дєло" :girl_nea::girl_crazy:
    то всьо через хоббі! :girl_haha:

а я дуже хочу виговоритись - мій поточний процес супроводжується підвищеним вмістом адреналіну в крові :connie_pull-pigtail
    справа в тому, що я не зовсім дружу з метричними розрахунками і ножицями, - відрізала собі (і не тільки собі :girl_blush2:) трохи замалий шмат канви - тепер вишиваю і заспокоюю себе - країв достатньо і проблем з оформленням не буде :girl_in_dreams:

Завтра собі роздрукую і десь на видному місці повішаю приказку -
    "сім разів відмір і один раз відріж"
    може на майбутнє допоможе ...