Балачки рукодільниць

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Відповідь: Для вмілих ручок

Те що я виклала вище просто дуже сподобалося. Для мене вже таке поки неактуальне:sad:, а тут більшість дівчаток тільки-но стали мамами або збираються:clapping:. Ходю-бродю в віртуальному світі, збираю що сподобалося, а потім не можу дати цьому раду. Вишивати картини, так це цікаво, але куди їх потім дівати:confused:? Вишила повесні одну панельку з метеликами так і лежить випрана, випрасувана, а далі діло не йде. Тому вишиваю(з цього року) більш практичні речі чоловіку сорочку, донці сорочку, в планах рушник і чоловіча льняна вишиванка. А ще я вя'жу спицями і гачком:8:. В попередніх дописах викладала фотки.

Ой:o, аж соромно стало:o так себе навихваляла:o, вибачайте, але то все правда.

• Подобається Подобається x 8
  2. Kristin_Daae

Kristin_Daae Well-Known Member

Як куди дівати?! В раму та на стінку! В сучасних інтерьерах дуже актуально. Найкраще, звичайно, оформляти в багетці, тоді взагалі - дуже стильно та професійно виходить :y:.

3. левиця

левиця Well-Known Member

Як це куди дівати? Ви що? А дарувати рідним і близьким людям на Дні народження. Це ж така краса!!! Чому як дарують картини, то це люкс, а вишивки хіба гірші? Десь місяць тому була у Львові на "Вернісажі". Так там невелика вишита картинка з обрисами немовляти коштувала 400 ГРН!!!!! Ви уявляєте! А тут така краса і кажете немає де діти, Ну це вже не серйозно.:y:

4. Jolka

Jolka Well-Known Member

Дівчата, а хто би взязвся зв'язати на замовлення бірет? :) - гачком чи на спицях (але ліпше гачком)... Відгукніться, будь ласка!

5. mamatu

mamatu Well-Known Member

якщо ніхто інший не зголоситься, може візьмусь я.
    Але Галинка, напевно б взялась, бо я маю зара багато роботи.
    Пишіть в ПП, якщо ніхто не візьметься.

6. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

Тутука, а можна вас запитати? я все мріяла вишити тло до годинника, але технічно не знала як то робиться :sad: як вибирається форма вишивки, і, коли вишивка вже готова, то як притулити її до годинника? поділіться досвідом, якщо не складно:)

• Подобається Подобається x 1
  7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я спочатку вишивала годинник, а вже потім підбирала корпус (схемки круглих годинників мають такий розмір, що підібрати оправу нескладно). Взагалі-то технічними роботами займався мій чоловік, але нічого особливо складного там нема. Корпус годинника потрібно розібрати, зняти стрілки. на циферблат кріпиться двосторонній скотч, а вже на нього - вишивку, там де вісь під стрілки, потрібно розсунути нитки, це легко. Якщо зовні залишається незашита область, можна приховати її декоративним шнуром чи мереживом. Потім ставимо на місце стрілки і збираємо годинник. Нам довелося по кругу вкласти шнурок, тому що виявилось, що для стрілок залишилось замало висоти, щоб вільно рухатись.
    Той годинник, що з трояндами, робили трошки по-іншому. Рамку і паспарту замовляли у багетній майстерні, механізм та стрілки брали із звичайного годинника (кріпили до картонного дна). В принципі, його могли скласти вже в майстерні, але я ще мала наклеїти перлинки, тому доводили все самі. На жаль, це задоволення не з дешевих. :sad:

Останнє редагування: 20 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 3
  8. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

УРАААААААААААААААААААА!!!!!!:clapping:дякую-дякую-дякую!!!
    в мене є шикарна книжечка з схемою тла для годинника з трояндами макінтоша :) там вишивка, але я думаю чи може бісером вишити? чи не буде затяжко для годинника бісер?
    ...і буде в мене авторський годинник в стилі арт нуво :) закохана в цей напрям в мистецтві ще з раннього дитинства :)просто тоді не знала як воно зветься :) до речі маю схемки для вишивок робіт Альфонса Мухи, можу поділитись якщо когось цікавить, бо така краса має рятувати світ:)

• Подобається Подобається x 5
  9. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Думаю, затяжко не буде. Двосторонній скотч все витримає... Хіба що товщина годинника підведе, але у крайньому випадку багетна майстерня допоможе ;)

10. mamatu

mamatu Well-Known Member

Дякую!
    А у тебе все росте, звідки треба. Я в"язати навчилась, коли життя примусило: були настільки бідні, що не мала, за що дитині шапки на зиму купити. Тож розпустила свій старий светр, взяла в мами спиці - "і вперед, із піснею"! :xaxa: а потім ще й трохи заробляла на цьому. :)
    А взагалі мені подобається в"язати: заспокоює, впорядковує думки... просто приємно з нитками мати справу, бо вони такі м"якеньки та затишні.:)
    Зараз в"яжу чергового светра чоловікові.

• Подобається Подобається x 18
  11. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Я впринципі в'язати вмію, але тільки таке - там шалик, і все. Я щось нерозумію як можна зв'язати светер чи шапку, а шкарпетки то взагалі.....

• Подобається Подобається x 2
  12. mamatu

mamatu Well-Known Member

Є такий вираз (рос.): "Голь на выдумку богата". Це коли тобі "півень дзьобне...", то одразу знаходиться і талант, і вміння. :xaxa::xaxa::xaxa:
    зараз справді простіше шкарпетки купити, а колись я мала старі нитки й не мала грошей - то навчилась їх в"язати. Те, що я в"яжу зараз - то вже заради задоволення. Малому виходить швиденько, бо маленьки нозі, а Маргаритці, бо теж собі захотіла "ручної роботи".
    Якщо дуже хочете, можна якось "вечорниці" влаштувати: навчу вас шкарпетки в"язати, або шапки. :)

13. Lika

Lika Member

Дівчаточка! Не підкажете якоїсь ссилки, як валяти пряжу, а то вчора купила спеціальну пряжу для валяння, почала її валяти, а у мене ніц не виходить:sad:

14. Gala

Gala Well-Known Member

Я така сама,вмію тільки набрати петлі,в"язати лицеві і виворітні.Тільки шарфік і вмію.Завжди захоплююсь умілочками які вміють вязати.МОЛОДЦІ!

15. Юстуся

Юстуся Well-Known Member

Дівчата привіт!Я новенька.Розказала про Вас Галинка і я теж захотіла!Я дуже люблю вишивку хрестиком,особливо картини.
    Дуже зацікавив декупаж.Де можна придбати клей і лак?Кришка унітазу дуже гарна!:shy:

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

а картинки нам покажете?

17. Юстуся

Юстуся Well-Known Member

Свої картинки покажу обовязково! Тільки трохи з тим розберусь.
    Я в інтернет-магазині бачила все для декупажу.Ви щось замовляєте чи купуєте у Львові?:)

18. молекула

молекула Well-Known Member

Останнім часом загорілась ідеєю в'язання шпицями, але жодної літератури по цьому у мене немає...Колись давним давно пробувала, але все позабула здається...Може хтось поділиться, де можна почерпнутиінформацію про в'язання, але для починаючих в тому ділі..буду ДУЖЕ вдячна!
    З книгами то трохи важко, бо перебуваю не в Ураїні....

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

супер картинки!! А де ви їх оформляєте? це з наборів вишивка?

20. mayscream

mayscream Well-Known Member

Класс!!!Дівчатка,ви такі майстрині))А я вирішила спробувати мило варити в домашніх умовах всяке цікаве))Може хтось вже пробував,то діліться порадами з новачком!!!