Багетні майстерні Львова

Discussion in 'Рукодільна порадня' started by Ума, May 18, 2009.

1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: Багетні майстерні Львова

Подивилась, як і обіцяла, на рахунок провисання. Всі картинки ок, а Цьотка провисла:girl_cray: Може справа в майстрові? Люда, а твоя Пані в капелюсі як - все добре?

2. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Щодня проходжу біля цієї картини багато раз, не придивлялася, але здалека все ок. Сьогодні обов"язково подивлюся ближче:) Ірусь, а може вистав фото, як виглядає це провисання.
    Раджу усім хто буде оформляти картини, які перевантажені додатковими елементами, майстрові звертати увагу щоб добре закріпив, щоб не прийшлося переробляти.
    Іра, може занеси в майстерню щоб підправили, я вважаю, що вони мали б це зробити щей безкоштовно щоб зберегти своє добре ім"я.

3. Esma

Esma Member

Моя Цьотка вже теж оформлена...і впрововж 2-х днів після оформлення по периметру відстало паспарту. Я передзвонила в багетку, вони відповіли, що по іншому не вийде, оскільки вони розширяли багет для того щоб квіти не були прим'яті на капелюшку. Запропропували переробити, але якимсь засобом (клеєм напевно) дуже сильним що потім я вже цю вишивку ніяк не зможу переробити...
    Я залишила без змін, але мені то так очі ріже. Що порадите?

Про провисання ще нічого не скажу, 2 тижні лише пройшло після оформлення.

4. Xomka

Xomka Well-Known Member

Я не сфотографувала... Власне в багатьох місцях просто ніби повідставала тканина від тієї основи на яку мала би бути натягнута. Здалеку все нормально, але коли підійти впритул - то це видно зразу. Певно то через бісер і квіти - вишивка вийшла важкою. У мене від паспарту не видно чи відстало, бо всередину давала штапік, тому з цим все ок. Поки не буду заносити на переробку, бо трохи проблема з транспортуванням, адже картина в іншому місті. Та й власне хто детально не приглядається, нічого такого не помічає, може якось згодом тато сам перенатягне...

5. kitka

kitka Well-Known Member

Я також. І тепер зрозуміла, про що йшла мова: на "Парижанці" роздивилася випуклості. Помітно, якщо стати на відстані півметра і придивлятися, а так - не видно, бо антиблікове скло трохи розмиває чіткість зображення. На межі з паспарту все нормально. Спробую сфотографувати, але не впевнена, що буде добре видно.
    Я не знаю, чи то по тій причині в тебе так. Бо в мене провисло місце, де абсолютно нічого не вишито, гола тканина:confused:.

6. Ума

Ума Super Moderator

ага. тепер і я второпала що то за провисання. Я коли оформила панянку з конем. то при певному освітленні (то тільки зранку було помітно. бо сонце так світило) де був підпис, тканина була випукла, так ніби не приставала до того скотчу. Мене то страшенно дратувало, а так як мені ще й оформлення не сподобалось, то я занесла переробити і сказала, що в певному місці видно, що тканина відходить від картону. але як я з майстром не придивлялися - того не було видно в майстерні. Коли переробляли, то і той гандж поправили. інші оформлення переглянула, то ніде нічого не помітила.

певно то буває недуже якісний скотч

7. octavia

octavia Well-Known Member

А видите не в мене однієї така проблема! Напевне грошове дерево важке за купюр ,як і цьотка за стрічок і це проявилось дуже швидко.Якщо на інших роботах оформлених в Епіцентрі цього не було так різко помітно то дерево зразу кидається в очі.Особливо це помітно коли висить багато робіт з провисанням ( бачила таке на вистаці в Палаці на Петрушевича) вони зразу вирізняються від решти .Непевне були однієї вишивальниці і оформлялись в одному місці. А вперше провисання картин я помітила в магазині на Водогінній подивувалась навіть не розуміла що то таке, а чере рік вже мала таку проблему майже зі всіма картинами з Епіцентру!:girl_cray:

8. irinkakosiv

irinkakosiv Member

колись давно, коли ще не було інтернету і вся інформація черпалася з друкованих видань, я прочитала в одному журналі ( не пам"ятаю якому ), що вишивку правильно оформляти без скла. Там було багато аргументів за , але зводилося все до того, що це картина ручної роботи, а їх під скло не ховають. Вишивку порівнювали із мальованими картинами, які ніхто не оформляє під скло. Пам"ятаю тоді ці аргументи мене переконали і свою першу вишивку я оформила без скла. Справді, вона виглядала якось живіше, але скоро я відвезла її в багетку і додала скло, бо моє серце не витримало би того , щоб так просто стирати пилюку з вишивки чи розбирати її і прати.Відтоді всі свої картини оформляю під скло , навіть не сумніваюся, бо я занадто їх люблю.

і в мене було таке.Але я помітила , що провисли тільки картини з однієї багетки, а ті що я оформляла в іншій вже по 2-3 роки і нічого.

9. Ассоль

Ассоль Dreams come true

В якомусь із номерів "Вышиваю крестиком" були поради від багетного майстра. Так от, він казав, що правильно натягувати вишивку тільки способом натягування тканини за допомогою ниток, - ніякого скотчу чи клею.
    А ще:

Мені от цікаво, чи є у нас багетки, котрі натягують вишивку отим першим способом?

Last edited: Jan 13, 2011
  10. irinkakosiv

irinkakosiv Member

Є у нас такі багетки, але вони не хочуть так натягувати, бо то довго для них. Мій образ Ісус і 12 апостолів натягнутий саме так, бо вишитий гобеленним швом і дуже вже його перекосило, то іншого виходу в них не було, а так натягують ( навіть не натягують , а просто клеять) на скотч, клей,... і вперед ( таке враження склалося в мене).

Картини, натягнуті нитками ніколи не провиснуть, чим би вони не були вишиті ( стрічки, стрази,...).

11. Juliasia

Juliasia Member

А я свою Богородицю оформила у крамниці біля ц.Анни. Ще місяць тому, але не мала часу написати. Завтра сфоткаю і виставлю у "готові роботи". Оформленням я задоволена, все зробили дуже акуратно. Продавчиня майстра хвалила, казала, що він дуже ретельно підходить до справи і його роботи не провисають. Я вдома роботу розібрала на частини, бо було цікаво подивитись як же цю роботу кріплять. Так от - кріплять на скотч, а потім ще по периметру степлерять, але так рясно, що точно не провисне. Я б мабуть тих скоб разів в 5 менше дала. Але майстру напевно видніше. Правда вибір багетів там бідненький як на мене.

12. cydulkina

cydulkina Member

А я всі свої картинки оформляю в ТСМ в Палаці мистецтв, так мені подобається :) А ще особливо тим, що там дуже акуратно все роблять і вибір в них великий. Якось пішла в майстерню через дорогу, то там таке жахливе обслуговування і вибір ніякий, так що я повернулася назад в ТСМ. Правда ціни там трохи кусючі, там мені здається, ну але я в інших не робила, то не знаю, може, то всюди такі... принаймі в тій майстерні через дорогу такі самі були.

13. Xomka

Xomka Well-Known Member

Це ви про Клейнод говорите, що обслуговування у них жахливе і ціни кусючі??? Жодного разу не зауважила:girl_cool: Я теж ходила з Клейноду у ТСМ за паспарту, вони один з одним співпрацюють, то можна вибрати паспарту чи багет в ТСМ, а майстер в Клейноді все зробить:girl_wink: З акуратністю теж все впорядку.
    Серед усіх багеток, де я була, жахливе обслуговування зустрічала тільки в Епіцентрі:girl_devil:

14. LudmilaP

До останнього моменту теж так думала, але оформили мені серію каву, чай кривувато:girl_devil: Погоджуюся, що тканина була м"яка, але таку ж на Голубовича натягнули ідеально.
    В Клейноді цього разу схалявили:girl_nea:

15. Xomka

Xomka Well-Known Member

Люда, а хто оформляв, Юра чи Гриць? І забула тебе запитати про твою цьоцю - все-таки з нею все нормально, не провисла?

16. silvia

silvia Well-Known Member

У мене коліжанка зі старенькими вишивками поїхала до Епіцентру. Вишивки старого плану, після прання по периметру залишились мітки від ржавих цвяшків, але все одно хотіла оформити як є. В результаті, дамочка накричала, шо то таке старе вона принесла, що там іржа, йдіть поперіть і все таке в її стилі. Приїхала вона в офіс вся в сльозах та з зіпсованим настроєм та нервами. Сказала, що ноги її там не буде. ЖАль, що представники Епіцентру цього не читають.

17. LudmilaP

Не знаю який майстер, але чотири картини мені оформляли більше двох тижнів
    Ніби ні, в мене з самого початку, в місці, де вишивалося стрічками було об"ємно, але я так думаю, що це через прогягування стрічки з виворотньої сторони

18. Анютка

Анютка Well-Known Member

я в Епіцентрі оформляла 3 картини, правда оформляв Саша, то добре все зробив, певно повезло мені, що на ту жіночку не попала,ненавиджу таке обслуговуння!!!! таке враження, що вони тобі роблять страшенну послугу!!!

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

В мене Дама провисла навіть в тих місцях де просто тканина, так як Кітка колись писала, тобто виходить що скотч повідставав, а іншої натяжки там нема - от і не тримається. Мені оформляв Юра, а тобі значить Гриць, бо я здала на наступний тиждень після тебе. Візьму на замітку.
    Напевно пташок своїх занесу на Голубовича - тканинка там специфічна, хочу щоб все було добре.

20. LudmilaP

Я не знаю хто з них Юра, а хто Гриць;) Треба буде поближче познайомитися:xaxa: