Багатодітна сім'я - коли їх більше ніж нас

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Лютий 2010.

1. Dobra

Dobra Well-Known Member

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

Сама постановка питання суперечлива.
    Так дико виглядає також і одна дитина, недоглянута і без батьківської уваги.
    Якщо хтось має душевні сили і змогу забезпечити мінімальний побут великій кількості дітей - я тільки радію і пишаюсь такими людьми.

2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Можливо, і так...це була своєрідна школа виживання. Коли найменший син почав хворіти астмою, задихатися, то всі брати, щоб його витягти разом записалися на секцію боксу. Він викарабкався завдяки спорту... Один за всіх і всі за одного. З одного боку, це найміцніша підтримка, яка тільки може бути. А з іншого...Дійсно, постійно рахувати кількість вареників...пампухів...постійно чекати, коли ж мама прийде з роботи, вночі, і принесе щось поїсти...
    Але знаєте, це тільки мої думки. Я від них жодного разу не чула, що вони шкодують про щось...про не таке, як у всіх дитинство...Всі ці історії вони розповідають з радістю, гумором і гордістю, що було важко, але вони вистояли, вижили у ті важкі часи! Признаюся, ніколи в житті я не бачила, щоб такі дружні брати були. 7 братів і одна сестричка. Як гноми і Білосніжка. Сестичка у них справжня леді, за спогадами мого швагра вона усім їм обіцяла купити морозиво, якщо вони погодяться піти з нею в театр. А коли виходили з трамваю, то також обіцяла щось купити, аби тільки їй ручку подали, допомогли вийти. Привчала бути маленькими джентельменами, а не тільки боксерами.
    Можна багато думати про те, як важко їм саменьким, тільки з мамою, без тата, було...Рідні у них більше немає...Не було кому допомогти. Але я дивлюся на них зараз , і просто впевнена, що без такої долі вони б такими не стали.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Зорянівонько, саме тому кожен є на своєму місці. Кожен несе в житті такі хрести, які може нести. І нагороджений кожен за своє.

Останнє редагування: 7 Липень 2011
  4. Dobra

Dobra Well-Known Member

5. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ненормальними бувають не сім"ї, а люди ))
    Знаю дві сім"ї, де цього року народилося по третій дитині. Дітиська - чудові, батьки - надзвичайно приємні, достаток, чим теж не варто легковажити, - є, батьки, при тому, що багато працюють, від дітей не відмахуються, займаються ними, цікавляться їх життям. І буде класно, як в тих сім"ях з"являться і четверті. і сьомі, і ...надцяті діти, і всі так само турбуватимуться одне про одного, старші придумуватимуть молодшим імена, ходитимуть всі разом в неділю до церкви, а потім бавитимуться в футбол і топтатимуть морозиво :)
    Знаю і кілька не настільки райдужних сімей. Одна моя знайома є в такій родині старшою дочкою. Не хоче і чути про власних дітей, плаче, що не мала дитинства і юності, бачила тільки брудні памперси і сопливі носи. Молодші брати-сестри теж не надто щасливі - мами вони не мали ні в особі тітки, що їх народила, ні в особі дівчиська, що проти власної волі мусило ними займатися.
    Деякі люди чомусь дуже люблять легковажити тим, що дається від природи - а що може бути природніше за дітонародження? А відповідальності, усвідомлення того, що приводиш на світ нове життя, того, що батьківство - то, хоч і приємна, але щоденна і каторжна праця, без вихідних і відпусток - як не було, так і нема. А страждають діти :sad:

6. kljysochka

kljysochka New Member

бо фірмові лахи, марципани і дорогі цяці минають, і про них не згадуєш потім, а брати- сестри, твої рідні душі, це одне з найдорожчого, шо може дати вам мама! це ваша підтримка, розрада, друг і ...ше купа всього на ціле життя!
    може на початку я трохи перегнула, але сенс пойнятний. і звичайно ж я про адекватних матерів( не бомжів, пиячок, наркашів і т.д.) але я за те,щоб діток було купка:girl_tender: лиш би здоров"я мами позволяло. хоча і тут нюансів багато, нажаль:sad: на роботі як зреалізуватись, коли з декрету в декрет? якщо виховання дітей вам більше до душі ніж ненависна робота, то одне, а коли робота вам до душі, тоді як? в мене це питання актуальне, бо плануємо третю лялю, але коли???6 років в декреті( в сумі, бо зараз сиджу з донею, їй 1,6р, а якщо родити третю, то декрет подовжится), а тоді шо я пам"ятатиму і вартуватиму за 7 років перерви? дилема.. ну, як Бог дасть, хоча такі сім"ї мені гріють душу:girl_tender:

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на мене, мама - це також професія. Правда, плата за неї нематеріяльна, але дуже цінна.

8. Holly

Holly Moderator

Багатодітна сім"я - це класно. От сьогодні порахували, чоловікова бабця має 10 правнуків. В неї було 10 дітей. Так гарно дивитись коли на свята приїжджає велика родина - діти, внуки, правнуки. Так, було бабці тяжко виховавати, поставити на ноги, але тепер має "плату" за це

9. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

недавно слухала книгу Ашера Кушніра "основні принципи виховання дітей", він там чудово озвучив аналогічну думку. Не буду пробувати повторити дослівно, перекажу:

Останнє редагування: 7 Липень 2011
  10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Якось на майстер-класі Юрій Логуш (голова Крафту) сказав - найголовніше це те, що дітей в сім'Ї повинно бути багато (розповідав про своїх 4х). Чомусь тоді запам'яталася дуже та фраза. Я взагалі думаю що усілякі там виправдання типу - нема грошей, нема де жити і т.д. лише такі собі "відмазки" для самозаспокоєння.
    Ну і для роздумів. В людей похилого віку запитували - про що вони найбільше шкодують що не зробили за прожите життя, і що б зробили якби у них був шанс повернутися назад? 98!!! % відповіли - народили би більше дітей.

11. Velana

Velana Member

погоджуюсь 100% на днях їхали з малечею в маршрутці - людей багато - немає де сісти.. тут жіночка похилого віку хоче нам місце уступити ,я кажу сидіть бо нам недалечко їхати - так вона запропонувала малого посадити на ручки до себе - малий погодився.. і вона каже який чемний хлопчик, і хвалить його.. питає мене скільки діток є? та кажу один поки... вона: моя вам порада - народжуйте ще, не для себе, для нього (синочка)... і знаєте, єдине про що шкодую буду шкодувати перед смертю, що не народила ще дітей.. і чуть не заплакала...
    я завжди питаю - а звідки ти знаєш чи буде в тебе та квартира і гроші через 2-10 років... нічого не відповідають:)

12. Leila

Leila Well-Known Member

В кожного свій досвід. Я вже колись казала що моя свекруха дуже боїться щоб я часом не народила 3-тю дитину. Вона сама третя дитина, яку мама народила в 39 років. стосунки з братами в неї погані, вони на 17 і 15 років від неї старші. В підлітковому віці вона вже весь час бавива своїх племінників. Озлоблена на дітей як мені здається, от для неї багатодітна сім"я це точно дико. Сама вона народила тільки одну дитину. Коли я народила меншу, Стасіку було тільки 1рік і 9 міс. вона весь час повторювала що я жорстоко поступила перед своєю дитиною, що я багато йому не встигла дати, а тут вже друга дитина. Я б ще колись і на третю наважилася б, але не з такою підтримкою як є в мене, бо ще й чоловіка мама накручує що не треба ще дітей, бо цих що є на ноги мусимо поставити.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

цьогоріч у моїх знайомих народився третій синочок, причому батьки там далеко не юні, а старші сини уже школу закінчили (-ють) ( вони погодки). Живуть всі у невеликій зйомній квартирі. Але треба бачити, з якою любов ю старші брати дивляться на малого карапуза у візку, як вони по черзі з тим візочком гуляють... Такі сучасні гарні юнаки і такий маленький "колобочок" у блакитному комбінезончику...

14. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

багато написано про багатодітних і акцент чомусь на третій дитині, невже три аж ТАК багато?;)
    нам теж батьки пробували закинути "тепер для старшого дитинство закінчилося", через рік погляди змінилися, а зараз тільки й чую "але ж їм добре вдвох". Зрештою, все що мені не подобалося, я легко пропускала повз вуха;)

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ну до теперішнього часу ( у дусі останніх десятиріч) три дитини - це вже справді вважалося багато. На щастя, зараз таких родин все більше.Ось навіть сьогодні зустріла свою колишню сусідку : перша дитинка у неї народилася тоді, коли і я стала мамою- 7 років тому, через три роки народилася дівчинка, а ось зараз вона гуляє знову з візочком і маленьким синочком.

16. misss

misss New Member

Ми з чоловіком плануємо 4-ох діток, але про це ще ранувато, напевне, говорити, бо чекаємо зараз лише першого малюка.
    Вважаємо, що якщо Господь дає дитину, то значить і дасть все на дитину.
    У мене в сім'ї 3-є дітей. Я середуща. Від старшої сестри я молодша на 3 роки, а от братик молодший від мене на 10,5 роки, а від сестри, відповідно, на 13,5 роки. Коли дізналися, що у нас буде братик, то нашому щастю не було меж. Зараз усі його успіхи, усі невдачі переживаємо разом. Я їх дуже сильно люблю і різниця у віці для мене зовсім не помітна. Я думаю, що ніколи не пізно народжувати, яка б не була різниця у віці між дітьми.

17. kljysochka

kljysochka New Member

між мною і моїми двома старшими сестрами різниця 16 і 18 років! бавили мене всі! рідніших і ближчих людей для мене не існує! і, відповідно

для них теж. маю плимінниць на 6, 8 і 9 років молодших. сестри мені ближчі, хоча з племінницями в мене дуже добрі і теплі стосунки:)

---------- Додано в 12:32 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

просто зараз це питання багато хто приміряє на себе, а серед форумлянок небагато мають більше двох:) ну я так зорієнтувалась...

18. Borodinka

Borodinka Well-Known Member

Давно вже розумію, що негативний стереотип багатодітної родини - планова робота масмедіа!!! Ідемо ми сім"єю на морі з пляжа на базу, а за нами іде пара (десь з вигляду по 30 років), чоловік щось сказав жінці, на що вона дуже обурено і голосно почала відповідати, що це не нормально, такі родини за своєю природою суїцидальні, он скільки пишуть в газетах, як мати дітей повбивала, а потім і себе за ними... Словом, наш приклад сімейного щастя її геть не переконав! Ми собі з чоловіком, звичайно, посміялися-пожартували, але загалом це дійсно проблема!!! Я неодноразово чула від знайомих щось на кшталт: "Хіба ви багатодітна родина?! У вас же все добре?!"
    Здається, вже настав час для соціальної реклами "Діти - це нормально".

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я завжди була в захваті від багатодітних сімей, мені подобається дитячий сміх, коли вони дружно бавляться, в негараздах старші заступаються за менших, ростуть разом.
    Моя мама - сама багатодітна. Одна без чоловіка, будучи інвалідом виростила нас трьох, допомогла стати на ноги, виняньчила чотирьох і допомагає бавити п"ятого внука. Можливо тому зараз вона не сприймає багатодітні родини. Вважає що то не варто. Твердить, що для мене однієї дитини вистачить, і більше мені нізя. Відать вона перенаситилась. Не хоче більше внуків.
    А сьогодні прийшла до мене хворої (лежу з температурою, голову підняти не можу), і розказує, як була в центрі і бачила там родину: тато, мама і троє дітей. І такі ті батьки висохші, і такі ті діти худюсінькі, і такі ті ніжки, як патички. І шо толку, що за батьки обнявшись ідуть, і що в них любов, якщо діти голодні і худі...Каже: певне і Ромчик такий буде, ти ж його недогодовуєш. І натяки, що дітей мені більше не можна. Все. Ноу коментс. Тут мою нервову систему знову почало клинити. Для неї багатодітна родина - дико, і я з то не переборю...

20. kati

kati Well-Known Member

а нашо переборювати? Ну то її думка, ви ж впринципі в мами згоди з чоловіком не питатимете скількох діток вам народжувати.