Багатодітна сім'я - коли їх більше ніж нас

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Лютий 2010.

1. Oddly

Oddly Well-Known Member

Посвідчення батьків банатодітної сім'ї не означає автоматичні пільги.
    Це типу констатація факту.

Пільги оформляються окремо (я так розумію, за бажанням).

Я думаю, хто потребує, той і оформляє.

2. Holly

Holly Moderator

Ох, напишу про наболіле.
    І ніби троє і двоє дітей то невелика різниця, насправді вона є.
    Мене так нервує, що багато людей вважає, що поява третьої дитини знааачно спрощує життя мамі. Тобто мама прям не помічає тієїї третьої дитини. Навчився ходити в рік на горщик - то він дивився на сестричок і навчився, навчився одягатись, сам їсть, то все на сесртичок дивився. Або "та тобі добре, Ярина в тебе велика, допомагає".
    Так і хочеться сказати, то родіть собі друге-третє і побачите, як вам стане легко. Чомусь ніхто не думає як важко, коли хворіють усі троє одночасно. Важко коли одного треба забрати із школи, інших двох із садків, завести на гуртки, погуляти з трьома і т.д. Про фінансову сторону взагалі мовчу. Похід на піцу, в парк атракціонів, в розважальний центр потребує не мало коштів. Чомусь всі тільки бачать веселу картинку, де діти усі разом бавляться, а мама цілий день проводить так як їй хочеться.

• Погоджуюся Погоджуюся x 18
    • Подобається Подобається x 10
  3. Siania

Siania Love Life

Але це краще ніж співчувають, ні? :girl_smile:
    Мовчання золото в ідеалі - та все ж, у Вашій ситуації більше позитиву. Уявіть собі як, якби Вам казали: "Бідненька, аж троє дітей, з ними неможливо справитись, ми тобі співчуваємо! Ти взагалі встигаєш в душ сходити, а фінанси, мабуть чоловік працює цілодобово?"

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 1
  4. Holly

Holly Moderator

То думки в голос) Я просто не звикла жалітись. Знаю, що за мене мою роботу ніхто не зробить та й по всьому. Але коли часом спілкуюсь з іншими мами, то вічно стогнуть, які вони змучені і як їм тяжко. І це при тому що одній дитині 3-4 роки, а другій до року. І ті старші діти переважно усі в садочках, а менші в обід сплять по 2-3 години. І от часто інші мами (переважно з однією дитиною) не розуміють, чому я не можу через день ходити на піцу чи у веселий вулик)

• Подобається Подобається x 2
  5. Женічка

Женічка Well-Known Member

Я куди не гляну, все частіше й частіше люди мають трьох діток. Це вже далеко не рідкість. І в моій уяві це не багатодітність зовсім.
    У сім'і Настіноі однокласниці 5 діток. Це так :) це багатодітність :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  6. Holly

Holly Moderator

Для мене багатодітність це 5 і більше дітей. Але коли 1-2 дітей то одне, аколи троє то вже зовсім інше. Хоч дітей всього на 1 більше

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Женічка

Женічка Well-Known Member

Я цілком згідна. На всі 100 %.
    Недавно наткнулась на фрагмент серіі "Друзів".
    Приходить до кав'ярні Фібин брат з трвйняшками своіми. Малі поснули, а він починає жаль виливати.
    - Розумієш Фібі, іх троє. От якби іх двоє було, я б справився. А так одного в одну руку спіймав, другого в другу, дивишся, а третій вже летить на тебе і, щоб зупинити його, я вже рук не маю".
    Я сміялась, певно, на весь будинок. Одне речення, а все життя, як на долоні :):):)

• Подобається Подобається x 11
    • Смішно Смішно x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • мімімі мімімі x 2
  8. Holly

Holly Moderator

ага, тільки це розуміють лише ті, хто має трьох і більше)

• Подобається Подобається x 3
  9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

та ну, то вони просто провокують тебе, щоб ти почала жалітись і вони зрозуміли, що їм краще :)
    типовий вампіризм, не ведись!
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2016 ---

• Подобається Подобається x 8
    • Смішно Смішно x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

А з трьома, ще веселіше, повірте нюанси є і з 1 дитиною, головне, знати, що ми хочемо в житті чи в дітей? Діти, то наше продовження життя, чим більше дітей, тим довше наше життя. Головне правильно розставити всі пріоритети.

11. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

В свіжому "Експресі" є стаття про мати-героїню, яка поставила рекорд: 39-річна жінка Юлія Герич народила за останні 19 років 15 дітей - 11 хлопчиків і 4 дівчаток.
    Абсолютний рекорд швидкості народжень

Встановила 39-річна Юлія Герич із села Добрянське Тячівського району. Вона народила... п'ятнадцять дітей за останні дев'ятнадцять років - 11 хлопчиків та 4 дівчат!
    У Закарпатті знаходиться єдиний у світі памятник листоноші - у селі Туря Ремети, Перечинського району.Жительница Закарпатья установила рекорд по тому, как быстро можно рожать детей
    У інтерв"ю каже що держава зовсім не спішить допомагати, на харчування все закупляють мішками, торбами, мають тримати худобу. Старші пару дітей працюють на заробітках, менші допомагають по господарству. Каже, що ніколи не їздила на відпочинок, зате щороку "відпочиває в роддомі":girl_yes2:. Звичайно, діти і готовність їх народжувати це прекрасно, але яке ж то треба мати здоров"я щоб так народжувати:girl_in_dreams:, і як вона з чоловіком планувала це, якщо то все так дорого і непросто:girl_in_dreams:. Може вони мають такі переконання (релігійні чи ще щось), ось тут про них ще детальніше
    Перекладач Google
    І про ставлення різних держав до багатодітних:

Останнє редагування: 23 Січень 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я б на їхньому місці не розрахоувала ні а яку допомогу від держави.
    І що то там Америці за виплати на дітей? Перший раз чую.
    Мг, довгенько вона своїх дітей грудьми годувала - по кілька місяців))

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  13. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

я теж про це подумала

• Смішно Смішно x 2
  14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

То вони себе так заспокоюють ( в сусіда трава зеленіша ). Є ще такі, які роблять великі очі і питають "Де ви їх стільки взяли?!". Ржу, коли це питають таксисти, здоровенні мужики.

Останнє редагування: 17 Лютий 2016
  15. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Я оце собі придумала що хочу чотирьох. Але порічок не хочу, принаймні не зараз. Хочу відпочити від вагітності і насолодитись малечею сповна. І собою, може б на роботу вийти між декретами...Ех, плани, плани, подивимось що з того вийде.
    але до такого дітомарафону я явно не готова, ні-ні-ні)))

• мімімі мімімі x 1
  16. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

ага)) тут друга вагітність - і вилізли всі болячки, які ще й не можна зараз лікувати...
    У моєї директорки (не української національності) 13 дітей, і зараз в очікуванні 14-ї. На час народження малюків їде закордон, а через місяці 2-3 знову майже кожного дня на роботі)

17. Supernatural

@mazepynka нічого собі шустра в вас начальниця) А як вона виглядає, як її здоров"я? Напевно помічників має, раз активно щодня працює:girl_smile:

18. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Вона сама по собі кругленька, але доглянута завжди) про здоров"я не знаю - ніколи не коментує ні свій стан, ні самопочуття. Няньок, хатніх робітниць не має, - старші дівчатка, ті, що вдома, то все й роблять - готують, прибирають, за меншими доглядають... Зараз біля неї семеро дітей, інші (старші) закордоном на навчанні - з 15-16р відправляють їх - і там вони й живуть вже.

19. Supernatural

напевно така її "політика" - пошвидше відправити дитину "на свої хліба". А чоловік її їх забезпечує, ну не може ж він будучи батьком стількох дітей не допомагати? До речі, я не хотіла б мати дітей і потім думати куди їз пошвидше "сплавити", навпаки, звикла щоб дитина при мені. Особливо важливий той час підлітковий, навіть не знаю чи відпустила дтину у 15 років жити за кордон (та є такі, і нічого, правда моя дитина ще малентька). Ну і сумніваюсь що старшим аж так подобається бути постійно няньками. То імхо, звичайно.

Останнє редагування: 18 Лютий 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

З трьох місяців доглядають?