Багатодітна сім'я - коли їх більше ніж нас

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Лютий 2010.

1. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

"багаті дітьми"

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Точно ламає стереотипи? А стереотип "віддай дитину в садок/школу - буде тобі легше" вже відмінили?
    Психологічно дитині до 3-3,5 років (залежно від дитини) потрібна мама. Поки діти з мамою, їх виховує мама, коли вони починають ходили в інституції різні, там уже виховує суспільство.
    Я не намагаюся нікого ні в чому переконати, я констатую факт.
    Хай та мама спробує все робити й чудово виглядати, не віддаючи дітей у садок, лишаючи на няню тощо, тоді я погоджуся, що супермама, а так - цілком звична схема, як для нашого суспільства (незалежно від держави й материків).
    Ламання стереотипів - це не вигляд мами, це те, що вона робить. Ламання стереотипів - це робити інакше, не так як усі.
    З її (мами) відсутності. Дати в садок - це не додати своєї уваги. Це факт.
    Можна говорити про те, що та мама для дітей робить у той час, що вони мають завдяки тому, що вона працює чи що вона ще інше робить у час, коли вони в садку, і то добре, добре для неї. Можна сказати й те, що вона потому тим дітям компенсує свою відсутність. І дивлячись із нашої перспективи, перспективи таких самих молодих мамів, як і та мама, то все в порядку. І можна говорити про те, що якби не садок, та мама були би загнана, нервова, а нащо дітям така мама. Можна і про це говорити. На захист мами в суспільстві придумано дуже багато. І недаремно саме для неї то придумано. І це про щось свідчить. Про те, що задумуємося тоді, коли вже пізно.
    От коли пізніше в цієї мами вже внуки є і вона підійде до доньки й скаже, що колись не додала їй уваги, бо треба було працювати тощо, а може ще й перепросить за це, сльозу пустить, і не одну... тоді зрозуміється, про що мова.
    Ну от вредна я. Не вмію змовчати на те, що мене разить. :)

3. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

quote=jalla;1827499]А з чого ви взяли що мама діткам чогось не додала/не додає. З зачіски і марафету, чи як...))[/quote]
    з часу, який діти проводять без мами.
    П.С. Поки збиарался відповісти, бачу, Ліля вже все розписала. )

4. Людок

Людок New Member

Лілю, а чим няня краще для дитини, ніж садок?
    питаю, чесно, без сарказму.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

6. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Думаю, що хоча б індивідуальним підходом, а не ,,поїли-попісяли-спати,,

7. Liliyah Romanova

Я не протиставила няню й садок, я між ними поставила знак дорівнює. Якщо йдеться про щоденне залишання дитини. Але загалом Брі правильно підмітила, що підхід зовсім інший, бо няню підбирають ретельніше за садок.
    Більше того, Дарко ходив у садок, і в групу продовженого дня, бо я працювала.
    Я не маю схильності називати чорне білим, якщо те чорне мене теж стосується. :) Або як я ще люблю казати, гріх не перестає бути гріхом, якщо я його зробила. (Прошу не думати, що я віддавання дитини в садок чи школу називаю гріхом, або що називаю гріхом те, що мама йде на роботу при малих дітках. Це лише аналогія, аби пояснити мій спосіб мислення й бачення речей.)

Підкреслю, що я не засуджую мамів, бо зразу така думка виникає, оскільки в жінок є схильність приміряти все на себе зразу. Я говорю про ситуацію, про те, що не треба чорне називати білим і навпаки.
    Позитив можна знайти в кожній ситуації, але деякі речі є незмінні, і до того ж невиправні з перспективи часу.
    Я знаю, як пошкодило Даркові те, що він пішов у садок зарано, хоча й був готовий до садка психологічно. І знаю, як пошкодило Натуськові те, що мені довелося піти на роботу, і якийсь час він лишався з нянями. І знаю, як то все нашкодило мені. І я не схильна то все ідеалізувати чи оправдовувати. Так, тоді чоловік не мав роботи, так, ми би опинилися на вулиці, бо іншого доходу, крім моєї роботи, не було, так, я ревіла мало не кожен день, що та робота мені в печінках і я не хочу туди йти. Що то все міняє? Воно не міняє факту, що мене не було біля моєї дитини, коли я була потрібна.

8. bobryha

bobryha Well-Known Member

то виходить камінь в город кожної форумлянки, чия дитина ходить в садок

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

10. Liliyah Romanova

То вже від форумлянок залежить і їхніх городів.
    Хтось може про ситуацію говорити, хтось не може.

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

:) з приводу того, що дай "в школу - буде легше" - такого не чула. про садок - чула.
    виправдовуватись, що я дала Дми в садочок випадково і шкодую - не буду, бо і не випадково і я не шкодую. За тих 4 години, що його нема вдома - не особливо легше. Але як для кожної мами, яка є зовсім без підстраховки інших дорослих, мені важливо навіть потенційно мати місце, де на пару годин пристроїти дитину. За наш "садочковий стаж" такі ситуації були, тож я рада, що правильно зорганізувала це все. Ну а вже по факту ходіння в садочок нам всім сподобалось, тож 4 години в день Дми там проводить з радістю.
    так само ніяких каменів в городи форумлянок - матерів "несадочкових" дітей.

12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

і я милуюсь такими картинами. КАжу свому сину, коли він каже..а що, і у мене будуть діти??? А я відповідаю...щоб дав Бог не менше трьох!!!! А особливо люблю близнюків..так хочу близнюків собі...але то мрії

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

14. Liliyah Romanova

Перечитала перший допис теми й вирішила вам розказати, які вавки люди мають у голові по цей бік земної кулі.
    Я знайома з багатьма мамами, які мають 3-7 діток, навіть знаю одну з 12-ма, але ми з нею не є близькі, просто перетинаємося в щоденному житті часом.
    Так от із розмов з тими мамами, а також із коментарів, які лишають люди на блогах кількох із них, я довідалася, що тут мамів, які виховують дітей удома, не віддають їх у садочки та школи, і мають тих дітей більше, ніж двоє, вважають трутнями, тягарем на шиї в суспільства, а навіть тягарем на "тілі планети", бо через таких мамів, які "бездумно народжують як якісь кролики", наша Земля вже перенаселена й скоро взагалі буде зруйнована. Отаке буває. Звичайно, щодня вони з таким не стикаються, але доволі часто, що про це говорять і шукають порад, як на це реагувати, точніше не реагувати.

15. bobryha

bobryha Well-Known Member

між іншим в мене , не садочкова дитина... :girl_blum: хоча вважаю що садочок після 3-х років, хоча б на пів дня- має масу плюсів для розвитку дитини... але це- вибір кожної мами. і когось засуджувати в такій ситуації- дурість.
    А стосовно тої мами, про яку говорила Жанна- я теж дуже захоплююсь жінками які все встигають і при цьому не заганяються. Я наприклад, людина, як би то сказати.... неорганізована... і могла б встигнути все і навіть більше, якщо б менше в неті посиділа, чи перед телевізором, чи всякою фігньою непотрібною не страдала... От допустим гуляю я з дитиною і бачу інших мам, одні доглянуті, намальовані, зачесані... а інші нехлюйні, як попало вбрані... і причина не в тому що останні більше часу приділять дітям, однозначно...

16. Liliyah Romanova

Для когось то неважливо, а хтось не вийде з хати, поки не наведе марафет, як на концерт чи офіційну вечерю. То ж не від дітей, їх відсутності чи присутності залежить. І не від організованості жінки.

17. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Згідна.
    А може, просто деякі мами не бачать нічого страшного в тому, аби на прогулянку з дитиною не вивбиратися, як на бал. Я сама така, ага-ага))

18. Liliyah Romanova

А ще буває, що жінка в повному марафеті, макіяжі, з укладкою, бо щось її гризе, бо це така маска, яка дозволяє виходити у світ, не показуючи, що на душі, і та щоденна маска є просто необхідною, бо без неї ну ніяк. Суджу по тих, кого знаю, що так дійсно є. Різне ж буває.
    Серед моїх коліжанок більшість малюються лише на особливі рандки зі своїми чоловіками, а на щодень - просто акуратний вигляд, але не повний марафет, навіть якщо працюють.

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

ой, ну мама мамі не рівня
    окрім власне
    чи організованості, є ще багато факторів і обставин, що на то впливають
    яко різні діти по здоровю і темпераменту, різна кількість уваги, яку вимагає до себе чоловік, наявність чи відсутність помічників і тд.

п.с. я думаю для деяких мам намарафетитись то принципово, типу "от я мама, але файно виглядаю"
    ну або так як в декретній відпустці зменшується кількість вилазок "при марафеті" і хочеться себе прикрасити якось...

20. Liliyah Romanova

Одна наша форумлянка в себе на фейсбуці виклала дуже класний мотиватор. Красу треба в дім нести, а не з дому. Тобто виглядати вдома так, аби не соромно було людям показатися. Мені та думка дуже сподобалася.
    Усміхнуло. :xaxa: