Автоштраф

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Panadolka, 5 Березень 2009.

1. Дана

Дана Well-Known Member

Відповідь: Автоштраф

По логіці ви праві, а по закону ви є власником авто і відповідаєте за автомобіль, і якщо ви довірили правом керувати авто іншій людині то і берете на себе ризики повязані з цим.(така думка ДАЇ)

• Подобається Подобається x 2
  2. kati

kati Well-Known Member

тобто якщо на машині був зкоєний злочин , за кермом якої був не власник а інший водій, відповідальність всерівно несе власник?

3. Дана

Дана Well-Known Member

Були випадки коли водії утікали з місяця скоєння злочину, і гайці приходили додому до власника а той потім дуже довго доказував що він не винен, і за кермом була інша людина......

• Подобається Подобається x 1
  4. Дана

Дана Well-Known Member

Є варіан відзиву(чи ануляції) довіреності, оплати штрафу власником і позову до водія про відшкодування збитків( то якщо треба зняти арешт з машини)

5. карапуз

карапуз Well-Known Member

Одне точно-поки штраф не буде сплачено,машина буде під арештом.Якщо водій підписав протокол порушення,то які тепер претензії.Нехай би не підписував,сказав,що не згідний зі штрафом і хоче оскаржити у суді.:girl_in_dreams:

6. kati

kati Well-Known Member

та все зрозуміло, але по факту на яких пдставах суд може стягнути суму саме з власника? може хтось знає де можна прочитати про такий закон?

так водій і немає претензій.... він безробітній, стягувати гроші нема з чого...майна також немає....

Я от все хочу дочитатись десь з юрид. точки чи можуть ті кошти стягнути з власника і згідно якого закону.

7. карапуз

Катя,його гаїшники зупинили чи "Візір" зафіксував порушення ?

8. kati

kati Well-Known Member

і гаїшники і візир зловив:)....мені от реально цікаво доколупатись до істини, що ж в такому випадку може бути....бо якась плутана ситуція...з порушника нема чого взяти, а з власника на яких підставах можуть стягнути борг...

9. карапуз

Ну,якщо власник машини,є власником машини не тільки на папері,то він напевне захоче повернути свою машину і сплатить борг,а якщо це лише формальність ,то думаю власник тут ні до чого.Але, то я сама так вумнічаю,а ,насправді ,певне все по іншому буде :girl_in_dreams:.

10. kati

kati Well-Known Member

власник є власником лише на папері....Короче то треба аби хтось з юристів розтлумачив:))

11. Аліса

Аліса Well-Known Member

У мене знайома брала на прокат авто, отримала штраф за неправильну парковку, але зараз не можуть розібратися хто його буде платити, вона відмовляється. От дійсно, цікаво, а як же з авто, які беруть на прокат, там теж винен за всі порушення водія власник авто чи там якось по законодавству особливі умови для такого виду комерційної діяльності?

12. kati

kati Well-Known Member

ну це тупо...якщо водій скоїв наприклад наїзд на чужому авто, потім що теж власнику відповідати? Одна справа якщо водій порушник має оф. дохід-тоді напевне можуть стягнути суму боргу без йогот згоди... а от якщо водій безробітній, та й ще лишився без роботи з вини держави

13. Ольоля

Ольоля Мамуся Дарусі)

Вперше чую про арешт автомобіля за несплату, про невидачу талону техогляду та подвоєння штрафу чула. Kati. а чим керувались при арешті транспорту, на якийсь нормативний акт були посилання?

14. Аліса

Аліса Well-Known Member

Я думаю, якщо на місці Дтп чи порушення затримано водія авто, то він і відповідає, але ініша ситуація, коли авто втікає з місця ДТп і просто записують номера, тоді йди доведи хто був за кермом.

15. kati

kati Well-Known Member

пысля того як прийшла квитанці на сплату штраіфу,там дається певний час його сплатити...а потім накладають арешт на машину....
    таке протокол ДАЇ

Все таки схиляюсь до думки що гроші нема з кого стягувати....єдина проблема може бути у майбутньому при відчудженні цього авто

16. Аліса

Аліса Well-Known Member

Щось мене геть налякали, я теж вперше чую про арешт авто за несплату штрафу, після 14 днів несплати, штраф по-моєму подвоюється. Це ж звичайне адміністративне порушення, це вже авто має бути в розшуку чи порушення має бути ого-го яке, щоб арешт наклали. По-ідеї, потім передають справу у виконавчу службу, яка вже займається таким боржником чи я вже геть заплуталася? У мене брат на моїй авто теж порушив, але все в порядку, штраф прийшов на його імя, хоча власник авто - я.

17. Ольоля

Ольоля Мамуся Дарусі)

Відносно протоколу-водій підписав(визнав) штраф, зрозуміла, але що за документ регламентує арешт авто за несплату , от що цікаво...Спробую завтра в юристів вияснити.
    От ніби щось знайшла в інеті, але про арешти і т.д. не бачу:girl_in_dreams:
    http://ut.kiev.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=352&Itemid=1
    http://ut.kiev.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=353&Itemid=1

...чи це інфо застаріле...:girl_sad:

18. kati

kati Well-Known Member

правильно, через 14 днів штраф пдвоюється...потім справу предають в викон. службу яка і накладає арешт на авто при несплаті боргу.

19. Annette

Annette Well-Known Member

Я нещодавно репортаж бачила про нововведення у ДАІ, а саме арешт авто при несплаті штрафів. Але, по-моєму, там був ліміт - від 10 несплачених штрафів вилучають авто. Потім його продають, гасять суму штрафів , а решту вертають власнику:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 1
  20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Коли ми беремо авто в прокат то складається договір в якому всі ці питання передбачені. Платить порушник, вони ще якусь-там суму блокують на картці для страховки.