Автодорожні знаки та зміна напрямків руху

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Solomi, 27 Грудень 2010.

1. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: Автодорожні знаки!

Так, я вже заплуталась...
    А якщо стрілки були б зелені, то що, хіба б дозволяли їхати на червоний сигнал світлофору при відсутності перешкоди ??? Бо я так розумію, що тільки в тому випадку, якби були встановлені на рівні чероної секції.

2. Rostok

Rostok Well-Known Member

в правила не заглядала, але по старій пам`яті знаю, що зелені стрілки вішають тільки на рівні червоного світла і ТІЛЬКИ з правом повороту на право... Ще бачила, що прямо , але точно не наліво.
    Можливо щось змінилось

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

не думаю, таки прямо і направо, наліво, виглядає абсурдно (але я спершу чомусь подумала, що в нас можливо все :) )

4. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

з ПДР за 2013 рік
    я так розумію, що може бути й наліво (за умови, вказаної підкресленим текстом)

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

ну такого, в принципі, бути не може. Тому я й "зависла" під ти мсвітлофором (думала, що стрілка зелена і ніяк не могла допетрати, яке її призначення), але дівчата вже пояснили, що вона насправді чорна, тому все ОК :)
    Але маю ще питання: а нащо та чорна стрілка, якщо на секціях світлофору вказано дозволений напрям руху і знак вроді теж висить про напрям руху по смугах?

5. SoLana

SoLana Well-Known Member

Я тоже про це подумала. Цікаво, чи на жовтій секції світлофору вказаний напрям, якщо ні, то тоді, я підозрюю, що ті стрілки для того, щоб, коли несправні світлофори і постійно мигаюче жовте (вночі для прикладу) тоді ці стрілки і показують, куди їхати.

6. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В даному випадку добре, що вони там висять. Коли в кожну сторону по дві-три смуги часом автобус чи вантажівка заступить знак, а в корку розмітки не видно. Для такого випадку ті таблички - дуже доречні.

7. Rostok

Rostok Well-Known Member

ну та, якщо рух односторонній. Фішка, в тому, щоб не пересікати зустрічну.
    а так, щоб вже точно ))))
    бо,
    виходячи з приоретитів після несправного світлофора

8. Rostok

Rostok Well-Known Member

Відповідь: Автодорожні знаки та зміна напрямків руху

вчора перед самим носом вліпили "цеглу" на вул. Тобілевича, як їхати на Вокзал..
    особисто мені не зручно, бо треба об'їзджати кусок дороги, але це забезпечує менший потік машин на кільце..

9. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Не знаю, чи то назавжди, але змінено режим роботи світлофора на перехресті Виговського і Любінської. Тепер на вул. Виговського зелене світло включається одночасно для зустрічних автомобілів і при повороті доводиться пропускати. Раніше зелене світло було окремо для напрямку з Південного і на Південний. Не знаю, чи добре пояснила. Мораль - уважно і чітко дотримуємось ПДР при поворотах!

10. Rostok

Rostok Well-Known Member

пару днів тому чула інфу по ЛХ, що вони не справні..

11. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Вчора працювали нормально, просто у іншому режимі.

12. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Якось я не зрозуміла нових знаків на вулиці Короленка. Там ніби-то у вихідні та святкові дні з 8 ранку і до 5 вечора не можна їхати нагору, тобто з Личаківської на Лисенка. ЧОМУ? Бо там церква московського патріархату чи чому???? Якось в ступор мене ті нові знаки ввели... Бо дуже часто користуюсь тим проїздом...

13. Marmulyadka

Помітила недавно на Виговського перед перехрестям з Любінською попередження про нові дорожні знаки, а самих знаків щось не помітила... Що там змінилося? Поміняли головну дорогу чи що? Бо всі рази, що там їздила, був справний світлофор і я якось не помічала, де головна, а де другорядна. Інших знаків (окрім пішохідних переходів там нема...)

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Режим роботи світлофора змінюється залежно від часу доби:girl_wink: Правда, попередження повісили десь тижні через два після того, як почали практикувати зміни.

15. Marmulyadka

Ясненько. А я заглядаю-заглядаю за новими знаками і не бачу... :) Їжджу там тільки зранку, то мені та зміна режиму не помітна.

16. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відать, бо там постійно купа машин припаркована (до церкви, весілля і т.д.) і проїхати нереально. Але з досвілу, класти всі хотіли на той знак, а купа народу його просто не бачить, і валить тобі по зустрічній в лоб

Sent from my GT-S7272 using Tapatalk 2

17. Пташечка

Пташечка Active Member

На днях зауважила знак на перехресті Чупринки-Київська по напрямку в центр. Знак забороняє поворот на ліво (на Київську). Для виїзду на Київську необхідно їхати через трикутничок, ось я приблизно намалювала на малюнку
    [​IMG][/URL][/IMG]
    Повідомлень про зміну руху в інтернеті не знайшла, може це вже давно так?

18. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

На перехресті Панаса Мирного --Козельницька встановлено ДЗЕРКАЛО для покращення видимості.

19. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

На кільці вулиць Чорновола – Липинського буде заборонено змінювати смугу руху, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг. Рішення про такі зміни прийняла Львівська міська комісія з питань безпеки дорожнього руху. Така нова схема називається «Roundabout», вона діє в країнах північної Європи.
    На думку членів комісії, зміна схеми руху дозволить знизити аварійність на цій ділянці дороги.

Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід зазначив, що на кільцях, де запровадили схему «Roundabout» кількість аварій зменшилась приблизно на 80%.

«На цьому кільці змінять розмітку. Вона відповідатиме новим правилам заїзду. Також поставлять перед ним попереджувальні знаки про зміну порядку руху за 100 та 50 метрів», - розповів Олег Шмід.

Реалізувати нововведення планують у травні-червні 2015 року. Оскільки саме тоді нанесення нової розмітки буде найякіснішим, пояснив Олег Шмід.

Згодом, якщо зменшиться кількість аварій та небезпек на кільці, за такою схемою здійснюватиметься рух на всіх кругових перехрестях у Львові.

perexrestya.jpg

• Інформативно Інформативно x 3
  20. Lysenia

Lysenia Well-Known Member

Поясніть мені темній, в чому полягають такі важливі зміни? Тільки в тому, що не можна полосу змінювати? Бо я щось дивлюсь- дивлюсь на ту схему і ніяк не можу допетрати, в чому ті кардинальні «європейські» зміни полягають.