Автодорожні знаки та зміна напрямків руху

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Solomi, 27 Грудень 2010.

1. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Відповідь: Автодорожні знаки!

помітили, що доставили попереджувальні знаки на перехресті Чорновола-Під Дубом, і ті знаки оклику світяться і мигають в темну пору доби.

То у звязку з новими правилами дорожнього руху?:girl_blush2:

2. Solomi

Solomi New Member

3. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

4. Пташечка

Пташечка Active Member

5. Njavko

Njavko New Member

ДАІ знаки нові почіпляли там ще в п'ятницю, але попередження про зміну схеми руху ніякі не надходили. Аж вчора у новинах по ТРК-Люкс був сюжет, що там транспортний колапс і державтоінспекція активно штрафує тих, хто не слідкує за знаками.
    Я щодня тудою їжджу на роботу і назад, і мушу зауважити, що знаки ставились напевно посеред ночі, бо у п'ятницю ввечері ніяких попереджувальних табличок не було і водії не мали змоги морально підготуватись до змін.
    Та й сьогодні, не зважаючи на попередження по ТБ, багато хто їздить так як звик і таким чином створює перешкоди іншим учасникам дорожнього руху. Не кажучи про пішоходів, котрі там завжди ходять як корови по пасовищу, не зважаючи на те що їм там переходи понамальовувані :girl_mad:
    вот так то! :girl_crazy: виговорилась

6. Gajka

Gajka Well-Known Member

Що таке ці денні ходові вогні? Це не підфарники?

7. Njavko

Njavko New Member

денні ходові вогні або DRL (Daytime Running Light)?
    Це освітлювальні прилади, призначення яких не висвітлювати дорогу перед автомобілем, а зробити автомобіль більш видимим для інших учасників дорожнього руху. Сьогодні існує два види таких вогнів - це лампові і світлодіодні. Тобто підфарники також відносяться до цього виду освітлення

8. Gajka

Gajka Well-Known Member

то можна ближнє світло не вмикати, а їхати лише на підфарниках у цей період? Бо чомусь тепер усі в день на ближньому їздять.

9. Njavko

Njavko New Member

в місті взагалі
    а на трасі, то вистачає підфарників. Хоча, якщо у вас машина срібляста, або кольору асфальту, то я б радила вмикати все ж таки ближнє світло, тому що у сонячну погоду машини неяскравих кольорів просто зливаються з дорогою, і таким чином рух стає небезпечним і для власника такого авто і для інших учасників руху, тому що коли йдеш на обгін, то не завжди можна вчасно зауважити, що по зустрічній їде таке авто. А ближнє світло дає значно більший "відблиск", так би мовити. То суто з власних спостережень.

10. Gajka

Gajka Well-Known Member

Це само собою, я ж написала
    З моїх спостережень, то ближнє світло сліпить у сонячну погоду і дуже заважає руху.
    Як може в день машина зливатися з дорогою, особливо у таку погоду, як маємо останні дні, взагалі не розумію.

От щодо підфарників, я ще згідна. Якщо саме це мається на увазі у ПДР, бо якщо ближнє світло, то я не розумію того, хто це придумав.

11. Njavko

Njavko New Member

коли маєте довгу пряму ділянку дороги, то машина, що їде по зустрічній, на відстані 500 м і далі, потрапляє в поле так званого "ефекту міражу" (коли у спеку повітря на дорогою прогрівається досить сильно і починає мерехтіти, як хвилі на морі), і якщо вихжджаєш на обгін, то не завжди вдається помітити таку машину. та й взагалі сіра машина на сірому асфальті не дуже вирізняється, як на мене. Але, можливо, у вас просто зір кращий :girl_smile:

12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

не тільки це
    З 2011 року автомобілі, виготовлені на території Євросоюзу, комплектуються так званим денним світлом, яке вмикається, як правило, разом з запаленням/запуском двигуна, навіть коли світло в положенні 0 (вимкнене тобто), це інше, ніж габарити і підфарники/протитуманки, але менш яскраве, ніж ближнє світло

13. Shprotka

Shprotka Active Member

мені цікаво буде подивитись, як взимку фури на ожеледиці будуть вписуватися з гори Клепарівської на те "кольцо" :ireful:

14. Gajka

Gajka Well-Known Member

Таки підфарники не відносяться і треба вмикати ближнє світло.

15. Njavko

Njavko New Member

та там фури і влітку не дуже доречні. Раніше висів знак, що вантажному транспорту не можна їхати по Єрошенка, то хоч під ту гору не потрібно було пхатись за якоюсь махіною, що ледве повзе. А зараз нема там такого, то напряжно пересуватись. А зимою взагалі капець буде.
    Хоча є надія, що цього року Городоцьку відремонтують, то може трохи транспорту туди перебереться :girl_curtsey:

16. Solomi

Solomi New Member

побачила новий знак (може для когось він вже і не новий, але в червні його побачила перший раз)

як їхати по вулиці Шевченка по напряму від Рясне - до цвинтаря янівського, на повороті, де кінцева трамвая № 7 , тепер поставили знак головної дороги.

раніше головна була знизу з вул. Винниця

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Там головна дорога помінялась ще десь в листопаді-грудні 2012, але знаки розміщені так, що не дуже то в очі кидається.

18. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

як на мене - так логічніше, райони Рясне і Рясне-2 розрослись, багато людей, багато автівок, громадського транспорту, а Винниця майже не змінилась в плані трафіку, але дійсно
    і багато водіїв їдуть з Винниці, як звикли, наче вони на головній.

19. Rostok

Rostok Well-Known Member

.. цілком згідна!!!
    не розумію такої економії((

20. Ritamadonna

Ritamadonna Member

на днях поставили знак з Хмельницького на високий замок - тепер головна коли повертаєш, а не коли прямо по Хмельницького.