Атопічний дерматит у дитини

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by JuicyFruit, Dec 3, 2013.

1. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

Також таке читала. У мене свекруха мала страшний діатез (як тоді казали,хоча по її описах це справжній АД із страшенним чуханням, роздиранням ран до крові, сухістю і шершавістю шкіри), то аж у 8 років пройшло. Але каже, що дуже мучилася і мазали всякими бовтушками, але результату 0. Просто в один момент переросла і все. І цікаво, що колись їй з продуктів забороняли хіба що яйця їсти, а все інше можна було.

А хіба не видно реакції протягом 24 годин? Бо коли у мого малюка почали уже зменшуватися почервоніння, я ввела гарбуз, і знову протягом декількох днів ситуація погіршилася. Тепер вводжу по одному продукту раз на 5 днів, збільшуючи кількість, і слідкую. Дякувати Богові, на інші продукти немає реакції.

2. invisible

invisible Well-Known Member

Власне що не пояснила, просто казала не користуватися. Але знаєте, продаю за те що купила, бо то її слова і її думка, вона ж не дерматолог. Але хіба може їй щось інші мами розповідали.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

в тому той справа, що не видно..Мені здається, що червоніти починають якось як йде вже накопичення якогось алергену в організмі. Була в нас перерва в прикормі на декілька днів, коли хворий малий з температурою був, то щічки одразу біленькі і гладесенькі стали. Потім почала по трохи вводити те, що вже їли - реакції не було, а через тиждень-півтора знову почервоніли. От і знай від чого..:sad: Можливо заскоро ввела всі продукти, що вже їли, а потрібно було так я і ви вводити 1 продукт 5 днів. Далі так попробую..
    Зараз буду пробувати не давати декілька продуктів якийсь період часу, подивлюсь чи будуть зміни, напишу тут пізніше..

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

а в нас висипка далі розповзається... значить, не на олійку Бюбхен, бо її ми забрали ще в понеділок (чи вівторок - суті не змінює)
    значить, таки харчова
    я вже думаю, може то на глютен в неї алергія, бо вівсянку я їм доволі часто (і вона трошки пробувала, так як ми на педприкормі), хліб їм, печиво....?
    чи все-таки має пройти 3 дні з того часу, як вилучили можливі алергени, і тоді має перестати досипати?
    завтра, мабуть, знову до дерматолога підем
    настрою щось взагалі немає

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

то не гормональна мазь, але всерівно має досить сильні властивості і шкідливий вплив
    власне це єдина альтернатива гормональним кремам, але не факт що краща
    нам одна лікар казала, що якщо вибирати, то вона бачить гормони кращим варіантом, бо мастити ними треба в рази менше і швидше знімається висип (тобто порівняла той елідел до гормональних по шкоді, а ним щей довше мастити треба)

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:32 ----------

я мала на увазі 8 з гаком) ну ми просто на вигляд худорляві
    та я віриш теж не голодна, наїмся каші і лежу ледь дихаю, але нехватка корисних речовин бє мені по мозгам
    я думаю що в тебе ситуація подібна до тої що я тобі писала про брата, там теж алергіків не було, а загалом навіть в неалергічний батьків є 15% шансу мати алергічну дитину, якщо один з батьків алергік 40, якщо обидвоє то 80
    феністил і елідел то зовсім інші речовини, друге сильніше, ну феністил то антигістамінне, а елідел то з тих мазей на зразок гормональних, що знімають запалення і "ховають висип всередину"

6. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Начиталась я інтернету і зовсім запуталась. Кілька днів тому в малого зявилась рожева шершава плямка на животі і одна блідо-рожева на стегні. Сьогодні навколо колін зявились шершаві плями, але іх практично не видно, лише на дотик відчуваються. Мажу лосьйоном часто, аби зволожити. То може бути АД? Чи все таки при АД висипка в основному на личку? Не дуже хочу йти до лікаря, бо малий після відвідин педіатра два дні відходить (дуже стресові ці відвідини).

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

АД може бути тільки на тілі, або тільки на личку, або і там, і там
    я би радила показатися все таки спеціалісту
    якщо АД, то проаналізуйте що нового було за останні дні (до двох тижнів), в харчах, контакті (одяг, засоби для прання), взагалі якась зміна обстановки типу переїзд

8. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

не обов*язково, в Ані лице чисте
    за описом схоже на АД

9. Osya

Osya Active Member

А у нас ззаді на ніжках плямки, червоні і шершаві, але ми вже великі 2,6 роки, і досить багато їли сам буряк, майже 2 місяці на обід був борщ, потім перестала давати борщ, плямка зменшилась і майже пропала, і дала помідор в зупку, і знову все наново плямки. До того їли помідори і буряк ніякої алергії не було. Що це може бути?

10. invisible

Iablinska, йой, та що то таке твориться. Пару днів тому ми, в сусідній темці нині Люда, тут тепер ти. Я вже мовчу про те, що половина наших ровесників вже в цій темі давно сидять. Що то тепер за напасть на діток? Екологія? Чи то якийсь вік такий, що у всіх щось масово вилазить?

11. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

моя знайома медик каже: "алергія - хвороба 21-го століття, звикайте..."((
    тут напевно і це і все на купу від теперішніх благ цивілізації, адже пару десятків років назад алергія була в одиниць дітей, тепер маєм майже в кожного другого.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

молочне, або деколи в дерун дають яйце
    а де берете зараз помідори і буряки? домашні? я би помідори зараз сама не ризикнула їсти..
    припускаю що у вас через ліки, закінчите курс і дасть Бог пройде;)

13. Iablinska

http://www.babycenter.com/0_eczema_68549.bc?page=2

Стаття про екзему (АД). Пише, що то не є алергічна реакція, але алергени можуть спровокувати прояв, чи погіршення. В цілому хороша стаття, надіюсь стане в пригоді. А я завтра до педіатра запишу малого, дам знати результат.

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

Цитата: Keep in mind that food is a main trigger in only about 10 percent of eczema cases. You'll still want to be conscientious about skin care and other factors.

14. invisible

Марія, я щось заплуталася. Хіба екзема і АД то не різні речі? Мені екзема видається захворюванням шкіри, а АД реакцією на щось (їжу, хім.засоби і тд).

15. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

закордоном АД називають дитячою екземою.
    АД власне і є захворювання шкіри, а не реакцією. він лише може загострюватись внаслідок певних чинників харчових, чи зовнішніх.

16. Iablinska

Правильно, екзема, або атопічний дерматит є захворюванням шкіри, яке провокується різними чинниками (їжа, температура, одяг, сезонні алергени і т.д.). І саме екзема може спричинити непереносимість якихось продуктів харчування, а не навпаки. Це все я вичитала на американських сайтах про дитяче здоров'я (вони написані і перевірені педіатрами на основі досліджень, тому я схильна їм вірити). Найбільше довіряю babycenter, тому виклала посилання. У дорослих до екземи відносяться і інші види дерматитів. Не претендую на істину, бо лише почала досліджувати це питання, але ділюсь інформацією, бо теж вважала АД алергічним проявом.

17. Osya

Osya Active Member

помідори домашні, тільки заморожені, і буряки ще домашні, чого воно тільки тепер вилізло а минулого року їли і все було добре.

18. littlebird

littlebird Well-Known Member

Якщо це так, то чому дівчата пишуть, що мазі заганяють його всередину? Що саме заганяють всередину?
    Я вже взагалі нічого не розумію.

19. Iablinska

Я ж кажу, що тільки почала шукати інформацію. І то що я знайшла дуже відрізняється від того, що я думала :)

Я можу навести ще багато цитат, але, я так думаю, простіше буде піти за посиланням і почитати тому, кому це цікаво.

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

І, цілком можливо, що підходи до лікування в Україні і світі відрізняються.

20. littlebird

littlebird Well-Known Member