Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

1. littlebird

littlebird Well-Known Member

Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

З молочного зараз їм тільки масло вершкове. Попробую виключити і його. Взагалі мій раціон зараз дуже бідний. Їм картоплю, гарбуз, броколі, капусту, цвітну капусту, цибулю, гречку, рис, макарони, пшеницю, м"ясо запечене, олія соняшникова. Рідко буряк, печене яблуко, моркву. П"ю чай і воду. Вчора з"їла канапку з сиром твердим і банан. То сьогодні не можу цього пережити, навіщо їла.

---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

А ще я їм багато хліба, може і його виключити?
    Ну і ще я почала прикорм. Поки давала малюку картоплю, броколі, цвітну капусту і гарбуз. Але він з"їдає не більше чайної ложки.

2. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

То ваш раціон ще досить багатий. Я вже навіть гречку виключила)) цибуля, гарбуз, морква, буряк - то виключила одразу...
    А толку...
    Молочного не їм, то для мене не проблема, бо загалом ніколи не любила молочного.

Лише йогурт і то дуже рідко(((
    А ще масло, згадала собі.

Останнє редагування: 24 Січень 2014
  3. littlebird

Я так розумію, ви прикорм ще не вводили плюс така сувора дієта. Думаєте малюку це не шкодить, бо мене це дуже турбує. Мої рідні не могли пережити того, що я ще нічого малому не даю, то я вже з 6 міс і 1 тиждень ввела прикорм. Хоча це чисто символічно, він майже нічого не їсть і то половину випльовує.
    Але з дієтою в мене менше молока. Бувають дні коли малюк смокче але майже не ковтає. Ну і набираємо цей місяць повільно, хоча вага в малого нормальна 9800 гр.

4. Fistawka

Я в жодному разі не агітую за суворішу дієту. Просто в мене вже якись комплекс, вічно таке враження, що їм щось, що йому шкодить. Тому і стараюсь виключити по максимуму...
    Прикорм не вводили ще.
    Я сумніваюсь, що дієта впливає на кількість молока, головне не ходити голодною.
    НУ і вже від півроку діти переважно не набирають так багато. Мій малий останні місяці набирав вже не багато, і то номально. За останній місяць може грам 200 набрав...не важили ще.

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

гарбуз можна пробувати тільки той дуже світлий, броколі.. не мала би давати реакцію, але то такий продукт, цікавий, не знати як вирощується, якщо олія нерафінована або домашня то теж може бути реакція.. ми ще реагували на оливкову з базиліком (але то може на консервант який, відомо які в нас оливкові продають з довгим терміном придатності)
    на яблуко і моркву в нас нема реакції принаймі яскравої, а на буряк і банан є
    я теж виключала хліб, пшеницю і жито на певний період, різниці не бачила, але напр маєм реакцію на маргарин, то відповідно не всі хлібобулочні для нас і ше був хліб з посипкою якихось зернят типу льону і тп, то не пішов.. ну і хліб магазинний може мати емульгатори і тд, треба дуже ретельно вибирати
    як ви вже прикорм вводите, то може бути реакція суто на нього (навіть якщо то крапелька чи дали дитині лизнути) особливо сумнівні мені броколі і гарбуз якщо не світлий
    але ви краще знаєте коли і як висипка виникла, проаналізуйте собі

6. zetta

zetta Well-Known Member

От і в мене та зараза, дерматит. Я вже починаю сухофрукти підозрювати .

7. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Першу висипку (плями) ми вигнали фітокремом Аптекар (вранці та ввечері) + фітосорбент (пили і я, і Аня) + Алерзин.
    А, ну і дієта. Дієта дозволяла їсти картоплю, хліб білий, каші, крім манки і гречки, супи (якщо це можна так назвати, бо без моркви, буряка та іншого кольорового), з м*яса - телятину і кролика, пити чай ромашковий чи мелісовий. Все. Я ще дозволяла собі Бельвіту мультизлакову (бо дуже люблю це печиво).
    До речі, з тої пори, як я почала пити багато меліси, проблем з молоком в мене не було, навпаки, ще пару карапузів могла би підгодовувати (може, це збіг).
    Потихеньку раціон розширився, але от зараз знову на щось зреагувала.
    Знову вернулась до такого харчування. Але моркву їм. Не на моркву 100 %. В нас педприкорм, то по-трошки і їй даю оту "смакоту"...

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

от мене знаючі переконують що дитині до року може обійтися суто грудним молоком, прикорм хіба для ознайомлення, ну але то за умови раціонального харчування мами, а хто скаже чи саме наше харчування достатнє... питання відкрите
    випльовує то адаптується (десь читала) головне не силувати, давати пробувати ті продукти пізніше
    файна у вас вага, в нас 8 з чимось)

9. littlebird

Висипка виникла задовго до прикорму. Ну я не переймаюсь поки тим, що малюк неохоче їсть. Більше турбує чи йому вистачає поживних речовин з моєю дієтою. Хоча читаю, що дівчата суворішої дотримуються. Напевно і мені треба.
    Сьогодні були в ще одного дерматолога(у Львів поки нема можливості їхати). Виписала мазь Елідел, Феністил краплі і пробіотик Према. Хтось використовував цю мазь?

10. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

може і не треба, якщо точно знаєте, що алергія не на те, що ви їсте
    просто я точно не знаю, на що реагує доця
    от ввела молочне (молоко в чай) - ніби нічого, і через добу нічого, а потім з тою висипкою виключила все, крім молочного, а вона не сходить... то, може, і молочне...
    яблука - той самий сценарій
    і так про все можу сказати

11. littlebird

Та проблема якраз в тому, що не можу визначити на що реагує малюк. Перша плямка в нас з"явилась вже дуже давно, більше двох місяців. А за останній місяць появились всі інші. Немає різкої реакції на їжу, що я їм. Просто поступово плямки розповсюджуються.

12. Fistawka

У 6 місяців? То ти вважаєш мало??? Мій малий в 6 міс. важив 8800 (зараз може до 9 дотягнув, а може й ні) і то він в мене таки собі битий, не худенький точно.

Моя думка така - якби дитині було мало молока, він би дав знати. Ще ні одна дитина не була нормальною спокійною дитиною, коли голодна.
    Єдине що може мама переживати за нераціональність харчування.
    Але то теж питання відносне. З тих продуктів, які ми їмо будучи на дієті цілком реально отримувати всі необхідні елементи харчової піраміди. Інше питанн, що ми звикли до вибору, різноманітності...ну з тим туго((

Вище носа, дічата! Ще трохи і малята все переростуть:)

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Дай Бог, щоб переросли. Я на тій довбаній дієті через старшу дитину, я вічно голодна! А її сипе і сипе. Вже певно відсотків 60 тіла в плямах. Не всі вони страшні і помітні, але шия, руки і обличчя суцільна жорстка пляма. Полегшує симптоми нам ванна з сіллю, але щоб воно збиралося зникати, то ні. Чесно, я вже так втомилася від того дерматиту, бо ні дитина, ні я не харчуємся нормально. Я таки вважаю, що відсутність фруктів, яєць, риби, молочного та ще й половини овочів ніц доброго для здоров'я не несе. Ну і коли дитина маленька, то ще пів біди, а мені серце крається, коли вона просить той же банан, я вже не кажу про цукерки, а я мушу заговорювати зуби, щоб забула про нього:sad:

14. Fistawka

Казала мені лікар, що в основному діти переростають до 1,5 роки...Дуже хочу в то вірити(((
    А у вас то з якого віку почалось?

Доречі читаю, що в основному АД є спадковим захворюванням.
    Ні в моїй сім'ї, ні в чоловіка немає алергіків...

15. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

А про соляні кімнати у Львові не дізнавались ? Мала нагоду бути в такій кімнаті у Львові, дуже релаксує, але мені розповідали, що багато матусь водять малюків для лікування.

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Юля, в нвс власне сухі шершаві плямки вилізли вперше в рік і 2 місяці. До того були хіба прищикові кількаденні реакції до введення прикорму. Але мене найбільше добиває те, що була ж в дитини на початку осені нормальні шкіра, і їла вона вже майже все з того забороненого списку (ну крім шкідливостей очевидних), а потім дитину раптом зсипало з ніг до голови моментально. Я вже просто боюся тих загострень, хоч якихось явних реакцій на продукти не помічаю. Не знаю. І боюся знов вводити щось підозріле, але мене такий раціон дістав вже. І дитину теж.

17. Fistawka

Я сьогодні в дерматолога нила, що вже три рази думала, що все посходить і щоразу як тільки плямки стають світлі-світлі, починають вирівнюватись зі шкірою(ну ще б день-два і по всім), воно знову все червоніє...В такі моменти вити хочеться від тої безпорадності.
    Спитала в лікаря, що я ще можу зробити, щоб пришвидшити одужання. Лікар сказала, що нічого. Поки не переросте...
    Ну але ж мусить бути причина. Не може просто так дитину обкидати...

18. invisible

invisible Well-Known Member

Ми ще нашу плямку не показували, в понеділок їдемо до Сех. Але казала мені масажистка власне за той Елідел, щоб ні в якому разі не користуватися і якщо дерматолог таке назначить, то йому не дуже довіряти. Не знаю, наскільки це правдиво і об'єктивно. Ну але я так розумію, що окрім всього це гормональна мазь.

19. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

нам в місяць малому в лікарні написали в діагнозі "АД", то висипання було дуже сильне на личку, за вушками, шиї, аж на плечка переходило, все це ще й шелушилось, малий був дуже неспокійний. Сиділа на строгій дієті, але покращення не було, поки не почали мастити гормональним кремом..:sad: Дуже не хотіла цього робити, але і дивитись як мучиться дитина теж не могла. Одразу після першого помазання малому стало значно краще. Мастили малого ще декілька днів + дієта + ванни з оілатум і якось, Богу дякувати, вибрались з цього АД, поки не почали прикорм.... На разі маєм час від часу почервонілі щічки, не можу ніяк визначити від чого саме, але це далеко не такий стан який був при АД. Так от, теперішні почервонілі щічки, на мою думку, це і є діатез, хоча можливо і помиляюсь в цих термінах..

20. littlebird

А вона не пояснила через що? Як я зрозуміла з прочитаного мною про цю мазь, вона не гормональна. Хіба що я не правильно зрозуміла.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:22 ----------

Нам цю мазь виписувала ще наш педіатр. Але вона сказала купити або Феністил або Елідел, що це одне і теж, брати що дешевше. Ну я і взяла Феністил, помастила 2 дні і перестала, нічого не змінилось, навіть більше почервоніло. І от тепер коли Елідел виписала ще дерматолог, цікаво чи хтось щось про неї знає.