Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Дівчата. Болить мене голова. В малоі вся спина в шершавих червоних плямах. Перерила все в голові. Прикорм у нас ще практично відсутній. Ми на педприкормі. Я нічого не іла такого.
    Навпаки з початку тижня не ім нічого солодкого, хліба. А тут таке. Чого. Від чого. Плями великі і сухезні.
    Єдине, що в голову лізе - то кава.
    Але на АД я так розумію це не схоже. Всі згини чисті білі. Плями лиш на спині.

2. Hexe

Hexe Well-Known Member

постіль?пральний засіб?ліжко?крісло дитяче?не знаю, ніц більше на думку не спадає з чим могла контактувати спина...якщо виключаєте харчі(то могло за кілька місяців назбиратись,не мус бути за останні день-два),то шукайте щось побутове.

3. Женічка

Я теж вже думала на накопичувальний ефект. Порошки не змінювала. І чому лиш спинка. Побачу, як за ніч поведе себе. Прям кіркою береться.
    Спати не можу. Я сама алергик. Хвилююсь, аби гірше не стало.

4. domino

domino Well-Known Member

Зволожуйте, вже і негайно! Чому лише спина? Бо так АД захотілося, воно виникає де хоче. От мій малий перші мав на ручці і нозі, потім найгірше було( та ще й зараз є) у згинах, потім на животі і спинці, а ще зараз є на шиї і лиці. Тому то таке діло. Ну і воно в нас поч з 8 міс, а почало реально турбувати з 1,4. Зараз вже краще, ттт, але нам поміг крем емулент A derma. І ще-я забрала його ковдрочку, вона була на овчині і замінила на синтепон.
    --- дописи об"єднано, 21 Лютий 2016 ---
    Чому ви вирішили, що не схоже? АД - це якраз і червоні сухі шершаві плями, воно не обов'язково зразу у згинах буде. Краще, щоб і не було!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Написала в ПП. Обидва візьму, нам багато яке помічне. Дякую.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Я купляю в тих еколавках толокно, і роблю і як кашу, і як кисіль, і в йогурт кисломолочний. На воді суто, додаю або банан, або сухофрукти, або варення (без цукру перетерте). Я б казала, що це не суто АД, бо щось пізно проявилось, полікуйте кишківник, як на мене спочатку тре патогенну флору прибрати, потім заселити корисною. В нас наприклад не суто харчова, вже краще, ніж рік тому (пам'ятаєш?). Гірше зимою, на опалення, на спеку-холод, на стреси-сльози,коли шкіра вже має плямку, то певні продукти погіршують (яйця, риба, напр.), коли чиста - то зв'язку не бачу. Алергію суто і АД для себе все ж розділяю, в мене подруга з дитинства алергик, то було до тих алергошоків, чи як там, з крапельницями, старшою стало легше, але все одно вилазить чи на пил чи на воду. АД як на мене то питання генетичних якихось неполадок шкіри чи травної системи, незрілості, плбс екологія, їжа, вода.

7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

В нас завжди високий показник був, в фазі загострення і 15 був, але в нас сухі плями (в мене самої суха шкіра,то малому взагалі передалось, а плями ще сухіші), чеше. Алергічного в принципі компоненту не помічала, більше на зовн.чинники

• Подобається Подобається x 1
  8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Миросю,на згинах вони просто постійно закриті (нвжки, ручки), того і парить. Тут тре підбирати що треба. У малого тільки самий перший раз були такі, то ми підсушували пастою ласара, чи як там (цинкова), бо мокнучі гірше, бо може інфекція приєднатись. А так сухі лише зволожувати, і то без віддушок, ароматів, купаю вівсяне молочко, мило передає знайома з Італії натуральне, креми поки з айхербу підійшли.

9. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

До речі так, АД мігрує, то не тільки руки-ноги, і шия, і мочка вуха, і пальчик, і коло п'яти.

10. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

В нас були початки АД. Пішли до лікаря, то нам повиписували різні синьки, болтушки. Але я вирішила з тим всім не спішити і мастила малого просто зволожуючим французьким кремом Bioscreen, купила в Знахарі. І купали ми в Ойлатумі. Все за тиждень пройшло. На личку лише плямка одна довше сходила, але це через слюні, які постійно подразнювали ту плямку. Зараз все супер! Коротше, як завжди, треба слухати свою інтуїцію.

11. domino

domino Well-Known Member

Ви знаєте, АД такі різні, дуже індивідуальні від дитини до дитину, що олному підходить, то іншому шкодить. Все так по-різному, що тут і деколи інтуїція не допоможе)

12. invisible

invisible Well-Known Member

А ту підсушуючу пасту хто вам прзначав? В нас наразі бовтанка з борною кислотою, ніби вона теж підсушує? Але з іншого боку потім мажемо Дермалексом, то щось тоді логіки не розумію.

Між іншим, минулого тижня плямки ну дуже сильно зменшилися, майже не було вже. А щойно трохи засопливилася, як знову стали гірші. То я не можу визначити - чи то через хворобу і зниження імунітету чи можливо алергія на краплі для носа (Протаргол і Віброцил)?

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В Ромчика АД був страшенний, почалось з плямки в рочок, рочків до 2,5 ми лікували, пробували все що можна, загострення знімала лиш гомеопатія.
    В малої в пів рочку з"явилась велика пляма на щоці? Я на той момент вже так втомилась з тими вічними алергіями в малого, і з боротьбою з загостреннями, що лишила все на самотік. Плямка збільшилась з введенням прикорму (в нас ПП), стала схожа на синяк. За пів року щезла сама по собі, причому раптово. Хоч признаюсь, я налаштована вже була на нову боротьбу, особливо слухаючи паніку бабусі при кожних відвідинах.
    А Роман АД не переріс досі. Правда пряви вже абсолютно не ті що в рочок-два.

• Подобається Подобається x 2
  14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дерматолог якійсь, вже не згадаю. Переважно всі вони нам шукали причину в харчуванні, назначали купу заборон по їжі, пробіотики, в дуже сильних загостреннях гормони типу елоком і зволожувати в разі затухання. Та ті стандартні схеми я не дуже розумію,гормонами мазала декілька разів, коли малий був,бо дуже велика площа, пару разів курсами пили Лактовіт, але давніше. Але прямого зв'язку з їжею я не бачу, лише погіршення плям вже як вони є. Коли чисто все то вже й мед (це експериментально) давала - і чисто. Можливо в діток менших ще дуже чутливий організм до всього, може й мав на їжу, а потім по мірі дорослішання починають відпадати алергени?..Не знаю. Знаю, що в принципі на явні алергени, як багато тим паче, буде реакція в мого малого (яйця, риба, мед, цитрус, шоколад не всякий), певні сиропи від кашлю та температури, а от на сухість повітря, сльози-нерви, перепрів-змерз, реакція одразу. Тому принципи тої АД здається дууужее індивідуальні. Я б казала, що в тебе не АД класичний, бо якось раптово, майже в 3 роки,то якось..Може реакція на щось, алерген накопичився, ще щось. Ти маєш визначити якусь схему мазання і дивитись: краще, гірше..І тоді дивитись. Якісь антигістаміни або пробіотики я б пропила, типу Лактофільтрум або Симбітер, з мазюк нам дуже допомагає Aveeno, передає сестра Грішина з Канади, але в малого шкіра сухенька, і плямки ті теж, то дуже добре. Мені Сех так не дуже, якось помітила що часто одне й те саме назначає різним людям, мені завідуюча в Охматдиті алергологічного відділення більш-менш, але їхала туди сама і чергу довгу стояла, Беш здається прізвище.

Останнє редагування: 21 Лютий 2016
  15. Багіра

Багіра Well-Known Member

може бути алергія, але не харчова, тому і еозинофіли були високі
    але вони вроді говорять не лиш про алергію, а про те що імунна система навантажена

16. Женічка

Сходили ми до лікаря. Картина, напевно, стандартна. Гормональна мазь, феністил в краплях.
    Прийшла я додому. Мазь наразі сховала. Забрала всі алергени з свого раціону. Мала раціону ще не має. Ми на педагогісному. Два, інколи три рази на день зволожую. Днів три подавала все ж таки феністил. Запалення зійшло з спинки. Але в найбільш запалених місцях може час від часу червоніти. Якщо хоч хвилин 5 побуде обкакана - висип в памерсі. Якщо зригне, то практично зразу під мокрою плямою на одязі буде теж маленький висип. Десь памперс бочок натре - висип. Але ті всі висипи короткочасні. Дівчатка, то і є прояви АД? Шкіра вся чкась така, ніби "жива".
    От навіть спинка. Якщо зігнеться якось, чи спреться кудись і на спинці утвориться складочка, то та складочка обовязково почервоніє.

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

крім призначення лікар щось сказав?

18. Женічка

Сказав, що це АД. Що обмежити алергени варто. Алеизазвичай АД реагує на що йому схочеться в планітхарчових алергенів. Впринципі більшеинічого.

19. domino

domino Well-Known Member

Ні, у нас такого не було.
    Ну і вже місяць, як майже всі плями пропали, шкіра загоїлася. Вчора був на дитячому ДН, хтось дав бульби фрі і піци, нині плями вилізли( не багато, але ж блін, все таки вилізли( і з'їв всього 3-4 фрі

20. Женічка

як я то важко сприймаю. то жах. то у всіх матусь так важко?
    встала мала какати в 6 ранку. а у неї голова ззаді вся в плямах червоних і за вушка лізе.
    вчора з"іла вареників з картоплею і пельменьки.
    мені прям дах рве.
    скоро певно мене лікувати прийдеться.