Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

1. Raven

Raven Мама малятка

Якщо сочиться-кора дуба допомагає.

2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

то файно протирати. бо та шкірочка довкола теж задубіє. ромашка-календула тут ліпше

3. domino

domino Well-Known Member

То
    У вас саме екзема ( АД)?

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а бог його знає.
    в нас нема ран, але є свої штучки з шкірою, по лікарях не ходжу, бо читаю тут - і розумію що в нас без толку. пом"якшую чим можу воду, варю травки, не користаю з мила окрім стратегічних місць, та і то мило своєї роботи. малий вдався в мене, для мене помитися - це кара небесна, просто психологічно навіть важко, то його балую як можу.

5. domino

domino Well-Known Member

м
    А яка дієта була у вашому вирадку? На що перше треба звернути увагу?

6. Raven

Raven Мама малятка

В нас плямка була в памперсній зоні, не дубіла. Швидко присохло і відпало, знизу була вже нормальна шкірка. Ну і голову хіба мию тільки шампунем. Мило маю дзідзюсь органічне для немовлят, то хіба ноги влітку ним мила. Зараз чекаю морозів, то наша кара, плюс очі сльозяться і ше гірше є.

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

какао масло, кокосове масло, оливку розтопити і змішати, капнути трошки розтопленого воску з свічки і маєте мазь на морози.

• Подобається Подобається x 1
  8. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Чи комусь при АД рекомендували відмовитися від вживання виробів із пшеничної муки, замінивши її житньою? Бо мені так педіатр порадила. Але я щось не розумію смислу в цьому. Якщо це відмова від глютену - то не можна ні виробів з пшениці, ні з жита. Чи може бути ще якась причина відмови саме від виробів з пшениці?

9. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

А чр мастите плямку червону під коліном? Мащу іі 7 а то й більше разів на день, а вона вже 2 міс не проходить, і то лише під однрм коліном. Мащу ойлатумом крем, деласкін, бепантен, різні лікарі, різне приписують. Чи є полегшення, коли купати перевареною водою? Хтось помічав? Ще помітила, якщо купаю в травах, то гшкіра сухіша, ну але в мене в зборі череда є, то тепер просто водою купаю. Ну й радили купати раз на 3/4 дні. Наступного разу спробую в пластівцях. Вже майже 2 тижні дез молочки, на спині плямок поменшало, але на дупці трохи зявилися, ну і плямка під коліном без змін. Ще один дерматолог радила зробиоти аналіз на імуноглобулін е. Якщо він завищує, то свідчить про алергію. Але не знати чи на молочне. То я так сама собі спробувала виключити. Хтось щось чув про той імуноглобулін. Бо там треба здати 3 мл крові, шкода дитини, я й так бачу, що висипка є, значит алергія є. От якби аналіз показав на не засвоєння молочного білка, то можна здати

10. Kazkivnycja

І ще маю питання. Чи ви мастите зволожуючими кремами тіло без висипок, тобто там де нема плямок, чи молочком для тіла можна, а червоні плямки ойлатумом? Чи краще все тіло ойлатумом.

11. Raven

Raven Мама малятка

я майже так і роблю, крім воску, але малій сльозяться очі і шкіру обвітрює навіть з тим, вона то по всьому лицю розмазує

12. Dusheska

Dusheska Member

Нам категорично не радили купатись в травах, мало того що сушить, то може щей виявитись алергія на ту чи ін травичку.
    А ось купанням у висівках ми лиш і спасались, після них було значно краще.

13. Raven

Raven Мама малятка

Ми купались в ромашці, череді і корі дуба. Але такі слабенькі-слабенькі.
    В нас в чоловіковій родині мають щось схоже на ад, а мала в них вродилась навіть типом ходьби

14. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Це якщо суха екзема. А при мокнучій - череда дуже помічна.

15. Kazkivnycja

А в когось була плямка під коліном кілька місяців. Вона не мокра і не суха. Якась така гладенька і блискуча. Шкіра не шелушиться.

16. Dusheska

Dusheska Member

В нас на початках була і мокнуча екзема, але лікар не радила. Якщо з такого купання дитині легше і є результат, то я тільки за, потрібно пробувати багато варіантів, бо що одній дитинці погано, другій допомагає.

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

череда добра ,якщо шкіра не схильна до сухості
    інакше може хіба на гірше вплинути

18. Mylnyk

Mylnyk Member

переїзд на ПМЖ на Південний берег криму або ще південніше - допомогає

19. domino

domino Well-Known Member

Мій малий має дві плямки на внутрішній стороні ліктя, і одну майже не видиму на щоці. Мащу ойлатумом цілого, зранку і ввечері після купання, крему даю багато, вже 2 літру використовую. Старіші плямки ми побороли, а от ці ще від серпня тримаються:sad:
    --- дописи об"єднано, 29 Жовтень 2015 ---
    Що це
    Що за висівки мають бути? І як робити ванну з них? І ще: це коли екзема яка, мокра чи суха? Бо у нас тільки суха, на щастя не свербить його.

20. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

висівки - це умовно лушпайки вівсяного зерна, як нема - то варіть таку киселтцю з вівсяних пластівців, проціджуйте і купайте. то добре як сухі плями і до такого, що я рани, що можуть тріснути-кровоточити.

і ще одним методом "зволоження" було те, що я малого купала тільки в кип"яченій воді. до 2р. тепер трошка легше стало, то вже і таку даю.