Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

1. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

Ми в оілатумі купали малого десь з місяця до 3-х. Скажу так: щоб аж дуже допомагав, то ні, але і не нашкодив, шкіра після нього дуже шовковиста і зволожена, приємна на дотик. Коли малому було 10 міс, начиталась інернету і купила оілатум-крем,щоб мастити наші шороховаті і червоні щічки - ефекту ніякого, допомагав найкраще бепантен..Але, думаю, все індивідуально для кожної дитинки.

2. littlebird

littlebird Well-Known Member

Ми купаємось в Ойлатумі. Він нам підходить, шкіра стає гладенькою. Але ефекту вау звичайно нема. Фізіогель теж нормально. Але він має таку ріденьку консистенцію, тому в малюка шкіра дуже швидко ставала знову сухою. З Ойлатум крем в нас взагалі дивна ситуація. На ніжки я наношу і він досить добре зволожує. А коли наносила на обличчя, то воно покрилось червоними плямами. Зараз найчастіше користуємось Бепантеном.
    Ще в мене таке питання. Чи може такий АТ, до прикладу, як в нас( шаршаві щоки і ніжки до колін), перерости в щось серйозніше( алергія, астма). Бо я зараз нічого з тим не роблю, тільки зволожую.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

з тою сухою шкірою.. всі кажуть: у неї шкіра суха, треба те і те.
    А я сухості не бачу в упор. У неї прекрасна шкіра, м'якенька і пружна, навіть після купання в простій воді шкірі тій нічого не бракує. Я ніколи не обмащувала Вірусю з голови до ніг ніякими засобами. Але і ніколи не використовувала мила для її гігієни.
    В нас оті ранки є, так, вони страшні і то проблема. А загалом шкіра дуже добра, я ніякої сухості не бачу... ось так. І почервонінь теж нема... і подразнень...
    от і думай, називається.

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Фізіогель нам не пішов, в Ойлатумі купаю 2 рази в тиждень, суху шкіру зволожує люкс. Решта днів роблю через день ванни з морською сіллю.
    Але в нас вже проблем як таких нема, тільки сухість і трохи шершава шкіра на одній ручці. І мні просто подобаються солоні ванни:) до речі, мала на днях розмову про одного хлопчика з великими екземними ранами, ну там стандартна історія - перепробували все що можна, без результату, то йому допомагають поїздки в Солотвино.

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну дивись... фізіогель і ойлатум потрібні якщо дитину реально мучать зуд і сухість, інакше сенсу не бачу, можна використовувати й інші зволожуючі засоби
    я не знаю, може то просто нам, але фізіогель крем не підійшов (можу дати попробувати якщо треба).. ну звичайний крем, жирний, важко маститься, маленький дорогий тюбик
    нам був кращий фізіогель лосьйон.. в нього хороша текстура, легко впитується, але з часом малого почало пекти, почав так кричати коли мастили((( ми його відмінили, досі мащу хіба голову, бо шкіра там дуже суха і лущиться, але без почервонінь, а той лосьон якось хоча б реально вмастити поміж волосся
    щодо ойлатуму, то засобу для купання ми ще не пробували, бо купаєм в іншій емульсії (Лярош ліпікар).. штука дорога, але мені вже було всерівно (зараз на моїй дієті ітак досить грошей економиться)) ), бо малому стало трохи краще від нього
    після купання всерівно споліскую простою водою, бо емульсія мильна
    а от лосьйон від Ойлатуму нам на диво підійшов мастити.. та, малий всерівно чухається і зудить його, але є суттєва різниця що з ним що без нього (ще пробували лосьйон від Ля рош, теж малий почав кричав на нього як і на фізіогель лосьйон (хоча той Лярош найкраще зуд знімав в нашій ситуації)

я знаю що ті всі засоби дорожезні, але в нас власне зуд то найнайбільша проблема, бо сухість можна багато чим зволожувати, тому свалу нема

я вже і по психосоматиці пробувала того зуду збутися, але нічо не виходить
    я нєрвна, бо голодна, зїм щось, малого обсипле і мучить ще більше, я знов нєрвна, потім знов голодна і такий замкнутий круг
    відпустити ситуацію нереально (то хіба голодна людина зрозуміє))) ), бо організму реально не вистачає корисних речовин і від того дуже ковбасить
    навіть якщо відволікаєшся на шось інше, організм постійно нагадує про "аварійний стан"

одним словом, не бачу потреби в тих засобах якщо нема зуду і сухості, бо від власне "ранок" вони нічого не дають
    та сама історія, з місяця малого не скинула ні граму.. трошки поправлюсь, трохи схудну, але віз стоїть на місці

6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Може, раз є діатез, то є схильність до алергії загалом. Але багато дітей то переростають і потім якихось великих проблем з алергією не мають. Але більшість алергіків і астматиків мали в дитинстві діатез, тому треба сильніше вважати у догляд і дієті за такою дитиною.

7. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

8. Materynka

Materynka Well-Known Member

може комусь допоможе, ходила в дерматологічний диспансер і в черзі жінка розповіла про свою знайому, в якої була екзема і ніхто не міг допомогти, то лікар яка приймає в 8 кабінеті їй допомогла, всі рани загоїлися. Прізвища лікарки не пам"ятаю, щось типу Боднарчук, звати Людмила

9. cjomcjomka

не судіть строго, але от який висновок я зробила, читаючи про АД
    діатез - дещо застарілий діагноз. Насправді виходить так: те, що прийнято вважати діатезом ескудативним, є маніфестацією атопічного дерматиту, спровокованою співпадінням факторів, ключовий з яких - харчовий алерген.

10. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Все так, то дійсно застарілий термін, але ще часто людьми вживається. Хотіла теж додати, що атопічний дерматит розглядають і як дебют алергії загалом

11. cjomcjomka

лікарями, які на любий висип у дитини кажуть з мудрим виглядом: "ви щось їсте"

12. SoloGalka

SoloGalka Moderator Команда форуму

В нас досі дика алергія на гарбуз
    Коли малому було 2роки - інтенсивно давали зупки і кашки з гарбуза
    То в нього постійно на ніжках були кірочкою прищі - не сходили :girl_impossible:
    Припинили давати гарбуз - зникли.
    Через деякий час спробувала дати зупку - знову те саме.
    так що ми досі нічого гарбузяного не їмо і маємо чистий спокій :girl_spruce_up:

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мій Ромчик впринципі гарбуз не сприймав. З перших спроб ввести його в прикорм реагував рвотою. Так і досі, гарбуз не переносить.

14. littlebird

littlebird Well-Known Member

Дівчата, ви мене налякали. А що тоді робити? Як позбутися цієї зарази? Чесно, вже просто не знаю, як дальше бути. Не хочеться, щоб це переросло в серйозне захворювання.

15. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

вирішуйте проблеми по мірі надходження
    Цьомцьомка, я не спеціаліст, але на мою думку, у випадку вашої Віруні більш доцільно місцеве лікування, а не миття антибактеріальним милом з голови до ніг. Це не порада, але я б так робила. Ну бо, а як пересушите шкіру і зробите проблеми там, де зараз їх нема? Ойлатум я давала в воду, зараз не даю, а часом даю емульсію Бейбі Борн, яка в 4 рази дешевша - стан шкіри однаковий. Але у нас інші симптоми були.

16. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Трохи не в тему, бо мова не зовсім про АД. Але: тут багато хто писав,що помагає бепантен, і нам він теж завжди помагав. Але ось подряпалась і полізла в аптечку, натрапила на пантестин (купляла на море і так лежав собі). Я була впевнена, що мірамістин в складі пантестину, через його таке антибіотичне закінчення _містин, що це антибіотик, а виявилось, що антисептик. І саме той яким, молодшій доньці ось недавно лікували кон"юктивіт (дуже добре допоміг). Почитала про той мірамістин, виявилось, що його розробляли для космосу ну і взагалі чуть лі не чудо препарат.
    Так от до чого я веду. Мазюкаю вже тиждень прищавий свій фейс пантестином, і стало значно краще, тому у кого є підозра, що до аллергії на фоні запалення додалась інфекція, може спробуйте, думаю не зашкодить. Це виходить той самий пантенол тільки з антисептком, єдине він як мазь більше по консистенції.
    Окомістин каплі, про які я казала, дозволені з народження.
    Може варта спробувати. Мірамістин діє і на бактерії і на грибок.

17. cjomcjomka

якщо у нас АД - то ми у ремісії. Якщо ж це була стрептодермія - то ми її вдало доліковуємо.
    Ще раз дякую дівчатам, які поділились фізіогелем і ойлатумом, нам підійшли обидва засоби, тож придбаю собі обовязково.
    Обійшлись ми без стероїдів, хоч лікар і казала, що "так було би швидше і легше".Я притримувала ручки моєї лялі, щоб вона не обдирала загоєні кірочки, і зволожувала її шкіру безліч разів на день. Найскладнішим у нашому випадку виявилось уникати перезараження. Маючи великі раневі поверхні на обличчі, Вірусик постійно заносила туди нові бактерії - чи то з рук, чи то з постелі. Тож довелось ретельно випрасовувати усе, на що я її клала, мити їй ручки водою і насухо витирати, частіше стригти нігтики і не дозволяти братикам лізти до неї з брудними руками/личками. Ефект пішов одразу, але щойно я не додивлялась і вона здирала котрусь кірочку - починай спочатку.
    Думаю, рубців від стрептодермії не лишиться, хоч зараз нова шкіра ще відрізняється від довколишньої.
    Лікар казала мені бути обережною з харчуванням, хоч і вже достеменно відомо, що першопричина наших негараздів - нехарчова. Але сенсибілізуючі продукти можуть зараз викликати алергічні реакції дуже сильні і дуже швидко, бо шкіра вже травмована вітрянкою, інфекцією, і, можливо, АД.
    Що реально погано - ляля реагує на мій прийом препаратів йоду. А мені без того йоду ніяк, бо в мене дифузний еутероїдний зоб, і навіть за місяць відміни препаратів маю погіршення. Наразі вирішуємо з лікарем питання, що ж то робити...
    Що добре - ляля не реагує на каву. Натуральна зернова кава з цукром ніякої погоди їй не робить.
    Що ще добре - сонечко прискорює загоєння.
    Лікар призначила нам огляд за місяць і казала, що сподівається побачити нас здоровенькими
    саме так я і подумала. І навіть не купляла того мила. Якимось воно мені видалось несумісним з моєю ніжною Перлиночкою

18. Dusheska

Dusheska Member

Не знаю чи сюди писати чи в тему про садки, але думаю тут буде доречніше. Чи є тут мами, чиї дітки з дерматитом алергією відвідують садок? Як у вас справи з харчуванням?

19. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

по тій же причині я думаю давати в садок чи ні. Тут навіть справа не в харчуванні, (я вже мовчу що діти несуть в садок і на день нар. роздають шоколадні цукорки, які ми не їмо, ) а в тому що малий в період загострення дуже шкрябається і роздирає до крові. Вдома дитину можна чимось відволікти, змастити кремом, а в садку на це звертати ніхто не буде уваги((

20. Dusheska

Dusheska Member

От власне мене це ще більше турбує ніж та їда(((. Мушу терміново давати малого в садок, то навіть не знаю як то маю поступити. Бо так як ви кажете, вдома хоч дивлюсь за ним щоб так сильно не дерся. Та я взагалі хвилююсь щоб дуже вихователі не акцентували на тому увагу, що ось дитина дреться чіхрається, тай взагалі посипана ходить.