Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

ага-ага... і взагалі, швидкохудаюча (спеціальнохудаюча) мама полюбому виділяє токсини, які вивільняються в процесі швидкого розщеплення жирів...

2. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Восени, коли загострилось - користувались Еліделом. Відразу стало легше. Відмовились від молочного.
    Але зараз, видно питання не в молочному.. 2 тижні тому теж було загострення, чесалось, ночами не спала дитина.. Не стала мазати гормональними, а перейшла на масла натуральні: зародишів пшениці, абрикосових кісточок і масло ши. Особливо завдяки маслу ши - практично здоровенька шкіра, ттт, і не турбується дитина.

3. Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

усунути усю миючу і перечу хімію!!!дехто цього не розуміє...разом з дешевими милами з запахами,плинами для посуду та порошками(стосується усіх безфосфатних також-лише господарське чи натуральне спеціальне мило)

також колись збирав народні рецепти для своїх дітей-алерків:

Настій трав

Рецепт приготування: збір: 1 ст. ложка трави череди трьохраздільной, 1 ст. ложка кори смородини чорної, 3 ст. ложки трави фіалки трьохколірної, 1 ст. ложка кори калини червоної, 1 ст. ложка квітів ромашки аптечної, 2 ст. ложки кореня солодки голої. Взяти 1 ст. ложку цього збору, залить окропом и поставити на 15хвилин на водяную баню. Зняти з водяної бані і настоювати на протязі 1 години, процідити. Пити по 1/4 стакана 4 раза в день при лікуванні алергічного дерматиту народними засобами.

Мазь из облепихового масла

Рецепт приготування: 1-2 ч. ложки чистого обліпихової олії змішати з 1/4 стакана жирної основи (топленого внутрішнього свинного, курячого или гусячого жира). Мазь приміняєтся для лікування екземи, нейродерміту, алергічного дерматита.

Компресс с настоєм коренів девясила

Рецепт приготування: 1/2 стакану подрібнених корнів девясилу високого залить 3-ма стаканами окропу і настоювати 3-4 години, процідити. Марлю,складену в кілька шарів, змочити в настоївідтиснути і положити на уражені участки шкірии на 15–20 хв.

Компрес з настоєм кори дуба і трав

Рецепт приготування: скласти збір : 2 ч. ложки кори дуба черешчатого , 1 ч. ложка трави хвоща польового , 2 ч. ложки будри плющевидной , 1 ч. ложка трави меліси лікарської , 1 ч. ложка суцвіть безсмертника піщаного , 2 ч. ложки квіток календули лікарської , 3 ч. ложки кореня лопуха повстяного . Взяти 1 ст. ложку цього збору і залити 1 склянкою рослинного масла кип'ятити протягом 15 хв , настояти в теплому місці 10-12 год , процідити. Складену в декілька шарів чисту марлю змочити у відварі , віджати і покласти на уражені ділянки шкіри на 15-20 хв.

Відвар кореня перстачу прямостоячого

Рецепт приготування: 2 ст. ложки подрібненого кореня перстачу прямостоячого залити склянкою окропу і варити на повільному вогні 30-40 хвилин. Зняти з вогню , остудити і процідити. Чисту марлю скласти в декілька шарів , змочити у відварі і несильно віджати. Покласти на уражені ділянки шкіри на 15-20 хв. Рекомендується як народний засіб для лікування алергічного дерматиту.

Ванна з настоєм трав

Рецепт приготування: скласти збір : 2 ст. ложки листя кропиви дводомної , 1 ст. ложка трави материнки звичайної , 3 ст. ложки квіток ромашки , 3 ст. ложки квіток волошки синьої , 2 ст. ложки коренів валеріани лікарської. Взяти 1 ст. ложку цього збору залити літром окропу і настоювати протягом 2 год , процідити. Настій додати у ванну води. Лікувальні ванни приймати на ніч. Курс лікування - 10-15 процедур.

Ванна з настоєм листя багульника болотного

Рецепт приготування: 2 склянки листя багульник болотного залити літром окропу і настоювати протягом 2 годин, процідити. Настій додати у ванну води. Рекомендується як народний засіб для лікування алергічного дерматиту.

4. cjomcjomka

в кінці минулого тижня в нас була вже майже ремісія. Ранки зажили, плями посвітліли. Я спробувала трошки кави, бо просто непритомніла від свого тиску. 3 дні потрошечку пила зранку, реакції не було. Ну я і охаміла тоді в кінець, спробувала вчора сир. Нині результат наліцо - одна щічка і ніжка дуже погіршали на вигляд.
    Так що я знов без молочного але з хлібом. На хліб, дяка Богу, поки ніби не реагуємо.
    ну і бепантен крем нам допомагає

5. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Приймайте і нас у свої ряди(((:)girl_cray:
    але я ще сумніваюсь чи це діатез чи дерматит : шкіра на щочках суха, лущиться, спочатку , навіть до крові, були рани,зараз вже ні. Малечу ніби не свербить, принаймі не чухається, але щоки повністю червоні; на тілі більше ніде нема.
    Десь два міс. тому забула кремом намастити на вулицю, був сильний вітер і почалось, за два тижні пройшло.
    Тепер вже більше міс. маємо проблеми на щоках, думала само пройде, але були тільки погрішення. Відмінила собі, і відповідно дитині молочне, шоколад, яйця, цитрусові. Покращення одразу пішло, але недокінця : щоки ще червоні, шкіра періодично лущиться(( у нас зимою такого нічого не було, навіть при +26 в кімнаті, а зараз чомусь пішло погіршення((
    Та от маю кілька питань :
    1. що насамперед купити для мазання щік?? до того користувались лише кремом від вітру
    2.чи відміняти домашню сметану і сир (привозить мама зі села)?
    давати малій кисломолочне? чи шукати якийсь інший алерген, бо реакція ще присутня
    3. какає малеча раз на 2-3 дня (так практично від року часу) думати на це? давати періодично дуфалак щоб частіше був стілець?
    4. чи може стрес спровокувати АД ?
    5. Як виглядає раціон діток десь біля 2 років з АД?
    6. Чи можна молоко додавати у млинці, блінчики, дом. хліб? чи виключити його повністю з раціону?

Питань у мене багато, буду вдячна за відповіді і хоч якісь рекомендації. До дерматолога ще не ходили жодного

6. cjomcjomka

ми вчора були у дерматолога, лікар дерматиту не підтвердив. Прописав пропити лактат кальцію, а на рану на ніжці - примочки з чайної заварки.
    Знайома терапевт сказала, що ще подібно на стрептодермію або стафілодермію. Але якщо здавати бакпосів - результату чекатимемо дуже довго. Тож трошки ще фукорцином помастимось. І подивимось.

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

Цьомко, стрептодермiю ми мали, це мокнуча ранка, зараза ще та, плюс заразна. Найпершим, по моiм здогадам, муж мав, далi сашко, далi я. У малого два рази була та бяка.

8. cjomcjomka

в нас була жахлива мокнуча рана на ніжці.На вихідних потекло так, що повязки були наскрізь мокрі. Вчора робила примочки що 5 хвилин з чайною заваркою, загальна тривалість процедури 2 години.
    Ранка затягнулась.
    Щодо сухих прищиків лікар казав пропити молочнокислий кальцій.
    Від змащення фукорцином шкоди не буде...

9. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ви би показались лікарю. Он як Цьомцьомка думала, що в Вірусі дерматит, а виявилось що ні.
    І вже лікар порадить яку мазюку купити... В нас наприклад всі дермалекси, деласкіни...дають ще більше почервоніння. Зараз нам добрий Бепантен.
    Може елементарно.
    В мене малий падав з ліжка, не вдарився, бо зловили, але трошки злякався напевно. ТО на наступний день мали погіршення значне. Не впевнена, що через стрес, але цілком реально.

10. Kapitoshhka

може, хтось порадить лікаря недалеко від Сихова?

11. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

і ще самий простий дитячий крем допомагає.
    і мене це питання дуже цікавить. Відгукніться, хто більш обізнаний в цих питаннях..
    в нас те ж саме, але десь з місяців 7-ми.
    А в нас щічки знов зараз почервоніли:sad:.я знову шукаю причину і все на що можу подумати це або бублики (ми їх раніше виключили з харчування, а десь тиждень, як малий знов почав їх гризти), або це в нас така реакція на холодний вітер, який був декілька днів тому. Замітила, що коли холодає, то в нас щічки румяніють і більш шороховаті робляться, ніж завжди..

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

в малої теж червоні зараз, але ми 100% обвітрили, навіть знаю, коли
    я на вулицю мажу Захисним кремом від Бебі Борн - нам підходить, а вдома все підозріле, або сухе - Бепантен кремом
    я кисломолочку даю, і сама вживаю, не наважилась ще поки цільне молоко (хоча в гостях Аня пробувала пюре картопляне з молоком - і все ок), курку, мед і цитрусові, але в нас причини дерматиту скоріше за все, не харчові

13. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

Все недобре,що отримала дитина з їжею,щепленнями,ліками і т.д. накопичується в органах,що мають фільтрувати корисне від шкідливого(печінка,нирки).Коли вони вже не витримують атаки ,то все вилазить назовні через шкіру.І чим би не мастили,як не почистите дитині внутрішні органи,будете періодично мати покращення-погіршання стану шкіри. А як дерматолог ще призначить гормональну мастику(а було,що запевняв мене,що нема там гормону,і в аптеці теж підтвердили), гомеопат потім:та вони що?та там 3-тій складник конкретний гормон.(а тоді ще нету я не мала,почерк лікаря то теж суцільна загадка).А дитина своє отримала-зате ніжка стала чиста відразу-ото я тішилася тоді,дурна така.
    Старшій допоміг ентеросгель.І то дуже.(але вона свідомо їла його,хоч гидкий у роті).Менша мала "букет" повний.Лікував гомеопат.Виводив з важкого стану,і допоміг.
    Запам"ятала таке:якщо вилазить щось через шкіру---то не катастрофа,а сигнал нам,мамам.І маємо побачити результат з середини---саме тоді зникне,а не заганяти назад у нутрощі симптоми(а воно потім через органи інші вилазить(ніс,аденоїди,іт.д).А там вже все серйозніше набагато.

---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:39 ----------

Ну все повторюється,В мене 12 і 9 років тому.А тут нещодавно те саме з тими лікарями...

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

Скачайте собі,поганого точно не наберетесь: Мендельсон Роберт С."Как вырастить ребенка здоровым вопреки врачам"видавн."Гомеопат.книга"Новосибирск.

• Подобається Подобається x 1
  14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

на цей рахунок є і інші думки
    тут викладались статті, що атопічний дерматит - це захворювання власне шкіри
    ну і конкретно випадок моєї дитини - неправильно пролікували шкіру при звичайній пітниці, що спричинило дерматит
    зараз у Ані періодично знову з*являється ота бліда пітниця, але вже знаю, що то, і лише шавлією обтираю часто - сходить за день-два

15. keniza

keniza New Member

У нас атоп.дерматит посл прививки КПК, видно задело орган или печень или селезенку. 2 года мучались и сейчас иногда выскакивает. Убрала все гомеопатией и диетой.

16. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

Мала на увазі,що лікарі часто напишуть щось небудь,щоб з кабінету вас вже виперти..Пройде саме-супер,а ні-то ще раз прийдете.Звісно,шкіра в дітей(людей)різна,реагує на вітер,сонце,одяг.Але часто одні переймаються найдрібнішим,інші-- серйозного не помічають.

І я шавлію люблю.Маю в мами на городі,заготовляю.Потім і на горло добре,і на десна...А аромат який.Можу просто собі взяти як жуйку.Корисно.

17. cjomcjomka

продовжуються наші перипетії з Вірусею.
    отже, минулого вівторка нам лікар заперечив АД, сказав робити примочки з чайної заварки і що "це мине". До кінця тижня ніби дійсно ставало краще, та після вихідних обсипало щічки дуже сильно, і на нозі знову з'явилася ранка. Якраз незадовго до цього нам на форумі порадили дерматолога з ШВД, і ми у середу зателефонували до неї і домовились прийти на прийом. Але домовились аж на 15 квітня, бо раніше лікар не могла нас прийняти, ну і ситуація не виглядала тоді настільки критичною.
    Та за один день все змінилось. Увечері в середу вся поверхня щічок вкрилась висипами, рана на нозі значно збільшилась. При тому, що у цей день ні змін мого харчування, ні нової хімії в хаті - не було. А коли вчора вранці я побачила, що всі висипи потекли сукровицею, то зрозуміла, що чекати до вівторка неможливо. Схопила її, Сергія під пахву - і ми погнали до ШВД.
    Нас прийняла молода лікар , уважно подвилась, вислухала. Поставила діагноз АД.
    Призначила дієту, симбіотик і антибактеріальну терапію - борні примочки і протимікробну мазь (не гормони). Річ у тім, що ранки вже інфікувались і їхня загальна площа така, що для такої крихітки стільки інфекції - дуже небезпечно.
    У вівторок маємо показатись або тій самій лікарці, або домовленій. Вчора робили першу примочку і мастили маззю. Наразі ефект оцінювати рано, але ніч була дуже тяжка - доєднались соплі (лізуть верхні зуби), Віруся кричала криком до самого ранку, якось з гріхом пополам їла груди.
    Коли я розповідала про стан шкіри Вірусі у перші дні після народження, лікарка сказала, що сухість і особливо - тріщини - могли бути маніфестацією АД ще тоді.
    ось якось так...
    купатись будемо з додаванням крохмалю.
    для прання крім простої води дозволили господарське мило

18. Kapitoshhka

Були ми у дерматолога : сказав що то 100 % харчове, розпитався про раціон мами і малечі. Ми виключили молоко, яйця, масло, шоколад - то добре, але ще казав не давати доці гарбуза ( на що дуже здивувалась - бо то домашній, зі села), а мені перестати пити капучіно, купити дитячий крем з вітамінами А,Е, F і мастити шкіру обличчя (оббігала всі аптеки- але таки знайшла).
    Були ми у четвер, тобто пройшов рівно тиждень, шкіра пересталоа лущитись, ранок вже нема , є лише поодинокі плями)))) але до Пасхи , думаю , зійдуть і вони.
    Ніколи не подумалаб що на гарбуз може піти така алергія(((

19. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

20. cjomcjomka

вчора були в іншої лікарки у ШВД.
    Молода, уважна лікарка. Дала більш оптимістичні прогнози для Вірусі (попередні прогнози були трохи невтішні, схильність до легеневих алергічних захворювань, дієта для неї протягом всього життя і т.д.). Тепер нам сказали, що сам дерматит зовсім не є в тяжкій формі, і що проблема лише у інфекції, від якої утворюються мокнучі екземи на тілі Вірусі.
    Сказала, що ми даремно робили борні примочки і що купати в крохмалі нашу лялю не можна.
    Призначила Фізіогель А.І. крем і купати з ойлатумом. Ранки поки мастити мірамістином.
    чула, що не всі задоволені і фізіогелем і ойлатумом. Розкажіть, чи таке вже воно необхідне і незамінне. якщо дійсно помічне - звісно, я придбаю. Справа не в ціні, а у реальній потрібності тих засобів. Зі зволожуючих поки маю бепантен і пантестин.
    не сподобалась мені рекомендація використовувати для Вірусі антибактеріальне рідке мило. І про тотальне прасування і дезинфекцію всього навколо неї - теж не сподобалось. Ранки мають бути оброблені, чистота навколо - зрозуміло. Але якось мені так виглядає, що якщо її зараз з голови до ніг обробити антибактеріальним милом, то знищиться весь її природний захист і вона дійсно зможе нормально жити тільки в стерильному середовищі і тільки з косметичними засобами для зволоження...

з приводу дієти - я поправилась на "дієті атопіків". Тому що їсти хочеться весь час, а реально щоб поїсти - треба зварити собі каші. І замість того шматочка сиру, який я хочу насправді, з'їдаю 1-2 тарілки каші з олією. Шлунок трохи розтягнувся (не трохи, а дуже), ну і такево. А ще - прикол в тому, що зварю, наприклад, всім якусь звичайну їжу, а собі - картоплю шматочками. І Сергійко буде їсти що? правильно, те, що їм я. Так і з'їсть мою порцію і я варю собі ще :)
    але то - думки вслух.